Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

No comment.

Prodace se sve to...odmah.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nista cudno,kada su u pitanju preprodavci(lesinari),ko hoce da ima telefon medju prvima u Srb,lepo mu oderu kozu sa ledja i to je to. Sto se mene tice,i cene za Evropu su bezobrazne same po sebi,cekam da stignu kod operatera,pa ce se vec naci neko kome treba kes i prodaje telefon po razumnoj ceni. To je po meni cena u US,plus jos da racunam njihovu taksu,koju bih svejedno platio da kupim tamo telefon. Konkretno,za Xs cu ponuditi 900e,kao sto sam dao i za iPX i ni cent preko toga,a garancija operatera je samo prednost.

Zbog čega je to bitno?

Ni jednom telefonu se pri padu ne pomere komponente već pukne displej.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Na šta misliš zbog čega je bitno?

Greška. Mislio sam da komentarišeš video u kome ga rasturaju.

Nista cudno,kada su u pitanju preprodavci(lesinari),ko hoce da ima telefon medju prvima u Srb,lepo mu oderu kozu sa ledja i to je to. Sto se mene tice,i cene za Evropu su bezobrazne same po sebi,cekam da stignu kod operatera,pa ce se vec naci neko kome treba kes i prodaje telefon po razumnoj ceni. To je po meni cena u US,plus jos da racunam njihovu taksu,koju bih svejedno platio da kupim tamo telefon. Konkretno,za Xs cu ponuditi 900e,kao sto sam dao i za iPX i ni cent preko toga,a garancija operatera je samo prednost.

Baš ovo, krajem oktobra/početkom novembra će pasti otprilike na 900-950€ kod preprodavaca i tad treba kupiti ko je planirao da kupuje.

Ne vidim zašto je lešinarenje prodaja nečega po cenama koje neko želi da plati. Postoje ljudi koji iz nekog (meni nejasnog) razloga žele da imaju telefon u prvih dan ili dva po pojavljivanju i oni su tržište po tim cenama. Ostali imaju 1.000 alternativnih načina da nabave telefon po nižim cenama. Štaviše, te "lešinarske" cene su vrlo slične cenama kod ovlašćenih prodavaca.

Lešinarenje bi bilo plaćanje tih cena u nemogućnosti da se nabavi telefon po nižim cenama ili na drugi način.

Pre bih rekao da su kod operatera “lesinarske” cene. Zadrzavaju ih sve vreme prodaje,cak i kad se pojave novi modeli. Onda daju neki simbolican popust.

Tu već više ima istine ;) Mada opet, sve zavisi i od toga koje su njihove ulazne cene itd

Znam samo da ce se Apple,kao i uvek do sad,”razvaliti” od para. [emoji2]

Nijedna cena nije lešinarska. Da jeste, narod ne bi kupovao pa bi prodavac bio prinuđen da spusti cenu. Znaju svi oni (od Apple-a, preko MTS-a do Sime sa KP) koliko je narod spreman da plati za određeni model u određenom trenutku i pod određenim uslovima (rate, garancija, itd.). Niko ne bije ljude po ušima da kupuju ovde ili onde, po ceni od xy evra. Dokle god budu kupovali, ovi će diktirati cene i to je to. Pritom ne pričam o tome koliko telefon košta kod Apple-a na sajtu nego pre svega na marže i uslove kod operatera i ljudi u oglasima. Realno.

Sent from my Redmi Note 5

Ne vidim zašto je lešinarenje prodaja nečega po cenama koje neko želi da plati. Postoje ljudi koji iz nekog (meni nejasnog) razloga žele da imaju telefon u prvih dan ili dva po pojavljivanju i oni su tržište po tim cenama. Ostali imaju 1.000 alternativnih načina da nabave telefon po nižim cenama. Štaviše, te "lešinarske" cene su vrlo slične cenama kod ovlašćenih prodavaca.

Lešinarenje bi bilo plaćanje tih cena u nemogućnosti da se nabavi telefon po nižim cenama ili na drugi način.

Ja poredim sa zvanicnim cenama u Evropi,a ne znam gde je to pocetna cena 1400e za iPXs?

To ima veze sa našim zakonima, porezima, carinama itd. Naravno da će preprodavac da se ugradi u te zvanične evropske cene, posebno u prvim danima prodaje kada i oni moraju da se dovijaju da dođu do uređaja.

Da li je nekom skup novi IPhone ili nije, njegova je stvar. Meni jeste, ćutim, moja stvar. Ali lešinari ovi, lešinari oni, kakvo je to razmišljanje, šta te briga koliko šta košta, koliko šta i za koliko prodaje, okreneš glavu a ne gledaš u tuđe dvorište, ako misliš da je skupo, da možeš da nabaviš jeftinije, da zaradiš više, uradi to. Nađi dobru cenu uloži za jedan ili milion iPhone - a ili jaja ili već čega, zakupi lokal, plaćaj porez, reket, reklamu, reket taksu na firmu, ovo, ono ili na kraju prodaji na pijaci, na kartonskoj kutiji ali gledaj svoja posla. Ili nas je komunizam toliko upropastio ili smo takav narod.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Očekivani rezultati ako mene pitaš. Nikakva drastična razlika, ali vidi se ko je ko. Sad kad su ubacili 4gb RAM-a, tačno dođe do izražaja koliko bolje iOS reguliše low memory situacije. Nije sve u dodavanju memorije, Apple ovde radi opasan posao i tu ih za sada ne mogu iskopirati.

Respect za ram menadžment na novom iosu, izgleda su konačno uboli minimum memorije a da radi telefon kako treba. Loše je što notch smeta u gotovo svim igrama. U angry birds kontam par opcija neml može ni da se klikne od istog.

Btw: ima poređenja na netu na kome note zadrži sve u memoriji, a iphone radi reload igre (asfalt 9), tako da ne bih uzeo ovo jedno poređenje isključivo kao reper za koji je bolji/brži itd.

Poslednja izmena:
Treba samo napraviti razliku. Ram management je očigledno daleko bolji na iOS čim sa 2gb RAM-a memorije drži bar jednako dobro aplikacije (s obzirom da kažete da ima testova sa različitim rezultatima). Baš zbog toga, jer ne može da se takmiči kroz kompresije, svopove i šta već, android (u ovom slučaju Samsung) se oslanja na veću količinu RAM-a. Da oba imaju po 4 ili 6gb, Xs bi ga tek onda oduvao. Tako da sam ram management je bolji na iOS odavno. Samo je pitanje koliko je količine s tim managementom dovoljno da parira x,y količini RAM-a na androidu. Jedni probleme low memory situacije rešavaju kroz povećanje količine memorije a drugi kroz optimizaciju.

Kada pričamo o konkretnim modelima Note 9 i Xs (u smislu sa datim količinama memorije i optimizacijom) onda se može pričati koji je bolji u datim okolnostima.

Ali uopšteno iOS ili Android sa istom količinom memorije...nema dileme. Tako je odavno. Zato Apple i "kaska" za androidom po količini memorije.

@cacaa
I posle kazu da je najbitniji kapacitet... :d

OP6 i Note 9(Exynoss verzija) nisu reprezentativni sto se tice autonomije, cist prosek, ako ne i ispod proseka. Treba porediti sa P20 Pro, M10 Pro ili Pocophone F1, ako ce se vec porediti autonomija sa Android flagshipovima.

Moze biti bolji od X-a ili ako neka softverska optimizacija nije implementirana na X-u(sto znaci da sakate telefon koji je placen 1000e prosle godine), ili ako je chip prilicno efikasniji, a sumnjam da je tolika razlika u efikasnosti chipa.

Sve u svemu, Xs i Xs Max su odlicni telefoni, hardverski i softverski. Xr je opsta katastrofa, "all new Liquid Retina display", obican 720p IPS na telefonu od >700e, katastrofa :D

Poslednja izmena:
Naravno da je stedljiviji i brzi A12,posebno je stavljen akcenat na gpu deo,a s'obzirom da je ovaj test dosta zahtevan graficki,mene rezultat uopste ne cudi. U jednom se slazemo,iP sa 3100 mAh treba porediti sa androidima od 4200+ mAh :)

Oko 40-50% su novi cipovi stedljiviji od starih.

Mene cudi da Max opste ima bolje trajanje baterije od obicnog. Baterija je samo 20% veca a ekran je znatno veci.

Verovatno sa smanjenjem oscetljenja Max ima vecu prednost nad obicnim a kad se stavi na max menja se situacija.

OP6 i Note 9(Exynoss verzija) nisu reprezentativni sto se tice autonomije, cist prosek, ako ne i ispod proseka. Treba porediti sa P20 Pro, M10 Pro ili Pocophone F1, ako ce se vec porediti autonomija sa Android flagshipovima.

Moze biti bolji od X-a ili ako neka softverska optimizacija nije implementirana na X-u(sto znaci da sakate telefon koji je placen 1000e prosle godine), ili ako je chip prilicno efikasniji, a sumnjam da je tolika razlika u efikasnosti chipa.

Sve u svemu, Xs i Xs Max su odlicni telefoni, hardverski i softverski. Xr je opsta katastrofa, "all new Liquid Retina display", obican 720p IPS na telefonu od >700e, katastrofa :D

Kako znas da je Xr katastrofa ekran, imas ga?

Meni je IPS kod iPhonea uvek bio klasu iznad ostalih. Xr ima da se prodaje kao blesav.

Javilo mu se u kugli ;) To su ljudi koji samo gledaju cifre na papiru,a u praksi skroz druga prica,kao gore slucaj sa autonomijom i ram-om. Samo neka displej bude u rangu iP 8 i ostalih IPS modela,nema razloga da se ne prodaje dobro. Imace najbolji cipset,verovatno jos bolju autonomiju od Xs,primarnu kameru sa XS,atraktivan izbor boja i 250$ u dzepu,sta ces vise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno