Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Pravi podaci nisu sigurni ni u jednom ni u drugom ako cemo iskreno. Batalite wannabe hakerske price, vase podatke vise niko neće jer (za reklame) imaju sve odavno.

još jedan test...
[YOUTUBE]Njx-1czYhvQ[/YOUTUBE]

@Gizmo: niko ne sumnja u tvoje rezultate, mada je i meni je bilo čudno kad sam video tako mali rezultat. Rezultati su me prvo podsetili na Anandove u GFXBench Infinite loop (koji btw nisu radili da bi testirali autonomiju baterije, već degradaciju performansi procesora (throttling) sa dužom upotrebom)
Iskreno, nemam nekih iskustava sa Peacekeeper testom, ali sad sam malo pogledao na netu i koliko mogu da pročitam on meri trajanje baterije pri (sub)maksimalnom opterećenju procesora:
If you want to know how long your battery will last under strenuous activity, however, the popular Peacekeeper browser test can give you a good idea.
tako da ne odražava neku casual upotrebu telefona na 250cd (što je trebalo da bude poenta), a i metodologija testiranja nije uporediva sa načinom na koji si testirao android uređaje, zar ne?

na netu već ima mnogo battery testova na istom osvetljenju, što je dovoljno da se stekne neki utisak, neke je već stavljao ovde hsv stoned (čiji su postovi među najkvalitetnijim ovde na forumu btw), evo još jednog koji mislim da niko nije stavljao:
http://www.tomsguide.com/us/iphone-6-battery-life,news-19591.html

tu su naravno i rezultati koje su korisnici dobili u upotrebi, npr Marques Brownlee je u svom testu ajfona 6 plus stavio svoj screenshot gde je u danu u kom je fon uglavnom koristio za fotografisanje i "laku upotrebu" imao 6+ sati usage i 60+% baterije preostalo...

Poslednja izmena:
Djilkosh_Ns: je napisao(la):
Citiram korisnika: NovemberWhiskyŠto se sigurnosti tiče, iako si donekle u pravu, mešaš teze: činjenica je da se iPhone-i sve manje kradu zbog zaključavanja na icloud, kao i da je ios generalno dosta sigurniji od androida.Ne mesam nista. On je pricao o sigurnosti podataka, a ne o kradji telefona.
Ja sam tacno napisao o cemu mislim , a to je davanje dozvola aplikacijama da vrsljaju po svim podacima na telefonu, a ti si prvi izvrsio zamenu teza , pominjuci Fappening. Ako cemo o tome, to sto dobre ribe koje cesce imaju seks a vole da se slikaju , cesto imaju Ajfon jer je preglupo lak za koriscenje, nema veze sa sigurnoscu i kradjom njihovih podataka. Ako si pazljivo pogledao slike :) , a nije ti skrenuta paznja sa onog sto drze u rukama :) , mogao si videti da nekoliko (ruznijih) riba drzi i Android i Blackberry telefone ..:)

Poslednja izmena:
Par pitanja u vezi iPhone-a. Planiram da uzmem fon preko operatera ali nisam nikada koristio dotični. Android koristim vec 4 godina. Rešio sam da lično uporedim ova dva sistema, drugari su me ubedili dabprobam :)

1) Da li postoji Terminal emulator alternativa za ios?
https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm
Najviše ga koristim za remote kontrolu preko ssh.
2) Kako radi splashtop aplikacija, da li je sve tečno ili dolazi do pixelizacije?
3) Da li je potrebno rutovati iphone, ovaj pobeći iz zatvora radi instalacije igo navigacije?
4) da li kupujete aplikacije preko store-a i da li postoji mogućnost zaključavanje naloga kao što je na Android?
5) Da li je potrebna upotreba futrola i screen protector kao što je slučaj sa Android-om?

Za početak ovoliko, za dalje videćemo :)
Zahvaljujem se unapred.

Poslednja izmena:
kad su im code names razni slatkisi :)

Sljamsung nikada više :)

Izvinjavam se nisam se dobro odrazio :). Svi na ovom forumu spominjete da je iphone kvalitetniji, pa rekoh da pitam da li je toliko kvalitetan da nije potrebna dodatna zaštita ili jeste?

Inace mislio sam na Android uređaje a ne na Android kao sistem ;)

^ Onda ti ostaje htc m8 u svetlo sivoj varijanti.(nikako gunmetal boja) Po meni lepsi od ip6 ,ima bolju bateriju i zvucnike. :) Zaostaje samo u kameri ,senzoru za prst i mozda displeju.

Poslednja izmena:
Ne znam kako je na testu toliko losa baterija, od kako je izasao tel samo par puta mi se desilo da je standby kraci od dana i to kad mi je usage bio preko 10 sati...

Evo neki prosecan dan moj, s tim sto mislim da kada pricas ne ulazi u usage vec samo kad je upaljen ekran, i imajte u vidu da je photos koji je background activity ceo dan uploadovao slike na iCloud... LTE ceo dan, wifi kod kuce i u office kratko...

IMG_0138.PNG

Jeste baterija na 6ici slabija od proseka kod vodecih android modela
Minimalno je unapredjena autonomija u odnosu na 5s
U mom slucaju dok sam koristio 6, znatno slabiju autonomiju sam imao u odnosu na s5, z2, m8
Usage nista ne znaci i ne moze da se poredi sa prikazom sot kod androida.

Ne znam kako je na testu toliko losa baterija, od kako je izasao tel samo par puta mi se desilo da je standby kraci od dana i to kad mi je usage bio preko 10 sati...

Evo neki prosecan dan moj, s tim sto mislim da kada pricas ne ulazi u usage vec samo kad je upaljen ekran, i imajte u vidu da je photos koji je background activity ceo dan uploadovao slike na iCloud... LTE ceo dan, wifi kod kuce i u office kratko...

Pogledajte prilog 153570

U Bgu radi LTE mreža? U Nišu za sada ništa od toga.

Moje iskustvo sa baterijom u odnosu na M7 je dosta dobro. Na HTC One sam morao neretko da se dopunjavam preko dana (ne dozvoljavam sebi da mi telefon padne ispod kritičnih 20% pre nego da uveče stignem kući).

Sa istim aplikacijama i ritmom korišćenja (prerastao sam fazu da novu igračku drndam više nego što mi je realno potrebna) mi 6ica ostane na 40%... za sada sam oduševljen. Ovo me ne iznenađuje uopšte, takav rezultat sam i očekivao nakon iskustva sa 4 i 4s.

Ne, ovo je Singapur :)

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

^ jeste naziv operatora

Mali off
Nasi operateri su spremni za 4g, ceka se digitalizacija tv signala

@jorgovan M7 jeste losijij od npr M8, ali zanimljivo da pravis toliku razliku sa 6icom..ja imam drugacije iskustvo

^ jeste naziv operatora

Mali off
Nasi operateri su spremni za 4g, ceka se digitalizacija tv signala

@jorgovan M7 jeste losijij od npr M8, ali zanimljivo da pravis toliku razliku sa 6icom..ja imam drugacije iskustvo

Ne znam. Jedino ako sam imao feleričan primerak... šta znam, imao sam iste rezultate sa stock, ARHD romom i Google Edition.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Verujem ti

Ko zna, odavno sam koristio m7, za m8 sam siguran, mada zavisi i od same jedinice, kvaliteta signala itd a po najvise od nacina koriscenja...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno