Šta je novo?

iPhone SE

^ Screen On Time

Ok, hvala.

A zašto je to toliko važno?

Iskreno, nije provokacija (ako neko misli da jeste), neka mi neko objasni upotrebnu vrednost ovoga.

Realno prikazuje vreme korišćenja uređaja. Nije da je to nešto od preteranog značaja, ali je korisno u slučaju sumnje da postoji prekomerna potrošnja baterije. Proveri se SOT i vidi da li možda neka aplikacija ili funkcija crpi bateriju ili je sve kako treba.

Bitno je da bi se ustanovilo realno vreme upotrebe telefona. Jer nekome telefon sa istom baterijom može da drži 3 dana, a nekome ni jedan ceo, sve u zavisnosti od načina upotrebe, korišćenja ekrana, 3g/4g,WiFi...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

A ovo što postoji kao opcija kod iOS-a: Usage - Time since last full charge?

Koja je razlika u odnosu na SOT?

To prikazuje vreme koliko je telefon bio budan a ne koliko je sam ekran uključen.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

^^ SOT je pouzdaniji, jer prikazuje precizno vreme uključenog ekrana. Dok se u Usage time kod iOS uračunava sve živo.

Tacno je da su neke stavke preciznije ali nebitne na taj nacin za iOS.

Sustinski se vec na tome vidi vise nego dovoljno za 99% korisnika. Klik na sat i pokaze minutazu za svaku aplikaciju koliko je "On Screen" i, jos bitnije, sta mnogo trosi u background-u iako je iskljucen Background App Refresh - kao sto je to slucaj sa Viber-om, FB-om i YouTube-om.

Sledeca bitna stavka je koliko se telefon gnjavi sa losim signalom pogotovo ako je na 3/4G.

Poslednja izmena:
Ok, mislim da mi je jasno.

SOT pokazuje vreme za koje aparat intenzivno radi, dok je usage time kod iOS-a ukupno vreme rada uređaja od poslednjeg punjenja baterije. Jesam li pogodio?

ne,vreme koliko je ekran bio uključen
pa u % koliko si koju app koristio

pa nije problem u aplikaciji koja trosi bateriju dok je ekran upaljen, naravno da ce da trosi bateriju. problem je u onoj potrosnji u pozadini i da li nesto jede bateriju dok je telefonu u "mirovanju"

meni otrilike trosi nesto vise 10% na sat koriscenja... danas sam koristio malo jace od 4 sata i imam 50%

Ahhh SOT zavisi od mnogo cega, mislim da to nije mnogo bitno. Bitno je da ti telfon izdrzi toliko i toliko :) SOT samo smejanje na sve to

Kakav je Rose Gold? [emoji23]

Jel moze neko da uporedi bateriju na 5S i na SE?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gledao sam sada u Uscu rose gold, jer samo njega imaju da pokazu, izvadio je covek iz dzepa, znaci nije izlozen.
Sta znam, lep zenski telefon, tj. boja mi je onako, zenska! [emoji4]

Lepo si me ubedacio [emoji1317][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad sam video rose-gold 6s nije mi uopšte toliko loše izgledala, ima bakarnu nijansu što je ok. Gold mi je full ljakse fazon za muškarce. Obe boje su više ženske, ali sretao sam gomilu muškaraca koji nose gold, možda će i rose-gold imati poklonike.

U Mts izgleda jos nisu stigli, racunujuci njihovu azurnost 9, 10 maj :) je realan datum..

u mts-u nisu jos stigli.
pitanje je da li su uopste porucili ili jos uvek skupljaju podatke preko "rezervisi" opcije da znaju koliko da ih poruce... :D

u mts-u nisu jos stigli.
pitanje je da li su uopste porucili ili jos uvek skupljaju podatke preko "rezervisi" opcije da znaju koliko da ih poruce... :D
Hehe mislim da sa amerima nema sale, verovatno te nateraju brdo da kupis pa posle gledaj sta ces. Info je da je interesovanje malo i da prvo stizu 64gb.

Kad sam video rose-gold 6s nije mi uopšte toliko loše izgledala, ima bakarnu nijansu što je ok. Gold mi je full ljakse fazon za muškarce. Obe boje su više ženske, ali sretao sam gomilu muškaraca koji nose gold, možda će i rose-gold imati poklonike.

Ne znam kako musko moze nositi gold ili rose gold.

to sto ti ne volis roze boju ne znaci da niko ne voli :)

napravio sam kalkulaciju koliko bi platili iPhone SE 64GB u mts-u za 2 godine.

u sustini mts prodaje telefona na rate, bez kamate, i to jeftinije nego npr. iStyle (78.800din. http://www.istyle.eu/rs/apple-iphone-se.html) - iPhone SE 64GB izadje oko 70.000din. (paradoks: osim ako ga ne uzmete "za 1 dinara", onda vas kosta 84.000 :D)

btw mrzi me da racunam na 36 meseci jer se racunica komplikuje a i ne interesuje me na 36...

Naravoucenije pazarite telefon za kes kao i svaki drugi!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mts bolje da prestane da nabavlja telefone, od kad imaju 50% ja ne znam ko kod njih uzima telefon

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno