Šta je novo?

iPhone oglasi i otključavanje

Ćao svima :)

Evo da javim da sam uspešno završio migraciju.
Daleko je veći prikaz oglasa. Jedino za Samsung sam morao da limitiram količinu oglasa tj broj dana koji su prikazani (obični oglasi do 5 dana, a arhivirani od 5 do 15 dana). Za sve ostale je duplo veći vremenski "prozor" (obični oglasi do 10 dana, a arhivirani od 10 do 30).

Verujem da će većini biti dovoljan običan prikaz, dok za arhivirane je potrebno izvršiti registraciju.

Sada se bacam na pravljenje modula za postavljanje oglasa od strane registrovanih korisnika.

Veliki pozdrav svima ;)
:wave:

Dodao sam stranicu koja koristi Facebook comments na kojoj možete postaviti sva pitanja :wave:

Dodao sam stranicu za pretragu oglasa, ko proba neka javi :)
Napomena, u bazi se nalazi preko 2200 modela telefona pa JSu treba malo vremena da prikaže select meni, videću nekako to da ispravim :)

Poslednja izmena:
Evo da javim da sam napravio i modul za oglašavanje. Naravno potrebno je da korisnik bude registrovan.
Ko proba neka javi :wave:

ubaci na sajt u male oglase i deo za prodavanje opreme mislim da bi to trebalo da bude isto.

Korisnici da prodaju opremu?

Previse opreme postoji da bih mogao to da slozim kako treba ali kvalitetna ideja o kojoj definitivno treba razmisliti :)

ah pa to da ima dosta brendova,al malo po malo svaki sajt se razvija postepeno

Nije problem što ih ima mnogo, već ne znam odakle bih prikupljao sve informacije. Ni ovo nije sve na jednom mestu pa je zahtevalo dosta vremena da se isplanira prikupljanje modela i ostalih stvari. Možda bih moglo nešto opšteg tipa da se napravi ali bilo šta komplikovanije bih morao da vidim kako da izvedem tj odakle da prikupim informacije. Ako neko ima sajtove na koje može da me uputi da bih video šta je sve potrebno neka javi :wave:

Nigde na gsmareni nisam pronašao deo sa opremom?

nismo se skapirali,ja sam mislio da ti fali lista svih mobilnih brendova,pa to za opremu nije uopste toliko komplikovano sortirati,mislim stavis sve u general po brendovima,htc-htc oprema,iphone-iphone oprema,ne kapiram sta sad moras tu nesto komplikovano da radis??? i da delis? elem posto vidim da otkljucavas iphone kako si resio tj sta radis kad ti neko ponudi da mu otkljucas iphone 4s ili 5 manufactured posle 26 januara 2103,jel radis factory unlock ili ne? mislim na telefone is usa

Poslednja izmena:
A-ha. Pa, tačno. Nismo se skapirali :)
Inicijalna ideja bila je samo iPhone, pa sam skapirao zašto ne i drugima da olakšam život. Zbog toga sam dodao još neke brendove. Prateći oglase isključivo na teritoriji stare Juge skapirao sam da nema potrebe da pravim za ostale brendove jer ih se baš malo prodaje.

Tako nešto uopšteno za opremu bih mogao da dodam. Pošto sam dosta pažnje ovome aktuelnom posvetio pomislio sam da mi ukazuješ da treba npr samo za maske da izlistam sve proizvođače i modele a da ne pričam šta sve od dodataka i delova postoji za telefone :D

Sve što je u ponudi je isključivo Factory Unlock :)

Pa da, moje pitanje se odnosilo, posto znam kako otkljucavas factory iphone, to radim i ja samo vise sportski, kako izlazis na kraj sa iphonoma sa americkog trzista att tacnije a sada i tmobile i onim zakonom 26 januara 2013

Pa da, moje pitanje se odnosilo, posto znam kako otkljucavas factory iphone, to radim i ja samo vise sportski, kako izlazis na kraj sa iphonoma sa americkog trzista att tacnije a sada i tmobile i onim zakonom 26 januara 2013

Pa radim samo OOW/OOC modele. Ajde da pojasnim jer izgleda mnogi ne kapiraju poentu mog sajta.

Sajtu sam dodao taj komercijalni momenat samo da bih ukazao na to kako je naše tržište eksploatisano od strane monopolista. Ništa više. Meni je bitno da taj komercijalni deo meni isplati godišnji hosting i domene (naravno da nisam očekivao da će ovako dobro ići). Kada se sajt razvije po broju poseta ili ću ubaciti reklame (totalno skladne i što manje napadne bez pretrpavanja) od strane nekih firmi koje mi to plaćaju ili od strane Google-ta :)

To je sve. Inače ovaj sajt je samo da kažem mali boost za sledeći projekat :)
To naravno ne znači da će u bilo kom trenutku ovaj sajt stati sa radom ili razvojem, već samo je bio cilj olakšanja u pronalaženju željenih stvari korisnicima i finansijskog pri otključavanju.

Pa radim samo OOW/OOC modele. Ajde da pojasnim jer izgleda mnogi ne kapiraju poentu mog sajta.

Sajtu sam dodao taj komercijalni momenat samo da bih ukazao na to kako je naše tržište eksploatisano od strane monopolista. Ništa više. Meni je bitno da taj komercijalni deo meni isplati godišnji hosting i domene (naravno da nisam očekivao da će ovako dobro ići). Kada se sajt razvije po broju poseta ili ću ubaciti reklame (totalno skladne i što manje napadne bez pretrpavanja) od strane nekih firmi koje mi to plaćaju ili od strane Google-ta :)

To je sve. Inače ovaj sajt je samo da kažem mali boost za sledeći projekat :)
To naravno ne znači da će u bilo kom trenutku ovaj sajt stati sa radom ili razvojem, već samo je bio cilj olakšanja u pronalaženju željenih stvari korisnicima i finansijskog pri otključavanju.

nisam siguran za ovo OOW/OOC modele?

Zasto?

Aaa, ja pomislio da osporavaš moju izjavu. OOW = out of warranty i OOC = out of contract. Mada mogu i ostali stariji od 90 dana ako si lepo pročitao zakon koji si naveo ;)

Pošto se kod nas daleko više proverava sa koje je mreže telefon, promenio sam sistem nagradne igre. Na svaka 2 dana besplatna provera telefona putem IMEI koda, a na svakih 5 nedelja besplatno otključavanje. Spuštena cena za IMEI provere. Valjda radim pravu stvar :wave:

Poslednja izmena:
OK, pošto vidim da ljudima ovaj koncept nagradne igre nije baš primamljiv (valjda sam još zelen za širu populaciju), spustio sam cene do kraja moto sezone :D

Mislim da će ovo biti poslednja inovacija što se tiče cena otključavanja. Na neke posebne datume ću cene spustiti maksimalno što mogu. Na vama ostaje da saznate koji su to datumi :)

Jesi siguran da se povlacenje i parsiranje oglasa sa drugih sajtova ne kosi sa uslovima koriscenja tih sajtova?
Prilicno sam siguran da niko ne dozvoljava uzimanje oglasa...

Jesi siguran da se povlacenje i parsiranje oglasa sa drugih sajtova ne kosi sa uslovima koriscenja tih sajtova?
Prilicno sam siguran da niko ne dozvoljava uzimanje oglasa...

Nisam siguran, ali pošto već postoje sajtovi koji to rade ne vidim zašto se ta pravila ne bi odnosila na njih a bi na mene.

Imao sam dosta drugih projekata pa sam ovaj totalno zapostavio pa bih sada da ga malo ozivim.

Interesuje me da li ovde ima zainteresovanih da sami proveravaju telefone da li su zakljucani ili ne, kao i da sami otkljucavaju iste?

Posto mogao bih da napravim online servis za tako nesto. Naravno ne bi bilo besplatno ali bi bilo veoma jeftino! :)

p.s. razmisljam da napravim aplikaciju za mobilni putem koje bi to moglo da se radi!

Poslednja izmena:
Koliko košta otključavanje iPhone 5 sa Švedske mreže Hutcinson 3 kada istekne ugovor?

Trenutno 5000rsd.

Nazad
Vrh Dno