Šta je novo?

Iphone 6 plus ili Huawei honor 8

lazaa98

Poštovan
Učlanjen(a)
11.12.2016
Poena
51
Polovan 6 plus ili nov honor 8, pitanje je sad :D
Zanima me da li 6 plus idalje vredi nesto u 2016. god, s obzirom da je dosta star, a mogu da ga nabavim u full stanju za 350 evra, tako da pomagajte
Baterija mi je bitna, sto je naravno bolja na ajfonu, performanse su odlicne na oba telefona, za kameru ne znam, mozda i ona bude presudna, ako je npr na honoru dosta bolja, posto je huawei poceo da stavlja odlicne kamere
Jedini problem je to sto je 6 plus star 2 god, inace bih ga bez razmisljanja uzeo za ove pare
Tako da izjasnite se :)

Haha jel ovo tesis samog sebe.

Šta ima da se teši...realnost je da niko od korisnika Android platforme neće priznati da je ceo sistem neoptimizovan,da koči,štuca i zna deebelo da laguje po nekad....na žalost teško da će se to promeniti u odnosu na iOS.

Lično do pre par meseci sam imao iPh6 apsolutno mi je zadovoljavao sve što je meni bilo bitno.Sad imam trenutno Honor 5X i ne mogu reći da je nekvalitetan ali...neoptimizovanost sistema ume da napravi problem.

U svakom slučaju ko voli da čačka i igra se sa open s. sistemom tu je Android a za fluidan,tačan,precizan rad i rock stabile sistem tu je iOS.

Definitivno momak nije pogrešio...iOS garantuje 6 godina ažuriranja sistema pre nego što ga izbace iz update-a...Dajte mi neki Android 5 god star sa 6.0 sistemom... ;)

Ovde se ne prica o sistemu vec pomrnuta 2 modela. Jedan star god i nesto a drugi novi iz kutije. IOS radi dobro na najnovijim urrdjajima. 11-ca ce sigurno bagovati na tom ip6 plus sledece god. A i ko jos koristi tel 6 godina? Pa kako ce ta baterija izdrzati ili koliko se isplati menjanje iste u servisu? I kako radi ip4 to je zali Boze. Jednostavno ga je vreme pregazilo. Nikad ne.bi dao 350€ za god ili god i po star tel samo da bi imao IPhone. A i vecina ljudi i ne razlikuje da li je ip6, 6s ili 7 kad ga vidi na stolu:)

Ja sam na LG G3, kum mi ima iPhone 5s i cesto smo na kafi i tako nekad cackamo telefone, njegov mob je izasao 2013. god i odlicno radi, na stranu sto mu je za moj ukus mal displej ali sto se tice rada uopste ne zaostaje za mojim telefonom i novijim koje sam imao prilike koristiti, a da ne govorim o starijim android telefonima koji su izasli 2013.god.
Jedino sto on ne zuri da nadogradjuje iOS zbog jailbreaka pa mu mozda zato i ide sve glatko, ali nisu svi ovisni o tome da isti dan imaju zadnju verziju OS-a.
Tako da ono ako je momak ipak odlucio da ne poslusa forumase i sam donio odluku za iPhone, jos je pri tome zadovoljan, onda super i neka je sa srecom.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ovde se ne prica o sistemu vec pomrnuta 2 modela. Jedan star god i nesto a drugi novi iz kutije. IOS radi dobro na najnovijim urrdjajima. 11-ca ce sigurno bagovati na tom ip6 plus sledece god. A i ko jos koristi tel 6 godina? Pa kako ce ta baterija izdrzati ili koliko se isplati menjanje iste u servisu? I kako radi ip4 to je zali Boze. Jednostavno ga je vreme pregazilo. Nikad ne.bi dao 350€ za god ili god i po star tel samo da bi imao IPhone. A i vecina ljudi i ne razlikuje da li je ip6, 6s ili 7 kad ga vidi na stolu:)

Pazi na kraju uvek ali uvek se svodi priča na sistem i kvalitet izrade...ovo govorim sad kao odrastao čovek,od pojave Smartphone-ova imao sam u glavnom Flagship android telefone a između kupovine novog android telefona imao sam iPh,od modela 3GS do 5S(4S je radio sjajno do iOS8 upd).I ono što je bilo moje razmišljanje za povratak na android je to što je ''sistem ograničen'',''ah taj ubogi iTunes'',''ne mogu da uradim šta želim'',''sve se plaća'' i td.....

I uvek sam se vraćao na android sa nadom da će se popraviti stvari koje su meni bile važne...naravno nikad se to nije zaista desilo.Tek sa mojim nekim da ga nazovem odrastanjem ukapirao sam šta su moje potrebe i šta želim od jednog smartphone uređaja.I to je eto u jednom Apple telefonu sublimirano...

A poenta mog posta je da i ako kupiš ''star'' Apple uređaj imaš garanciju da će to raditi kako treba narednih 6 godina što se ne može reći za android uređaje,na svim poljima(telefon,tablet i td)...eto ne znam eventualno moožda Nexus modeli.Što se tiče rezervnih delova,šta znam svako može da se snađe i izabere kako eventualno popraviti uređaj.Istina je da je do iP5s baterija bila očaj živi ali to se sa 6-icom promenilo.

Lično da mi porodica nije važnija od tehnike još bih imao i svoj iPh6,iPad i MacBook...ovako sve je otišlo na svadbu i stan :D...sad da li sam pogrešio...vreme će pokazati :D :D :D

Ali u svakom slučaju planiram da se vratim na te uređaje(na žalost na polovne varijante :( )...tako da što se mene tiče mislim da je momak uradio dobru stvar sa kupovinom.

Poslednja izmena:
Koji to IP radi lepo posle 6 god? Pa to su 4 i 4s. Koji radeocajno. A i be znam ko drzi duze tel od 2-3 godine. Pa g3 je izaso mislim isto tu negde kao 5s ili je mozda mladji vrh godinu dana

Koji to IP radi lepo posle 6 god? Pa to su 4 i 4s. Koji radeocajno. A i be znam ko drzi duze tel od 2-3 godine. Pa g3 je izaso mislim isto tu negde kao 5s ili je mozda mladji vrh godinu dana

hehehh gle čuveka....ne govorim o hardveru već o KORISNIČKOJ PODRŠCI koja je bolje odrađena u Apple-u nego kod ostalih...Samsung,LG i td.Ljudi ažuriraju softver za sve uređaje starosti do 6 godina.Tako ako ti se kojim slučajem zadesi neki ''stariji'' telefon siguran si da ima noviji softver.Što nije slučaj sa ostalim proizvođačima...A eto moj brat još uvek koristi iPh5 i ne namerava da se skoro rastane i ako ima mogućnosti ;)

Pre pola godine otprilike sam koristio iphone 4s koji je bio updateovan i daleko od toga da je radio ocajno... Jedina mana je bila velicina ekrana i baterija, ali telefon je kupljen po izlasku na trziste tako da me i nije cudilo sto se brzo isprazni.

Sent from my LG-E970 using Tapatalk

Najnovije vedzije softvera su pravljenje za mocniji harver i taj novi sofrver usporava vec zastareli hardver. Du a podrska od 3 godine nije potrebna. IP je dobar uredjaj ali ne moze da se meri ip6 star 3 godine sa najnovijim flagship androidima kojima je ip7 konkurencija. Uzeti danas sve ispod 6s nema smisla.

Najnovije vedzije softvera su pravljenje za mocniji harver i taj novi sofrver usporava vec zastareli hardver. Du a podrska od 3 godine nije potrebna. IP je dobar uredjaj ali ne moze da se meri ip6 star 3 godine sa najnovijim flagship androidima kojima je ip7 konkurencija. Uzeti danas sve ispod 6s nema smisla.

Aaaaa jesi li ti nekad u životu imao i koristio iPhone?Pošto vidim da pojima nemaš o čemu govoriš...poenta je u optimizaciji sistema a ne u hardveru.Kako objašnjavaš da se iPh6 nosi sa SG S6,obzirom da iPh ima dual core proc,1Gb RAM-a,8MP kameru i td a radi isto ili bolje u odnosu na S6 koji je sa duplo jačim proc,''kamerom'',RAM-om i td.????

S6 ima duplo jaci procesor od iP6? Nece biti.
Vidi se da nisi bas potpuno upucen. Kamera je bolja na S6 svakako.
A kad pominjes performanse i rad, uporedi sa Nexusom. Samsung nije Android i radi losije od Nexusa.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ako je tebi Dual-core 1.4 GHz Typhoon (ARM v8-based) na iPh6 i Quad-core Cortex-A53 & Quad-core Cortex-A57 S6 isto onda ne znam gde sam to pogrešio...

Sa druge strane oko kamere se definitivno ne slažemo...a generalno sam pomenuo SG pošto je to svima reper za poređenje.Kako god...optimizacija sistema je zadnja rečenica ;)

A pa dobro, sad mi je sve jasnije. Ti snagu procesora meris po broju jezgara. Necemo dalje stvarno.
Ne slazemo se ni oko cega. :)
Samsung nije reper nikakako po pitanju rada sistema. Pogledaj kako radi npr. OP3 pa onda pricaj o nedostiznoj fluidnosti iP-a iz ko zna koje godine.
Da dodamo tu i paljenje kamere od "pola sata", gasenje na manjoj temperaturi i jos par stvarcica. :)

A pa dobro, sad mi je sve jasnije. Ti snagu procesora meris po broju jezgara. Necemo dalje stvarno.
Ne slazemo se ni oko cega. :)
Samsung nije reper nikakako po pitanju rada sistema. Pogledaj kako radi npr. OP3 pa onda pricaj o nedostiznoj fluidnosti iP-a iz ko zna koje godine.
Da dodamo tu i paljenje kamere od "pola sata", gasenje na manjoj temperaturi i jos par stvarcica. :)

sve ok ;) nema potrebe da se nastavljamo...

Hoću da uđem u polemiku ali sam odustao... [emoji4] Jednostavno ne vredi... Iphone star dve i nešto godine sa izdrndanom baterijom > svih Android telefona... I o čemu onda tu polemisati...

Nije sve u jezgrima i gigahercima,tj nije nista. Appleovi procesori su medju najjacima,ako ne i najjaci na trzistu. Da je izbor bio 6S/+ vs Honor8 ne bi bilo dileme,ovako je Honor bolji mob.

Sent from my 6S using Tapatalk

IP je dobar telefon geberalno. Ali IP6 plus je losiji telefon od Honor-a 8. Pogotovo polovni star god i vise dana. Ne zelim da polemisem o prednostima ili nedostatcima 2 sistema. Ovde pricamo o konkretnim modelim

Ja bih generalno uvek uzeo novu pre nego polovnu stvar cak i da je malo skuplja a slabija 10-20%.

Za mene ne postoji lepsi osecaj, sto se tehnike tice, nego kad ti stigne kutija koju ti prvi otvaras prvi put i skidanje folije sa aparata koji je kupljen. Neprocenjivo

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A prvobitno je kamera pomenuta, ne sistem. Honor ima bolju kameru.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

IPhone je iPhone, mojne tako [emoji12]

Kad vidim da neki ljudi razmišljaju da uzmu 5s na ugovor srce me zaboli, a ne npr P9 lite...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Klasika kod nas..uzeo sam 6S kad sam odlučio da povecam budzet za 100 eura,za oko 300 naravno da je bolje uzeti flagship android iz ove godine (khm P9) nego pretproslu generaciju iP-a.

Sent from my 6S using Tapatalk

To te u$ralo samo tako. Ili imaš onu foru da direktno nabaviš od provajdera čim neka firma potpiše veći ugovor :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno