Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Gledas iz pogresne perspektive, za 250 dolara manje ili cak vise eura manje dobijas telefon koji ima sve sto ima i skuplji uz razlike koje su za veliku vecinu zanemarljive, sto znaci da ce npr klinci biti zadovoljni jer ce dobiti novi dizajn, za razliku od prosle godine a i roditelji jer ce ustedeti 250 ili vise dolara. Plus su tu nove boje koje ce biti hit. Druga stvar je sto ce sada mnogi koji imaju iPhone prethodnih generacija dobiti mogucnost da po regularnoj ceni dobiju novi dizajn i predju na novu apple filozofiju ( bez touch id i sa face id) a to su dve kljucne stvari koje su promenile nacin koriscenja telefona.
Moja perspektiva je da bi pre uzeo novi ip x nego taj xr (biće ih sigurno još neko vreme po oglasima), a kontam da će sa cenom biti tu negde.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Verge iako je privržen Apple-u kaže kamera ni blizu Pixel 2, a kamera na Xs (Max) im je jedan od glavnih selling point-a. Još jedna stvar je veliki smoothing odnosno bespotrebno peglanje i uopšte nije oštra fotka.

Ako nekog ne svrbe novci X će da gura i ovu godinu do pojave novog iPhone-a.

Moja perspektiva je da bi pre uzeo novi ip x nego taj xr (biće ih sigurno još neko vreme po oglasima), a kontam da će sa cenom biti tu negde.

Svako ko se iole razume ali s druge strane nema puno korisnika smart telefona koji tako dobro poznaju nove tehnologije kao ljudi koji čitaju ovaj forum. Za veliku većinu (posebno mlade) će Xr biti pun pogodak. 250 dolara znači 20ak dolara manja mesečna rata kad se telefon uzima preko operatera.

Dok ne vidim fotke ne verujem glupostima napisanim kojekuda

Ne znam po cemu su ozbiljno bolje to znaci da su gore i od ipx :) videcemo bas dal je tako :)

Komentarišem primere iz linka gore ;)

Pa ne vidim nigde da je pixel napravio bolje fotke :)

Dosta su bolje sa x no videcu na monitoru kod kuce dosta vise detalja je na ipxs npr tekst u baru itd itd... kod pixela to je pregorelo

Poslednja izmena:
Dosta lice crnke da pogledaš i sve ti jasno!

Drugi je ugao vidis kako joj iznad kose probija svetlost...

Ja ne mogu na osnovu tih slika da kazem da je nijedan najbolji.

Jedna slika mi najbolje izgleda sa prvim, jedna sa drugim, jedna sa trecim... Vise je do svake pojedinacne slike i licnih afiniteta koja se kome vise dopadne, nijanse su u pitanju.

Za amatersko slikanje moze fon. A ko ocekuje profi slike sa istim,negde se zeznuo. Za takve slike samo fotoaparat.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ugla i svega ako ne mogu da nacentriraju isti ugao dzabe nama poredjenje... to moze napolju kada se fotka priroda i kada je izvor svetlosti iza nas... ovako nista ne mozemo reci jer na jednom svetlost probija na srugom ne te je zena ispala svetlija jer je optika bacila odsjaj i nju osvetlela... jednostavno nije to to na zalost dok sami ne opipamo tel nista necemo znati...

Poslednja izmena:
najbitnije kod ovih foto je da se vidi referentna slika sa nekog profi aparata jer pixel vuce na jednu a iphone na drugu stranu, pitanje je sta je tu realno, verovatno nesto izmedju :)

Svakako ne deluje da je dovoljno za upgrade sa X. :)

A to smo davno zakljucili :-D mada nije ni lose A12 je sjajan soc :) eco a brz... nekome to puno znaci.. sta znam videcemo kada ga se docepamo :-D

@ICE iP 8 i 8+ su se pojavili 15-20 oktobra, i to uz prethodne rezervacije nedelju dana unapred, pa racunaj spram toga.

Koristio sam jedno vreme S8+ cekajuci XS da pazarim, medjutim videvsi kakvo je stanje, kupio stari iP X, i miran sam jos god dana. Za XR smatram da je promasena investicija skroz zbog ekrana (lcd i manje rezolucije).

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Ima li smisla prelaziti sa iP 8+ na XS ili je bolje preći na X s obzirom da su dosta slični? Te nijanse u procesoru i kameri između X i XS su nebitne za prosečnog korisnika.

Max mi deluje preveliko, a i preskupo. Veličina desetke bi mi više legla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja cekam Max da vidim uzivo u ruci pa da odlucim ili ostajem na androidu

U11 via TT

Po mom mišljenju XR je besmislen telefon, ne dobijaš neku uštedu na ceni koliko gubiš u odnosu na XS. Nije mi jasna uopšte cenovna pozicija, ko je spreman da izdvoji 750$ za telefon što je već dosta, to svakako nije midrange, neće hteti da izdvoji tih dodatnih 250$ za iPhone XS?

Amin.

Sto se sad niko od strucnjaka ne javlja, verovatno svi otisli tetki da odnesu lek.

Grad je nestvarno dobar na xs max...respect! Portret pixel izdominirao uobičajeno

Evo ga i review,u principu je veliki displej najveci razlog za upgrade,kome bas treba. Cekam da stignu,da ih uporedim,pa da konacno prelomim koji ostaje [emoji56]

https://youtu.be/YAF9BWpzwvI

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni je jedino malo glupo što na velikom displeju nema više sadržaja u odnosu na mali, apsolutno sve identično samo veće.

Nazad
Vrh Dno