Treba njemu malo više vermena da mrdne od jabučice ako je baterija otišla na nulu. Uglavnom nije problem, loše lagerovan najverovatnije, nije to toliko do prodavca.
Mala sestrična urniše bateriju pa znam otprilike
Meni recimo ta standard garancija ne igra neku veliku ulogu. Prosto iz razloga što u 99% slučajeva kvar fizičke prirode i ne podleže garanciji. bar kod mene.
Jednom davno u samim počecima androida sam imao kvar ploče na ZTE blade u garanciji i zamenili su. Sve ostalo su naprosto lomovi ekrana.
AC+ je jedina dobra garancija za apple uređaje. Trenutno dajem oko 30 dolara mesečno za četiri telefona. Na 12-ci je otišla baterija, telefon ima preko dve godine. Na 14 plus je mali polomio leđa. U oba slučaja je kvar pokriven sa AC+ kod nas. Zamena baterije je oko 100 evra ako se ne varam, platim 7 dolara mesečno AC+ koji i dalje traje dok ga ne otkažem. Nemam pojma koliko je zamena leđa, treba tek da se odnesu. Uglavnom, nije Apple u minusu ali ni mene ne boli toliko.
Druga dobra opcija je bila u Gigatronu, ne znam da li još uvek ima. Platiš osiguranje dve godine i miran si i od krađe, pored svih mogučih kvarova i lomova. Mislim da je u dugoj godini 80% vrednosti pokriveno. Uzeo laptop i još nešto pipavo sa osiguranjem.
Ne znam da li još nešto postoji kod nas od dobrih garancija.