Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Ne, svi znamo da je iPhone svuda skup, od 190eur pa na dalje, sve zavisi od pretplate. Mozdaje negde jeftiniji. Jedino morate svatiti da je iPhone high end u mobilnoj industriji, kao sto je mini moris luksuzan u auto industriji. Naravno Srbi ne mogu to da svate jer iPhone nema snazan hardever, kao sto ne mogu da svate da je fiat 500 pandan miniju u auto industriji, otuda je i taj fiat skuplji za prosecnog potrosaca

Ne, svi znamo da je iPhone svuda skup, od 190eur pa na dalje, sve zavisi od pretplate. Mozdaje negde jeftiniji. Jedino morate svatiti da je iPhone high end u mobilnoj industriji, kao sto je mini moris luksuzan u auto industriji. Naravno Srbi ne mogu to da svate jer iPhone nema snazan hardever, kao sto ne mogu da svate da je fiat 500 pandan miniju u auto industriji, otuda je i taj fiat skuplji za prosecnog potrosaca

A daj ne lupetaj kad moram da kažem tako...kako skup ako prosečan Nemac zarađuje 1900e platu???? Telefon mu izađe 10% od plate...šta ti je???Pa da li ti znaš da piće bilo gde u zapadnoj Evropi ne košta ispod 10e????
Da li znaš kolike su plate u ostalim zemljama EU??? Pa svako ga može priuštiti i sa platom od 900e kao u Sloveniji,Mađarskoj,Rumuniji itd...Kakvi Fijati i trice...

Poslednja izmena:
Fora je sto bas ti ljudi sa "zapada" gledaju na pare kao bozanstvo :) kada usteka na nesto 5e srecan je kao malo dete ;)

Hmm, ako neko izdvaja 20EUR mesecno u sledeca 24 meseca to mu je 20*24=480 EUR za dve godine (sto znaci da ce preskociti jednu generaciju)...20 EUR mesecno za nekoga ko radi i nije neki izdatak, zar ne...

A to dal' je skup ili nije..danas je sve skupo kod nas narocito...

Kad bi naši monopolisti bili realni pa realne i Evropske cene dali...taj ''Hi-end telefon'' bi svako mogao da priušti.Pa čak i ti nesrećnici sa 20k platama.

Vidis, to si potpuno u pravu. Kod nas su ajfon i mini simbol da imas para i niceg vise na zalost....

Pricate o zemlji Srbiji kojoj je Ceca sveopsta majka :d

Fora je sto bas ti ljudi sa "zapada" gledaju na pare kao bozanstvo :) kada usteka na nesto 5e srecan je kao malo dete ;)

heheh pa zato su oni tu gde su...a naš mentalitet je drugačiji.Ali zato pitaj bilo koga ko je iz Evrope bio u Srbiji i došao u goste ili izašao u grad sa našima.Svaki će se zapitati jesmo li normalni ili toliko bogati da mi častimo sve i da je kod nas osnovni red da pokažeš gostoprimstvo....Inače nemam ništa protiv toga :)

Najsmešnije mi je kad se društvo recimo Grka okupi pa na kraju večeri počnu da se raspravljaju ko koliko treba da plati :D

Ljudi, jedete li vi bunike? Pa poenta iP je da je skup, to je deo brenda.
Sta bi bilo da kosta 270eur kao neka Lumia :).

35k+170 000, skup... ma jok bre ? srećno Vam bilo

Receno je da ce 24 Oktobra poceti rezervacija ali od toga izgleda veliko nista.. :(

Ljudi, jedete li vi bunike? Pa poenta iP je da je skup, to je deo brenda.
Sta bi bilo da kosta 270eur kao neka Lumia :).
Poenta je da ce iPhone u Srbiji biti skup, a i ostali flagship-ovi su dosta skuplji nego u inostranstvu. Jos kad na to dodas da oni imaju mnogostruko vece plate.

Ma rezervisani su oni ooddavno,veruj mi...Ima tona lovatora koji niti znaju šta i kako niti ih je briga...važno da radi i da se pokazuje.

A daj ne lupetaj kad moram da kažem tako...kako skup ako prosečan Nemac zarađuje 1900e platu???? Telefon mu izađe 10% od plate...šta ti je???Pa da li ti znaš da piće bilo gde u zapadnoj Evropi ne košta ispod 10e????
Da li znaš kolike su plate u ostalim zemljama EU??? Pa svako ga može priuštiti i sa platom od 900e kao u Sloveniji,Mađarskoj,Rumuniji itd...Kakvi Fijati i trice...
Mozda nemac zaradjuje 1900, ali Francuz , zaradjuje npr 1300eura. Ne bih znao da je jedno pice bilo gde u EU vise od 10eur, jedino znam da je u Svajcarskoj, Francuskoj, jedno pice ispod 10 eura. Kako ga oni mogu priustiti u EU tako ga i mi ovde mozemo priustiti, e sad po kojoj ceni jos ne znamo

Sam sam odneo nekolio Samsung S5 telefona u Grcku jer su tamo 700+ eura, ili u Francusku. Mi smo sretni sto kod nas preprodavci nalaze jeftino telefone, tj sve je to sivo trziste, pa se onda cudimo sto je iPhone skup, svi high end telefoni u EU su skupi

Poslednja izmena:
Zanimljivo je čitati kakva sve mišljenja vladaju ali jedno da vam kažem a to je da ste debelo u zabludi ako mislite da će se iPhone prodavati kao alva. Niste ni svesni koliko su male procenjene količine kod sva tri operatora i koliko su ukupno telefona poručili za tržište, za prva 3 meseca, a očekuju pred N.Godinu porast kupovine, smešno malo poručeno.

To je vec do ciganjenja prodavaca,ovde prodavci i gace i carape narucuju samo u nekoliko parova a nece iPhone.
Ni Huawei i Alcatel (one za po 1din) nemaju dovoljno po poslovnicama vec svako malo cimaju uvoznike

Telenor izbacio cene, šestocifrenih brojki koliko oćeš..kažu da su spremni za veliku navalu obezbedili su i makaze za šišanje odma po kupovini..

Cene u Telenoru, kao što je i bila pretpostavka.

Камо 5ѕ и 5с??!?!

Čuvaju ih na sigurnom mestu ;)

Cene u Telenoru, kao što je i bila pretpostavka.

heheh nije zaaa nijansu su jeftiniji nego što smo pričali ovde :D umesto 35k ide 15000 :D a ostalih 168000k ostaje :D strašno!

I to su 6-ice sa 16gb što je najgore!!!

Poslednja izmena:
heheh nije zaaa nijansu su jeftiniji nego što smo pričali ovde :D umesto 35k ide 15000 :D a ostalih 168000k ostaje :D strašno!

I to su 6-ice sa 16gb što je najgore!!!

I pazi, to pricamo o premium paketu..Onaj ko ide na premium paket nece sigurno uzimati 16gb 6-cu...A prvi sledeci paket je 63960 ahahahahah :) Svaka im cast..skidam kapu....A ovi iz lelekoma su rekli da ce biti kod njih za dinar...samo jos nisu uveli novi paket u kome ce pretplata biti 20 hiljada..Ove cene su stvarno izazov, jadni roditelji sa pubertetlijama sad :)

A šta ćeš..zabava za milionere :D
Generalno je tuga...da normalan svet koji nosi privredu ne može sebi da priušti telefon.Da mi je znati ko donosi ovakve računice...ko se ugrađuje na cenu od 16gb...i jaako bih voleo da vidim tok tog novca koji ostane od ulaska telefona na našu teritoriju...

Uzeo sam sad da uporedim cenu za 16GB model sa cenom u originalnom Telenoru, i ispada praktično isto (u periodu od 24 meseca), samo što su na severu ugovori na 12 meseci, a ne na 24. Standard!

Ја само да поновим да је цена ип 6 у продавницама и код "Мађара" око 700е са годину дана апле гаранције, а може и мање и на рате ако знате како. И даље ми није јасно око чега је сва фама, ово је могло и до сада и ко је могао и хтео купио је овако и ваљда ће свако ко зна мало математике овако да га набави, осим можда оних госпођа и госпођица што добро зарађују (ака Ј.К.) и неће да се потуцају по тамо неким продавницама.

Nazad
Vrh Dno