Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Ne bi to bilo obesmisljavanje Plus modela, vec obesmisljavanje konkurencije :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sa baterijom ne mogu da obesmisle plus model. Pa postoji očigledna razlika između njih, baterija je samo jedan segment, ali mi se čini da polako i sigurno idu ka tome da prave flagship i jeftiniju varijantu istog. Flagship je plus jer donosi nešto novo, bolje i više u odnosu na manjeg i jeftinijeg drugara. Počelo je sa OIS, a evo sada imamo i dual kameru, neke opcije u istoj itd.
Očekujem od sledeće generacije još veću razliku između modela.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne zaboravi 3GB RAM vs 2GB.

Jasno je da je + model sad njihov prioritet i da će u skorije vreme ta razlika biti sve veća,al mene zanima,zašto to rade,pogotovo što su dugo imali politiku 4 inča telefon je idealan za ruku?

iphone koristim iz mnogo razloga,a 1 od najbitnijih mi je veličina.

Borim se sa običnom šesticom,a ne mogu ni da zamislim kako bi to izgledalo sa + modelom,iako imam ogromne šake.

Ne mogu ni da zamislim da dajem 1000e za telefon.Jednostavno mi je to van svake logike.

Neka ponude neki "između" model,koji će zadržati veličinu običnog,a imati karakteristike + modela na primer.

Poslednja izmena:
Slazem se, i moglo bi, ali za uguravanje jos jedne kamere npr. baterija bi bila ta koja je na udaru, jer drugo nista ne moze da se smanji...

Zašto to rade? Jednostavno je. Konkurencija. Uvideli su da prosto moraju da trče za konkurencijom ukoliko ne podignu dijagonalu. Ni meni se ne sviđa taj trend povećanja, pogotovo što Apple nikako da smanji bazele pa je telefon ogroman, ali opet zaista jeste lakše i preglednije na većoj dijagonali. Ostaje samo da se zadrže na 5.5", jer ako odu na 6 to će biti stvarno tacna od telefona.
Ovo za između model, pa neće to raditi, nema šanse da će ponuditi sve iz većeg spakovao u manji, barem ne iste godine i to iz prostog razloga. Moraju da pravdaju razliku u ceni i da imaju flagship kojim se takmiče sa konkurencijom. Manji im dođe da popune prazninu i istovremeno zadrže kupce, nešto kao budžet varijanta, kao C tj SE model.
A za ovo davanje 1000+ € za telefon i da je to van svake pameti, tu se debelo slažem sa tobom.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zar se me pominje da će 2017. izaći tri modela? 7S i 7S plus i taj treći koji će biti anniversary model sa ekranom između običnog i plus modela.

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Iskreno bih voleo da se pojavi neka velicina 5ce koja bi bila predstavljena sa obicnim i + modelom,a performansama izmedju. Znam da je to nemoguce i van svake pameti,al za mene je ta velicina idealna.

SE je super,al bez 3D toucha ne dolazi u obzir.

Cek, se nema 3d touch?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

koliko sam ja upoznat ne.

Ladno nema a :p

Ima ekran od petice,koristili višak koji im je ostao,kakav 3d touch :)

Sent from my 6S using Tapatalk

Se je super. Za 3d touch ne znam ni dal bi stao mehanizam u se..ja iskreno ne znam dal bi to ikad i koristio. Nadam se da ce apple nesto slicno ponuditi i ove tj. sledece (2017.) godine.

Meni je 3d touch beskoristan, kad ga ne bi ugradili u naredni Iphone bukvalno ne bih ni primetio

Hvala na informaciji, pojma nisam imao za ovo. Onda ne vidim uopste poentu uzimati isti.

Ja sam se izložio kad je izašao da ima 3D Touch i reko taman,uzimam,al kad sam video da nema,odustao sam.

Možda kod sledeće verzije bude,pa možda 7 zamenim za tu.

iPhone 7

Stalno razmisljam o SE, ali i meni je 3d touch deal breaker, plus mi je home button na 7 vrhunski tako da cu najverovatnije sa 6S na 7.

Hvala na informaciji, pojma nisam imao za ovo. Onda ne vidim uopste poentu uzimati isti.

Prednost je ljubiteljima tog ranije dizajna + ima hw iz 6s (bez 3d toucha). Pritom je jeftiniji dosta u odnosu na 6s. Iskreno, nikad ne bih mogao tako mali telefon, zato ga uze burazer :) a on još ludji, sa 6" na 4" i super mu....

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Meni je i plus mali, ja bi jos veci :)))

Pa sve ide ka tome. Uskoro će te plus verzije biti 6" ,naravno sa bezelima koji skoro ni ne postoje

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Stvar navike. A i dioptrije :))

ma koje navike,imao sam 6,6s,sad 7 i nemogu i dalje da se naviknem na tu veličinu.

Nema to veze sa navikom,već sa udobnošću.

Veličina od 5ce mi je pun pogodak.

Meni je velicina 6S idealna,ali vrlo moguce da cu ici na 7+ umesto 7 zbog baterije..pa ako bas bude smetala veličina,natrag na obicni 7.

Sent from my 6S using Tapatalk

Izgleda da meni hdr ne radi kako treba [emoji1]

Sa hdr

https://flic.kr/p/Psx2dv

Bez hdr

https://flic.kr/p/Q843pY

Gledajući ove dve fotke ispada da je ova što je fotkana na auto uključen hdr, a ova druga gde sam uključio hdr kao da nije odradio, tamnije senke.

U pravu si, ali svetlosni uslovi znaju znacajno da se promene ako se oblak koji zaklanja sunce samo malo pomeri. Moj savet ti je obavezno da stavis da cuva normalnu fotku kada fotkas HDR pa onda da uporedis da li je problem i dalje prisutan. I nemoj da te brine ako bude posto taj deo radi sw, a ne hw pa ce vrv jako skoro biti ispravljeno sa update [emoji4]

Ma kontam ja da je SW ako i jeste problem. Isključio si sam bio to da čuva normalnu fotku, pošto kad hoću hdr uključim, ne treba mi i obična [emoji4]

Trebaju malo da ispoliraju SW pošto ne zna nekad kad da uključi hdr, a kad ne.

Nazad
Vrh Dno