Šta je novo?

iPhone oglasi i otključavanje

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Ćao svima,

ZA ADMINE: Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovu temu i nadam se da nije u tabu kategoriji tj zabranjena.

Trudim se da pokrenem sajt gde se mogu lepo pronaći dve najbitnije informacije za korisnike Apple mobilnog telefona, a to su:

1. oglasi tj cene
2. otključavanje

Napravio sam sajt koji automatski vuče informacije sa referentnih sajtova za te dve stavke.

Možete pogledati sve na adresi http://codekraft.com (uskoro i rs domen).

Sajt je trenutno skromnog sadržaja i mogućnosti, ali polako ubacujem funkcionalnosti.

Nadam se da će biti konstruktivnih komentara.

Dražen :wave:

Za pocetak dotegni malo tipografiju na sajtu, ti fontovi sa senkom na beloj pozadini nikako ne piju vodu. sama ideja sajta je sasvim korektna.

To mi nije bio cilj da bude čitljivo, ali naravno da može da se sredi :)

Ok, ok, samo sam ti dao mali savet oko onoga u sta se razumem posto se dugi niz godina bavim web dizajnom i imam dosta iskustva u stvaranju UI/UX-a.

Ako mi neko tvog iskustva zameri samo tu stavku onda cu to shvatiti velikim komplimentom :)
Hvala :)

Takodje obrati paznju na jezik kojim se sluzis na delu za unlock, posto sam video da imas i dane i days.

Slažem se sa ovim

Zapisano i biće izmenjeno. Najbitnije mi je da napravim dobar filter za sortiranje oglasa jer nikako ne uspevam da predvidim sve moguće varijacije koje ljudi koriste za davanje oglasa.

Takodje obrati paznju na jezik kojim se sluzis na delu za unlock, posto sam video da imas i dane i days.

To su informacije koje se automatski vuku sa sajtova i parsiraju, jedino da napravim nešto da radi ispravku :)

Dodao sam HTC i Samsung. Ne mogu da osmislim kvalitetnu navigaciju za mobilni pa će trenutna morati da posluži dok ne smislim nešto bolje.

poz :)

super ti je sajt i super je ideja! - preko potrebno!

:wave:

- samo vidi domen da sredis :) stavi iphonebeograd.com, iphoneoglasi.com ili sl. :D

super ti je sajt i super je ideja! - preko potrebno!

- samo vidi domen da sredis :) stavi iphonebeograd.com, iphoneoglasi.com ili sl. :D

Hvala puno, drago mi je da ti se dopada ;)

Nisam uzeo nista tog tipa pošto sam hteo pod jedan domen da objedinim sve stvari koje radim (seo, web desing & development, iOS apps,...).
Posto je sve tek u razvoju još se ne vide te opcije, ali "uskoro" će i toga biti :)

Upravo pravim i arhivu/bazu oglasa pošto nije normalno kojom brzinom se smenjuju na sajtu mobilni svet. Ne znam još uvek kako da ih sortiram i prikažem, ali u svakom slučaju će biti bar zadnjih par dana, 7 najverovatnije (prihvatam sve predloge).

Tipografija je sređena, nadam se da je sada bolje :)

Takođe sam dodao još neke proizvođače, ali iPhone tj Apple ostaje primarna delatnost.

Toliko za sada :wave:

Pozdrav,

Evo ja vec duze vreme ucim Web Design i imam par saveta/zamerka. Da krenem redom.

1. Sajt optimizuj za 960px, ne valjda ti ovo vako rasireno prreko celog monitora.
2. Mogao bi da sredis malo sam oglas. Npr da prodavac moze da ubaci slike, ogranicis velicinu slike zbog hostinga, a pregled slika odradis u nekoj galeriji.
3. Ubaci paginaciju, ovo je preveliko mislim mnogo se skrola, znaci da ubacis po stranicama. Isto bi mogao da odradis neki search po ceni, novo/polovno i sta znam jos, nesto skroz prosto.
4. Sam dizajn sajta je mnogo prost i jednobojan. Poradi malo na tome.

Ukoliko ti treba pomoc oko dizajna, ja imam slobodnog vremena krajem nedelje pa bih mogao da ti pomognem dzabaka. Samo javi na pm.

Pozdrav :)

Pozdrav i tebi :)

1. Ne znam kako je sajt preko celog monitora kada je širina 730px ako se ne varam. Glupo je da raširim pa da sam tekst oglasa bude u jednoj liniji i onda samo slika da daje oglasu visinu. Širina preko celog monitora je isključivo ako si na mobilnim uređajima (telefon, tablet).
2. Ovo su sve oglasi koji se prikupljaju botovima. Još nisam napravio da ljudi mogu da postavljaju oglase.
3. Zbog toga sam stavio dugmiće da može da se napravi selekcija onoga što te interesuje (sim free, locked, 3G, 3GS, 4, 4S, 5) jer sumnjam da bilo ko gleda sve osim ako nije neki preprodavac. Teško je napraviti filtere jer sve zavisi od ljudi koji postavljaju sam oglas a sto ljudi, sto ćudi, pa samim tim i sto verzija jedne iste stvari.
4. Ja obožavam prosto i jednobojno tako da mi je drago što je takav utisak ostavilo jer sam baš to i hteo.

Hvala unapred za ponudu. Ako želiš može neki kontakt da ostaviš, ili čak na tom sajtu ima moj broj telefona pa se javi, jer uvek su potrebni vredni ljudi.

Još jednom hvala puno :)

Pozdrav i tebi :)

1. Ne znam kako je sajt preko celog monitora kada je širina 730px ako se ne varam. Glupo je da raširim pa da sam tekst oglasa bude u jednoj liniji i onda samo slika da daje oglasu visinu. Širina preko celog monitora je isključivo ako si na mobilnim uređajima (telefon, tablet).
2. Ovo su sve oglasi koji se prikupljaju botovima. Još nisam napravio da ljudi mogu da postavljaju oglase.
3. Zbog toga sam stavio dugmiće da može da se napravi selekcija onoga što te interesuje (sim free, locked, 3G, 3GS, 4, 4S, 5) jer sumnjam da bilo ko gleda sve osim ako nije neki preprodavac. Teško je napraviti filtere jer sve zavisi od ljudi koji postavljaju sam oglas a sto ljudi, sto ćudi, pa samim tim i sto verzija jedne iste stvari.
4. Ja obožavam prosto i jednobojno tako da mi je drago što je takav utisak ostavilo jer sam baš to i hteo.

Hvala unapred za ponudu. Ako želiš može neki kontakt da ostaviš, ili čak na tom sajtu ima moj broj telefona pa se javi, jer uvek su potrebni vredni ljudi.

Još jednom hvala puno :)

Pozdrav,

1. Nisam mislio na kontent nego na navigaciju, kogo mi je skroz levo, a navigacija desno, uz ivice monitora.

2. Ok

3. Ok, tvoje misljenje. Ja sam samo izneo kako meni najvise odgovara.

4. I ja sam za prosto, ali mora nesto.da ostavi utisak zasto bih se opet vratio. Ima potencijala sajt, tako da sve je u masri, znanju i ukusu.

Cucemo se ovih dana, pa cemo da vidimo :)

Pozdrav.

Ćao :)

1. Aha, pa to mi i jeste bio cilj jer će tu doći još stavki, kao npr arhiva oglasa i nagradna igra (u znak zahvalnosti korisnicima i pruženom poverenju ću nuditi besplatno otključavanje najpopularnijih mreža sa kojima nikada nisam imao problema).
2. Slobodno daj predlog. Uvek me interesuju druga mišljenja.
3. Pa primetio sam da gde ima paginacija da ostale strane nemaju neku posećenost, skoro kao kod gugla. Mislim da je ovako preglednije i da svi oglasi dobijaju ravnopravnost što mi i jeste cilj.
4. Do sada što sam dobio feedback, skoro svi su bili pozitivni sa nekim malim zamerkama koje sam ispravio. Ne znam šta si tačno imao na umu. Možeš slobodno da uradiš CSS pa da mi ga pošalješ da probam i ako bude bolji i funkcionalniji od trenutnih rado ću ih koristiti i staviti informaciju da si ti uradio dizajn.

Ajde javi se slobodno pa se dogovaramo dalje :)

Hvala :wave:

Čisto da javim da je pravljenje nagradne igre u toku. Čim završim javljam :wave:

Prilozi

• Nagradna igra - Besplatno otključavanje Apple mobilnih telefona - Code Kraft.png
    Nagradna igra - Besplatno otključavanje Apple mobilnih telefona - Code Kraft.png
    45.6 KB · Pregleda: 248
Ne znam da li treba detaljno da objašnjavam ili šta, ali za sada ideja je besplatno otključavanje što sam gore negde i napisao :)

Napravio sam sve što je potrebno za registraciju. Sada se bacam na korisnički deo gde će biti moguće pratiti sve oko nagradne igre. ;)

Ćao svima. Samo da javim da sam napravio veliki deo o kome sam pričao i postavio u funkciju. Tu spada registracija, logovanje, korisnički panel i naravno nagradna igra o kojoj sam pričao, nisam stigao da napišem pravila, ali to ću uraditi u ubrzo.

Ostaje da napravim sve što je potrebno za postavljanje oglasa. Uskoro ću i promeniti sistem za prikaz oglasa jer sam prikupio skoro 2000 oglasa raznih proizvođača koji su navedeni na sajtu.

Sve možete pogledati na adresi http://www.iphonecena.com

Trebao bi mi savet kako da izvedem neke stvari.

Trenutno oglasi funkcionišu tako što daju live prikaz oglasa na drugim sajtovima. Moram uskoro da promenim to na bazu koju sam napravio i prikupio. Najviše vremena mi je oduzelo pravljenje filtera da se ne ponavljaju oglasi. Ovde bi išli oglasi mlađi od 10 dana ili možda čak 7.

E sada vezano za arhivu oglasa. Mislio sam tu da stavljam sve oglase koji su stariji od gore navedenih brojeva a opet mlađi od recimo 15, 20 ili čak 30 dana. Pošto sam prikupio veliku bazu oglasa, da li za svaki model da pravim stranicu ili opet da ih objedinim pod proizvođačem? Tipa da li 3G, 3GS, 4, 4S i 5 imaju svoje stranice ili da ih objedinim pod Apple pa da se opet selekcija radi kao što je trenutno na sajtu?

Valjda je razumljivo šta želim da pitam.

p.s. Arhiva oglasa će biti vidljiva samo za registrovane korisnike. Registracija je besplatna i ostaće sve dok me neka žena ne uštroji i izvrne um da mogu pošten narod da kradem :D

Hvala svima ;)

Bug report

Primetio sam da kada izaberem Samsung i sada ima onaj filter, koji meni uopste ne radi, ili ga ja pogresno kapiram. Kada kliknem na S3, on mi izaci modele S2, a kada kliknem na Note1, 2, s2, s, ne desi se nista. Popularni i ostali rade.
Za druge proizvodjace nisam gledao.

Bug report

Primetio sam da kada izaberem Samsung i sada ima onaj filter, koji meni uopste ne radi, ili ga ja pogresno kapiram. Kada kliknem na S3, on mi izaci modele S2, a kada kliknem na Note1, 2, s2, s, ne desi se nista. Popularni i ostali rade.
Za druge proizvodjace nisam gledao.

Meni se čini da radi. Koji browser? Koja verzija browser-a? Koji OS?
Svi dugmići su uključeni. Kada neki od njih selektuješ dugme izbledi i izbaci tu grupu iz prikaza. Da bi ga vratio, moraš ponovo da ga uključiš. Praktično ON/OFF switch :)
Pls probaj ponovo pa javi ;)

Meni se čini da radi. Koji browser? Koja verzija browser-a? Koji OS?
Svi dugmići su uključeni. Kada neki od njih selektuješ dugme izbledi i izbaci tu grupu iz prikaza. Da bi ga vratio, moraš ponovo da ga uključiš. Praktično ON/OFF switch :)
Pls probaj ponovo pa javi ;)

Sve je uredu, update sam browser bila mi stara Mozila 7-8v. Sad sam stavio 19, sve radi kako treba.

Vrh Dno