Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Upravo cackao iphone 6 u saturnu...ljudi meni je tel uzivo ogavan do zla boga (bas sam mislio da ce biti drugacije kada ga vidim ali jok)! Preterano tanak, ogroman, a od nazad kad ga covek pogleda...ma mogu samo da kazem da zalim neizmerni sto cika Jobs nije jos koju godinu poziveo!!

No sa druge strane ekran i fluidnost sistema ostavljaju bez teksta kao i uvek!!

Nisi ga dobro video onda. Jer uživo je prelep. Samo oni koji nemaju dodir sa lepim stvarima, i preko slika misle da je ružan.

Upravo cackao iphone 6 u saturnu...ljudi meni je tel uzivo ogavan do zla boga (bas sam mislio da ce biti drugacije kada ga vidim ali jok)! Preterano tanak, ogroman, a od nazad kad ga covek pogleda...ma mogu samo da kazem da zalim neizmerni sto cika Jobs nije jos koju godinu poziveo!!

No sa druge strane ekran i fluidnost sistema ostavljaju bez teksta kao i uvek!!

Ja sam imao potpuno suprotan utisak... Vrhunski kvalitet izrade, a kameru i "fuge" nisam ni primetio na prvu, dok nisam konkretno na to obratio pažnju.

Poslednja izmena:
Narode zna li neko da li se može uraditi povraćaj poreza pri kupovini u Applestore-u? Recimo u Nemačkoji ili Švajcarskoj?

Odlicna baterija. Kapa dole.

Edit: zaboravih da napisem ako se moze verovati rez. Deluje cudno,ali je sve moguce

Poslednja izmena:
Oni nisu više pouzdani. Osnivač im je otišao da radi za Apple.

Odlicna baterija. Kapa dole.

Edit: zaboravih da napisem ako se moze verovati rez. Deluje cudno,ali je sve moguce

Oni nisu više pouzdani. Osnivač im je otišao da radi za Apple.

Довољно су поуздани да би оставили овакав последњи пасус у тесту:

Overall, the iPhone 6 has been a surprise for me. While not all that much changed on the surface, this is the first phone that I’ve reviewed all year where I’ve found more to like the deeper I dug. The iPhone 6 is a great phone in its own right and needs no qualifications in that recommendation. While as a current Android user I’m still reluctant to use the iPhone 6 as my only phone, the iPhone 6 is good enough that I’m willing to consider doing so.

За оне који имају слободног времена: http://www.anandtech.com/show/8554/the-iphone-6-review/14 други коментар је победа!

He has a point. Mada malo i preteruje.

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_6_plus-review-1142.php

iphone-6-plus-battery.jpg

Poslednja izmena:
As usual we've tested the loudspeaker performance of the new iPhone 6 Plus. It is quite a disappointment - performing worse than the iPhone 6. Not to mention that the sound quality is really poor missing the higher frequencies, it only got an overall rating of Below Average and you may miss some calls and notifications. We doubt you will be happy with the sound experience through the loudspeaker while gaming or watching a movie.

Mada sa druge strane displej im je bruka. Samo lcd sa htca(m7,m8) i amoled mogu da mu pariraju.

Anyway, the screen is an IPS LCD with picture perfect viewing angles - you can tilt it in any direction and the image stays put as if printed on top of the screen.

Poslednja izmena:
Nema šta, ekran je odličan, baš sam se iznenadio lepotom boja i uglovima gledanja. Kao što reče kao da je neka slika zalepljena na ekran i vidiš bez gubljenja boja pod bilo kojim uglom.

Narode zna li neko da li se može uraditi povraćaj poreza pri kupovini u Applestore-u? Recimo u Nemačkoji ili Švajcarskoj?

Može. U Nemačkoj je oko 10%, u Švajcarskoj nešto manje (verovatno je zato tamo i jeftiniji). Nađi na netu neki tax free kalkulator, pa se detaljnije informiši. Samo imaj u vidu da postoji mogućnost da Mađari jave našima da si prijavio tax free (naročito ako nosiš više komada). Onda mogu da ti zalepe carinu (10%) plus PDV na to, pa da te izađe dosta skuplje.

Može. U Nemačkoj je oko 10%, u Švajcarskoj nešto manje (verovatno je zato tamo i jeftiniji). Nađi na netu neki tax free kalkulator, pa se detaljnije informiši. Samo imaj u vidu da postoji mogućnost da Mađari jave našima da si prijavio tax free (naročito ako nosiš više komada). Onda mogu da ti zalepe carinu (10%) plus PDV na to, pa da te izađe dosta skuplje.

Piše tačno koliko iznosi porez na sajtu nego ne znam proceduru...Imam mogućnost iz NL,DE i CH da kupim ali ne znam kako ide jer nije mala cifra...

@valdevit: odlična autonomija ;)
u startu sam planirao kupovinu 6 Plus, iako me je veličina odbijala, ali sad sam sve bliži odluci da uzmem 6-icu 64GB :)

Mother of all reviews :)
evo i iPhone 6 Plus mini reviewa: http://www.anandtech.com/show/8572/the-iphone-6-plus-review-apples-first-phablet
Već smo ranije stavili preliminarne rezultate benchmarka, a za one koji su možda propustili neke delove testa iPhone 6:
filozofija A8:
Overall, from what we can tell the CPU in the A8 is not a significant departure from the CPU in A7, but that is not a bad thing. With Cyclone Apple hit on a very solid design: use a wide, high-IPC design with great latency in order to reach high performance levels at low clock speeds. By keeping the CPU wide and the clock speed low, Apple was able to hit their performance goals without having to push the envelope on power consumption, as lower clock speeds help keep CPU power use in check. It’s all very Intel Core-like, all things considered. Furthermore given the fact that Cyclone was a forward-looking design with ARMv8 AArch64 capabilities and already strong performance, Apple does not face the same pressure to overhaul their CPU architecture like other current ARMv7 CPU designers do.
o ovom se pričalo, performanse se veoma malo degradiraju tokom dužeg rada:
68013.png

solidna autonomija baterije, naročito kad se ima u vidu kapacitet:
Normally, I would expect a 4.7” class smartphone to need a battery around the size of the HTC One (M7) or Motorola Moto X (2013) to keep pace with phones like the One (M8) and Galaxy S5, but Apple has pulled it off with a battery that is much smaller. There are two key factors that we can point to in this case. The first is the display, which can avoid pushing the LED backlight towards the higher current region that is much less efficient. This is because the amount of light-blocking circuitry is reduced and the active area of the display can be higher. The second aspect is the SoC, which is on a lower power 20nm process node. While TSMC’s 20nm process doesn’t have FinFET, improved silicon straining and high K metal gate make it possible to drive down active power and leakage when compared to 28nm processes. It’s also likely that the A8’s architecture is more efficient than other SoCs we’ve seen this year. However, it's important to note that without a capacitance and voltage table or something similarly concrete we can't really prove this statement.
displej je u mnogim kategorijama postavio rekorde:
67816.png
67820.png

Overall, it’s hard to find any criticism for this display. I would normally be incredibly suspicious to see these numbers on a smartphone, but the fact that there’s a hot pixel in the center of the display suggests to me that this was not a cherry-picked unit. The fact that I find this level of calibration to be suspicious speaks volumes about how good this display is.
evo još par linkova:

Phonedog - iPhone 6 Plus review:
[YOUTUBE]z9KKFvpM8Ww[/YOUTUBE]

Recombu - iPhone 6 review:
[YOUTUBE]OjOhVr8VRho[/YOUTUBE]

neki debeljko prenosi svoje utiske o korišćenju 6 Plus posle 7 dana:
[YOUTUBE]z1Gj1rpBxAE[/YOUTUBE]

Razmišljam nešto i sad Fransoa Simond iliti poznatiji kao Supercurio, znaju ga po poznatim aplikacijama za vrhunski zvuk i za kalibraciju ekrana, priča da je iPhone 6/plus way out od preciznosti boja. Sve moguće je koristio, a ima i sa čime da radi i da je 4 ili 5 komada koje je probao da su svi vukli na plavo i to dosta.

E sad koja je verovatnoca da 5 telefona bude plavo? Bar jedan da vuče na žuto ili bar jedan da bude 6500k?

Opet anandov je test, pa im baš i ne verujem.

[youtube]p3hxwE9RXNo[/youtube]

Добро су назвали видео.

veliki je definitivno.Ja sam se naložio baš da ga uzmem i onda kad sam video pakovanje i uzeo u ruke,samo sam rekao,daj običan...

Nije velika razlika u performansama,jedino baterija je po meni velika prednost,al kad dođe leto postaje ozbiljan problem nositi ga.

Pa gde ih gledate???

kod ljudi koji ih prodaju po oglasima.

Nego,još jedna stvar koja me izluđuje kod i6 je ta što se sad mučim da uzmem screenshot na standardan način (pritiskom oba dugmeta),a ne pada mi na pamet da ubacujem ono dugme na ekranu zbog toga (ako i dalje postoji tamo ta opcija).

U potrazi sam za nekim programčićem koji će to da zameni,al ne nalazim ništa pametno.

Opet anandov je test, pa im baš i ne verujem.
Testovi sa Ananda možda nisu za široku javnost jer imaju dosta tehničkih detalja, ali su jedini koji mi deluju kao da ih je pravio neko ko je zaista kompetentan. Uvek su potkrepljeni brojkama i kažu na koji način testiraju, pod kojim uslovima. Kao da ih je pisao neki ETF-ovac, za razliku od youtubera koji zvuče kao neka Megatrend varijanta :d
Testovi Youtubera (Marcus, Erica, Danny i ostali) su katastrofa... najčešće dobro tehnički urađeni, vidi se da su ovladali korištenjem Final Cut Pro, ali što se tiče kvaliteta, svode se na nabrajanje tehničkih karakteristika koje smo i sami mogli da pročitamo začinjenih sa gomilom gluposti...
Npr Marcus je prošle godine testirao iPhone 5S, video 2 seta "rupica" na donjoj ivici uređaja (zvučnik i mikrofon) i zaključio da da 5S ima "stereo zvučnike". Onda je zapušio zvučnik rukom i pošto se ništa nije čulo, izašao je sa još većim otkrićem, da "drugi zvučnik" (u stvari mikrofon :d ) "transmituje zvuk sa prvog zvučnika", pa se zato ne čuje kad ga zapušiš :lupko:
Ili svakodnevni komentari tipa "snapdragon sa 4 jezgra na 2 GHz, a jadni A8 samo dva jezgra na 1.4 GHz, al optimizacija je uradila posao pa je A8 postigao bolji rez na testu" :wall:
Kapiram da je Fransoa možda bio blago revoltiran što nisu dobili uređaje na testiranje i neku donaciju, nego je Erika morala da stoji u redu za ajfon...

Poslednja izmena:
...
Testovi Youtubera (Marcus, Erica, Danny i ostali) su katastrofa... najčešće dobro tehnički urađeni, vidi se da su ovladali korištenjem Final Cut Pro, ali što se tiče kvaliteta, svode se na nabrajanje tehničkih karakteristika koje smo i sami mogli da pročitamo začinjenih sa gomilom gluposti...
...
+1

Npr Marcus je prošle godine testirao iPhone 5S, video 2 seta "rupica" na donjoj ivici uređaja (zvučnik i mikrofon) i zaključio da da 5S ima "stereo zvučnike". Onda je zapušio zvučnik rukom i pošto se ništa nije čulo, izašao je sa još većim otkrićem, da "drugi zvučnik" (u stvari mikrofon :d ) "transmituje zvuk sa prvog zvučnika", pa se zato ne čuje kad ga zapušiš :lupko:

Hahahah, mali je car.

Testovi sa Ananda možda nisu za široku javnost jer imaju dosta tehničkih detalja, ali su jedini koji mi deluju kao da ih je pravio neko ko je zaista kompetentan. Uvek su potkrepljeni brojkama i kažu na koji način testiraju, pod kojim uslovima. Kao da ih je pisao neki ETF-ovac, za razliku od youtubera koji zvuče kao neka Megatrend varijanta :d
Ili svakodnevni komentari tipa "snapdragon sa 4 jezgra na 2 GHz, a jadni A8 samo dva jezgra na 1.4 GHz, al optimizacija je uradila posao pa je A8 postigao bolji rez na testu" :wall:
Kapiram da je Fransoa možda bio blago revoltiran što nisu dobili uređaje na testiranje i neku donaciju, nego je Erika morala da stoji u redu za ajfon...

Pazi ja citam anand testove kad izadje za neki android telefon, ali u slucaju iPhone ih ne citam. Verge takodje, zato sto su im i video i tekst lepo upakovani eyecandy, pa su me pridobili, iako su pristrasni vise prema Apple-u nego prema androidu globalno.

Fransoa nije toliko revoltiran sto nije dobio uredjaj na probu, jer u daljem tekstu ako si video, nisu dobili poslednje 2 generacije S serije od Samsunga ni Note seriju, Nexus od LG-a, od Sony-a isto tako, sve je sasuo tamo. To je drugi tekst i nema veze sa kalibracijom ekrana.

Uzme i izmeri, simple as that. Inace Anand je dobio telefon direkt iz AppleHQ.

Markez mi je samo simpatican i ostaje na tome da te zabavi. On blage veze nema, da ne pricamo sto nema pojma ni o kernelima, ni o root-u i ostalim stvarima.

Od svih njih najvise volim od Erike review, jer je in depth, pa sve proveri moguce sto moze. Mnogi je ne vole (zensko u IT-u no no), ali ***, dosta je naucila od Fransoe.

Markez je lik za mase i to odlicno radi. U 7,8minuta ti na brzaka kaze sta kako i cao. Vise je showman nego ista drugo.. Ja npr cenim njegov rad. Dobar je klinja

decko ima 21 godinu,polako,naucice. barem nije neka paljevina. super je lik.

Markez je odlican! Dosta njegovih snimaka zaustavi neke sulude pretpostavke sto pocnu kolati netom, cesto objasni neke stvari o kojima svi pricaju ali niko zaista ne zna kako rade.

Pravi posao bi se napravio kada bi AnandTech zaposlio Markeza kao prezentera :d

Ja kod Markeza nikad nisam čuo ništa novo. Kod Erice skroz suprotna priča.

Nazad
Vrh Dno