Šta je novo?

iPhone OS vs Mac OS X

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Iako je reč o istom proizvođaču ova dva OS namanjena su različitim uređajima i prvenstveno zbog ekrana osetljivog na dodir kao i načina na koji se razvijaju aplikacije nisu (i verovatno neće postati) jedinstvena.

Pitanje je postoji li neki emulator ili nešto slično što bi na nekom jačem tabletu moglo da pokrene softver za Mac OS

koliko ja znam-nema

@valdevit
Hvala za info.

Da nema možda neko drugačija saznanja ?

Naravno, nabavi Surface Pro (koji je definitivno jači tablet) i stavi QEMU, VirtualBox, VMware,... i nadji HDD imidže sa preinstaliranim MacOSX...

Sa gabaritima i autonomijom baterije tesko se moze reci da je Surface PRO tablet, ali ce ipak sluziti ako su ti desktop aplikacije primarne. Mozda je bolja solucija neki lagani ultrabook sa ekranom osetljivim na dodir nego tablet sa x86 arhitekturom...

Poslednja izmena:
Velikko je pitanje da li će zbog podržanog hardvera raditi. Poenta je bila uzeti ipad zbog prenosivosti kvaliteta i možda najvše zbog ekrana a jedan meni jako bitan program za mac os moći pokrenuti

Pokrenes ga na pravom macu pa onda remote desktop do maca sa ipada.

Pitanje je postoji li neki emulator ili nešto slično što bi na nekom jačem tabletu moglo da pokrene softver za Mac OS

tako nesto postoji godinama... cak i pre iPad-a ili iPhonea!

http://www.modbook.com

MBP_Down_W.png

Poslednja izmena:
Halo Bing kako brat? Izašao pa opet ušao!?! Heh, momak nema stila...

Nego vidi, imamo neke fine tablete na prodaju... Cijena? Sitnica... :laugh:

Poslednja izmena:
Halo Bing kako brat? Izašao pa opet ušao!?! Heh, momak nema stila...

Nego vidi, imamo neke fine tablete na prodaju... Cijena? Sitnica... :laugh:

wtf?

koliko ja znam-nema

Naravno, nabavi Surface Pro (koji je definitivno jači tablet) i stavi QEMU, VirtualBox, VMware,...

koliko su ovo gore validne opcije, toliko je i ModBook. pozdrav.

Lafe, bez uvrede, ali MadBook iz mog ugla gledano nije apsolutno nikakva opcija. iPad košta 300-400$ i da se sve neko izapne i odvali jedno 700-800$ za neki maksimalno nabudženi tablet opet, ovaj je 3199$ i jače. Za te pare moš kupiti glanc novi MacPro, ej bre...

Plus je čovek lepo pitao šta ga zanima u prvom redu: Emulator, a onda i neki možda novi i jači tablet koji bi to eventualno propisno poterao. No kako god, ne verujem da ga zanima neki od 2-3k žive vage ili sam ja barem takav utisak stekao... ;)

Poslednja izmena:
tako nesto postoji godinama... cak i pre iPad-a ili iPhonea!

http://www.modbook.com

MBP_Down_W.png

Apsolutno mi nije jasno kako misle da prodaju ove notebook-ove, tj. ko bi ovo kupio, ali verovatno imaju nekog rezona čim ga prodaju...
I kako je rešeno licenciranje OSX-a, pošto koliko ja znam, ako se pročita ono što je Apple sastavio, OSX sme da se instalira SAMO na Apple mašinu, a ovo, jelte, definitivno to nije.

Lafe, bez uvrede, ali MadBook iz mog ugla gledano nije apsolutno nikakva opcija. iPad košta 300-400$ i da se sve neko izapne i odvali jedno 700-800$ za neki maksimalno nabudženi tablet opet, ovaj je 3199$ i jače. Za te pare moš kupiti glanc novi MacPro, ej bre...

evo ga, idemo ponovo... ...

"ej bre"

1. modbook i jesu Apple MacBookPro u osnovi (plus novo kuciste, plus wacom ekran)
2. modbook se pravi i prodaje vise od 7 godina tako da ocigledno ima potraznje za njim
3. to je najbolje resenje za Mac OS X na tabletu

i na kraju: naravno, tebi ili meni, moze biti skup.

btw yooyo je vec dao pravo resenje za kritikin problem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno