Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Ja na nekim lokacijama imam vip mnogo bolji signal, za divno čudo, ali to ne znači da je vip najbolji ili telenor ili mts. Jednostavno gde se krećemo tako treba da biramo mrežu, pa čak iako mora da se plati više kao kod telenora.

Lično imam odlična iskustva sa svim operatorima u smislu komunikacije i mogu da vam kažem da je sve do čoveka i sa jedne i sa druge strane pulta. "Naš čovek" kada dođe da nešto završi obično je nadobudan, grub i "insistira". Idu logikom "kupac je u pravu" i "sada ću malo da se iživljavam ako hoće moje pare". Suviše često vidim kako su svi smrknuti i uvek u žurbi, lepa reč i osmeh završavaju posao.

iPhone u Srbiji konacno

Procitaj naslov teme pa ce ti biti jasno ...

Капирам те јер сам и сам радио у Телекому.
Управо сам и рекао баш зато што се већина запослених тако понаша, да нико из менаџмента не цени, нити поштује, јер су ионако већина постављени по партијској линији.

Najgora stvar je ta da je taj partijski menadžment ostao iz onih drugih vremena i dodvoravaju se ovim novima...pa je još gore nama običnim ljudima.UŽAS jednom rečju....

Evo sad sam malo preleteo preko MTS-ovog zvanicnog sajta... I vidim da im je ceo sajt u Samsung fazonu sto,poznavajuci kako nasa korumpirana vlast funkcionise,znaci da su celnici MTSa i Samsung Srbija u dilu...naravno zvanicnom i legitimnom,ali bojim se i onom nezvanicnom,partijskom...sto za ljubitelje iphona kod nas nije bas ohrabrujuca vest nazalost.

Jedino sto mi nije jasno je to dali samo mobilni operateri mogu da dobiju pravo da prodaju iphon zaklucan na njihovu mrezu,ili neka firma poput Macole ili istyle-a moze da ga prodaje kao sim free...i zasto se to vec ne desava?

Poslednja izmena od urednika:
Jednostavno treba dati sansu da se kupe telefoni sa razlicitim OS bilo da je u pitanju iPhone, Android platforma ili WP. Nek kupi ko sta hoce a ne ovako jednima dozvoljavati prodaju (da ne kazem monopol) a druge sprecavati.

Pa gde to nije monopol ili kartelsko udruzenje ? Obe stvari su ti iste i obe stvari su najzastupljenije u realnosti.

Pravo konkurencija je laz i medijski spin

Poslednja izmena:
Ma cela Srbija je jedan monopol.

Lično imam odlična iskustva sa svim operatorima u smislu komunikacije i mogu da vam kažem da je sve do čoveka i sa jedne i sa druge strane pulta. "Naš čovek" kada dođe da nešto završi obično je nadobudan, grub i "insistira". Idu logikom "kupac je u pravu" i "sada ću malo da se iživljavam ako hoće moje pare". Suviše često vidim kako su svi smrknuti i uvek u žurbi, lepa reč i osmeh završavaju posao.

Апсолутно си у праву. Неке од најглупљих проблема које сам имао у свом животу су били са бирократријом. Најчешће су били решени ако бих се суздржао и остао прибран, љубазан и са осмехом на лицу. Онда и онима са друге стране није тешко да ти изађу у сусрет и да се нешто ”смисли”. Ако ћемо искрено, колико год било болида по администрацији, толико је и обичних/нормалних људи који желе да помогну .

Najgora stvar je ta da je taj partijski menadžment ostao iz onih drugih vremena i dodvoravaju se ovim novima...pa je još gore nama običnim ljudima.UŽAS jednom rečju....

Камо среће да је то само у Телекому... 14 година касније, исти к...

Jedino sto mi nije jasno je to dali samo mobilni operateri mogu da dobiju pravo da prodaju iphon zaklucan na njihovu mrezu,ili neka firma poput Macole ili istyle-a moze da ga prodaje kao sim free...i zasto se to vec ne desava?

iStyle их продаје у Хрватској, Мађарској, Словенији... тако да, верујем, да би их продавали и овде као sim-free.

Jednostavno treba dati sansu da se kupe telefoni sa razlicitim OS bilo da je u pitanju iPhone, Android platforma ili WP. Nek kupi ko sta hoce a ne ovako jednima dozvoljavati prodaju (da ne kazem monopol) a druge sprecavati.

Ово што си навео капиталисти још зову и "free market". Па тржиште само одређује шта ваља и шта се продаје а шта не.

Ово што си навео капиталисти још зову и "free market". Па тржиште само одређује шта ваља и шта се продаје а шта не.

Upravo da trziste odluci a ne tamo neki partijski drugovi i birokratija odnosno korupcija.

Pazite...nije nužno zlo monopol i sve te trice.Generalno svaka razvijena zemlja drži monopol na nečemu...ali svi od političara preko administracije i ostalih RADE ZA NAROD KOJI IH PLAĆA i taj narod koji pošteno radi i plaća poreze ima apsolutno vrhunsku uslugu i pri tom se formira zdravo tržište a unutar njega ide naravno i zdrava konkurencija.

Ja bih jako voleo da imamo 2/3 državnih firmi sa zdravom osnovom i razvijenom svešću.Tada bi uživali i bilo bi mnnoogo sigurnije tržište a i pristojnije...a ovo ja tebi češkam dlačice a ti meni kad mi zatreba...tooo nikako.

Čuo sam novu informaciju o mts-u i Apple-u. Sve je zaista bilo spremno za iphone na ovoj mreži, a onda je došla neka ekipa Apple tehničara iz Nemačke koji su utvrdili da GSM mreža koju mts ima ne zadovoljava neke standarde i da to moraju isprave. Iphoni zaista rade na mts mreži ali mogu da se dese neke sitne gluposti... Verovatno je neko od vas imao neke sitne probleme na mts mreži.
Srećom, potrebno je "flashovati" bazne stranice da se taj problem reši i taj posao je pri kraju ili je već završen. Tehničari će ponovo testirati mrežu i ako test prođe onda će krenuti i prodaja Iphonea.

Ne, nego postojeća gsm mreža ima izvesne tehničke propuste za koje Apple insistira da se isprave.

Pa 6 meseci flešuju bazne stanice...auuu pa nije to raketna nauka :D

Povodom birokratije, ima situacija kada osmeh i ljubaznost prave potpuno suprotan efekat. Pa treba da oteraš u tri lepe da bi završio.
A ovo za bazne stanice zvuči neuverljivo.

Čuo sam novu informaciju o mts-u i Apple-u. Sve je zaista bilo spremno za iphone na ovoj mreži, a onda je došla neka ekipa Apple tehničara iz Nemačke koji su utvrdili da GSM mreža koju mts ima ne zadovoljava neke standarde i da to moraju isprave. Iphoni zaista rade na mts mreži ali mogu da se dese neke sitne gluposti... Verovatno je neko od vas imao neke sitne probleme na mts mreži.
Srećom, potrebno je "flashovati" bazne stranice da se taj problem reši i taj posao je pri kraju ili je već završen. Tehničari će ponovo testirati mrežu i ako test prođe onda će krenuti i prodaja Iphonea.

Мени ово има логике и заиста се надам да ће на овој следећој презентацији крајем октобра додати и Србију међу земље у којима има AppStore и може ајфон да се узме од оператера.

I Telenor testira IP već mesecima pa ništa još uvek. Ko zna šta je u pitanju.

Ja mislim da je problem LTE, kod nas jos ne radi.

Jedino mi MMS nije radio u kombinaciji iPhone i MTS, posle sam presao na Telenor a MMS vise ne koristim.

Alo ljudi, tema je iPhone u Srbiji, a ne estetika iPhone 6.

Мени ово има логике и заиста се надам да ће на овој следећој презентацији крајем октобра додати и Србију међу земље у којима има AppStore и може ајфон да се узме од оператера.
I još samo da reše servisni centar a to nisu rešili još uvek.

Ja mogu da garantujem da lokalizacija u Appleu nije ni pocela a kad pocne (ako ikada) potrajace.

Jedino mi MMS nije radio u kombinaciji iPhone i MTS, posle sam presao na Telenor a MMS vise ne koristim.

Mozda jer se MTS mreza raspada i jer svako malo javlja da je nedostupan neko ko je dostupan? Ili jer 3.5G radi na 30% Beograda, a van istog ga skoro pa nema?

Mozda jer se MTS mreza raspada i jer svako malo javlja da je nedostupan neko ko je dostupan? Ili jer 3.5G radi na 30% Beograda, a van istog ga skoro pa nema?

To se dešava u zadnjih par meseci i na Telenoru...

Vrh Dno