Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Не знам од када је бацање телефона на бетон/асфалт или покушаји да га савијеш и преломиш постали битан и/или одлучујући фактор у квалитету израде. Заправо не разумем од када су ово постали меродавни тестови и још горе, од када је ово довољно да ми то гледамо и да се још расправљамо око тога.

Od kad je potrebna sveopsta gledanost na yt i broj *****a koji svojim *****skim snimcima pokusavaju da zapocnu bilo kakav hype o proizvodu. I onda se narodne mase popale i dobijemo #sljamsungcrapplesviostalinagomiliGATE.

Jednostavno ljudi nisu zainteresovani niti dovoljno pametni da dublje zadju u materiju ili sustinu zasto je neki proizvod bolji/losiji od drugog i da diskutuju tako da se iz diskusije moze nesto nauciti nego jednostavno mlate praznu slamu (MKBHD).

Isto tako zeljni paznje komentatori zacine situaciju jos glupljim komentarima i reakcijama, od komarca se napravi magarac i eto zabave do sledeceg unboxinga xy telefona/tableta/cega god.

^^Neki su bezveze, neki nisu. Npr. moje iskustvo sa razbijenim telefonima se poklapa sa normalnim drop-testovima (s tim da ja imam veci % uspesnosti u razbijanju). Zato sad gledam to PRE kupovine, a ranije sam tek nakon sopstvenog slucaja...

^^Bacanje je postalo bitno i merodavno onda kad su telefoni nakon pada ostajali prakticno neupotrebljivi tj. od kas su se pojavili touch-screen telefoni sa staklom (umesto plastike).
A savijanje je postalo bitno onda kad su telefoni poceli da se deformisu prilikom normalne upotrebe (nosenje u dzepu i sl.).

И даље не видим разлог меродавности теста где ти намерно бацаш уређај који НИЈЕ предвиђен да се баца/падне са висине од 1.5 и више метара. Ако ти треба такав уређај, који може да преживи такве екстремне активности, купиш уређај предвиђен за то.

А ово за савијање је исто као што сам слушао да се црна 5ца гули и љушти и ево га мој који је ми је испао пар пута, пао са траке за трчање на плочице по којима је клизао и опет пао 30цм на плочице - без последица. Једино што је изгребано на мом телефону је ”јабука” јер је од керамике.

Због оваквих будалаштина су упутства све дебља и дебља, са све глупљим и имбецилнијим ”забранама” јер је људска досада невероватна.

Tri fableta nosena u dzepu u prethodne 3 godine: Note 1 i 2, G Pro. Problema sa savijanjem : 0. Ljudi bre, drugar kineza Coolpad-a od 5.5" non stop drzi u zadnjem dzepu, pre neki dan odveo sina u vrtic, seo na pod da se igra sa malim i tako sedeo 30min dok nije skontao. Telefonu nista. Nemojte se praviti naivni, ajde sada priznajte koliko vas je culo da se nekome telefon savio u dzepu? A sada gomila prijava i to za telefon koji kosta kao ova 4 nabrojana zajedno. Ocigledno Apple godinama failuje, svaki fon im ima manu, nemojte ih braniti. Meni su se licno od onoga "sad cemo vas nauciti kako se drzi telefon" prilicno smucili. Svaka cast na pojedinim proizvodima ali telefoni im nesto bas i ne idu :) Ako hocete da ih branite i da se tesite samo napred, meni ni iz dzepa ni u dzep al vama - da.

ali telefoni im nesto bas i ne idu :)

gervais%20laugh.gif

И даље не видим разлог меродавности теста где ти намерно бацаш уређај који НИЈЕ предвиђен да се баца/падне са висине од 1.5 и више метара. Ако ти треба такав уређај, који може да преживи такве екстремне активности, купиш уређај предвиђен за то.

А ово за савијање је исто као што сам слушао да се црна 5ца гули и љушти и ево га мој који је ми је испао пар пута, пао са траке за трчање на плочице по којима је клизао и опет пао 30цм на плочице - без последица. Једино што је изгребано на мом телефону је ”јабука” јер је од керамике.

Због оваквих будалаштина су упутства све дебља и дебља, са све глупљим и имбецилнијим ”забранама” јер је људска досада невероватна.

Uz duzno postovanje, ako razni MTK kineski androidi padaju sa metar i kusur vise, nekoliko puta, i nije im apsolutno nista, ne znam ni za jedno opravdanje zasto Apple moze da dozvoli sebi takvu glupost da se telefon, koji jedva staje u dzep, da se savija -_- Bas iritantno

20 k pregleda po minutu. :)

Eto tu se vidi da obicna 6-ica nema tih problema (u realnom zivotu). Ali se vidi i kako se dizajnira kuciste - *** on istisne display na htc-u a okvir ostane netaknut (i zadnja strana se vrati u prvobitno stanje).

Zasto nije predvidjeno? Meni je 10+ puta telefon ispao sa 1.20-1.30m, od toga 4 puta u hodu. Sramota je da se u 2014. godini prave telefoni koji imaju jako male sanse da prezive takve padove.
Ili nek' prave teze-lomljive telefone, ili nek' daju garanciju pa besplatnu zamenu touch-a i display-a (k'o Xiaomi, cini mi se).

Tri fableta nosena u dzepu u prethodne 3 godine: Note 1 i 2, G Pro. Problema sa savijanjem : 0. Ljudi bre, drugar kineza Coolpad-a od 5.5" non stop drzi u zadnjem dzepu, pre neki dan odveo sina u vrtic, seo na pod da se igra sa malim i tako sedeo 30min dok nije skontao. Telefonu nista. Nemojte se praviti naivni, ajde sada priznajte koliko vas je culo da se nekome telefon savio u dzepu? A sada gomila prijava i to za telefon koji kosta kao ova 4 nabrojana zajedno. Ocigledno Apple godinama failuje, svaki fon im ima manu, nemojte ih braniti. Meni su se licno od onoga "sad cemo vas nauciti kako se drzi telefon" prilicno smucili. Svaka cast na pojedinim proizvodima ali telefoni im nesto bas i ne idu :) Ako hocete da ih branite i da se tesite samo napred, meni ni iz dzepa ni u dzep al vama - da.
Apple godinama failuje, a istovremeno se godinama nalazi u samom vrhu anketa o zadovoljstvu kupaca?

ali telefoni im nesto bas i ne idu

quot+pigeon+is+rather+confused+and+upset+quot+_2c87aa3a9b2f540ebd1795eb1f0d5663.gif

Uz duzno postovanje, ako razni MTK kineski androidi padaju sa metar i kusur vise, nekoliko puta, i nije im apsolutno nista, ne znam ni za jedno opravdanje zasto Apple moze da dozvoli sebi takvu glupost da se telefon, koji jedva staje u dzep, da se savija -_- Bas iritantno

Малопре написах која су својства алуминијума, ти се као неко ко не жели да баца паре информишеш о својствима телефона и онда одлучиш да ли је то уређај за тебе. То за стављање у џеп и да се савије је случај на нивоу десетог дела промила на неколико милиона продатих уређаја.

Zasto nije predvidjeno?

Зашто би било предвиђено да телефон направљен од материјала (чија сам својства малопре навео) са све стаклом преко целе предње стране, буде ”отпоран” на падове?

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Evo fejluje toliko da su samsungu pale akcije na najnize u zadnje dve godine. Sve zbog iPhone 6 fejla :D

Poslednja izmena:
Neko ko nesto preplati nece priznati da se *****ao :) Ne radi se to svesno, podsvet odradio tezi deo posla :)
Jedna od vecih gresaka je sto broj prodatih primeraka telefona interpretirate kao sliku kvaliteta sto je prilicno ocajno razmisljanje. Istim ocajnim pristupom bi ispalo da je pasteta vrhunac mesne industrije. Prijatno :)

Ocigledno Apple godinama failuje, svaki fon im ima manu, nemojte ih braniti...Svaka cast na pojedinim proizvodima ali telefoni im nesto bas i ne idu :)
Daj navedi kakve probleme je imao 4s, 5, 5s, i ova normalna sestica bez +, pa da razumem da im "telefoni bas i ne idu"?

Poslednja izmena:
Nosim telefon od 5,2" stalno u džepu farmerica, ali pri sedenju uglavnom vadim iz džepa ne da se ne bi savio/slomio, već zato što mi smeta. Puno puta sam dolazio u situaciju da recimo moram da čučnem, ili se savijem dok je telefon u džepu i tada se baš oseti da je telefon pod pritiskom. Naravno, ništa mu ne fali. Treba imati u vidu da ćete sa ip6+ pre ili kasnije sesti, čučnuti u tesnim pantalonama i o tome treba razmišljati. Za ip6 nije realno da dođe do ovog savijanja, bar ne u značajnom procentu.

Novi Moto X je izdominirao.

Poslednja izmena:
Vidjećemo naredne nedelje, hoće li biti koliko žalbi... Baš me smorilo ovo, neću ga uzimati sigurno ako se pokaže da se i običan savija tako lako.

Hmm, ja zaista nikad nisam video crnu peticu da nije izgrebana po uglovima, izuzev ako je nošen u futroli. Probao sam kod kolege kom je bio već izgreban, boja se u uglu lako skidala novčićem od 5 centi.

A drop testovi bi stvarno trebalo da budu sa manje visine, telefon će uglavnom ispasti pri stavljanju i vađenju iz džepa. Ili u mom poslednjem slučaju, kroz šupalj džep na šorcu koji sad ima da leti u kontejner.

Evo, na twiteru novi hashtag #bendgate , sad je krenulo totalno ludilo, svake sekudne twitovi šibaju...

Јел ”шибају твитови” са сликама различитих телефона од различитих људи из различитих земаља које потврђују твоје страхове о ”савијању” телефона?

@morbius, кад коначно дођеш из Атине у Београд, даћу ти мој да погледаш али после добре клопе где ћемо да попричамо о ношењу телефона у шупљим џеповима. :d

Poslednja izmena:
Eto tu se vidi da obicna 6-ica nema tih problema (u realnom zivotu). Ali se vidi i kako se dizajnira kuciste - *** on istisne display na htc-u a okvir ostane netaknut (i zadnja strana se vrati u prvobitno stanje).
Pravi primer arbitrarnosti ovakvih i sličnih "testova" - da je nastavio malo duže da pritiska (ili da je u startu upotrebio veću snagu), pukao bi ekran.

Neko ko nesto preplati nece priznati da se *****ao :) Ne radi se to svesno, podsvet odradio tezi deo posla :)
Jedna od vecih gresaka je sto broj prodatih primeraka telefona interpretirate kao sliku kvaliteta sto je prilicno ocajno razmisljanje. Istim ocajnim pristupom bi ispalo da je pasteta vrhunac mesne industrije. Prijatno :)
Ne treba o drugima da sudiš prema sebi.
Neko možda i hoće da pravda lošu kupovinu, ali teško da će ponovo kupiti proizvod kojim realno nije zadovoljan. Zbog toga ankete o zadovoljstvu kupaca nemaju veze sa tim o čemu pričaš.
Još gori ti je drugi primer, jer oni koji kupuju paštetu to rade zato što im se sviđa ukus, a ne zato što žele da se zdravo hrane.

Pa ne radi se ovde o ekranu vec o kucistu... Obrati paznju na prste, tu se vidi koliko je pritiskao (iPhone 6+ najmanje a najveca deformacija)
Зашто би било предвиђено да телефон направљен од материјала (чија сам својства малопре навео) са све стаклом преко целе предње стране, буде ”отпоран” на падове?
Zato sto kupce ne interesuje kakva su svojstva materijala i zato sto su do pre nekoliko godina svi telefoni bez ozbiljnijih ostecenja "prezivljavali" takve padove

Poslednja izmena:
I tako na kraju dana imamo savijeni iPhone 6+ sa sveže instaliranim ios 8.0.1 zbog koga telefon nema mrežu i ne radi mu touch id...

odlicni gifovi, bas sam se lepo nasmejao :)

Poslednja izmena:
Не, Петре. Хвала теби.

Pa ne radi se ovde o ekranu vec o kucistu... Obrati paznju na prste, tu se vidi koliko je pritiskao (iPhone 6+ najmanje a najveca deformacija)
Radi se o izdržljivosti telefona na pritisak, a tu se računaju sve komponente.
Nema šanse da se "vidi" koliko je pritiskao, jer nije dovoljno samo gurati palčeve da bi se izvršio pun pritisak na telefon.
Uostalom, bolje da strada kućište nego ekran, zar ne?

Koji anti hajp od strane apple hejtera... A MKBHD i UT uzese po 50k dolara i po 100k novih subsrcibera za 1 dan na lozenju pacije***a...

Neko gore rece, kilo aluminijuma 2.5$, a koliko je kilo plastike 0.2$?! Da li je samsungov flagship jeftiniji zbog toga? Ma jok... izmislili su vrhunac tehnologije u budzenju kloka procesora, dodavanju jezgara, mpix-ela i senzora koje niko ne koristi :)
Svaki iPhone je bio vrhunski uredjaj, pa zasto i ovaj ne bi bio...

Brate al su ljudi generalno prsli, sledeca faza polivanje ladnom vodom dok savijaju telefon :d to je sad glavna tema na planeti.

Svaka reklama je dobra reklama,tako sada i ova sa savijanjem :) mi se prepiremo ovde,trosimo tastature,a oni pune dzepove sa novcima. Pakao..

@Mil0sbeo: Pljuje se ono sto ne valja, bilo cije da je. Kad pljujes nesto drugo a ono sto treba precutkujes ili hvalis protivno zdravom razumu, onda je vreme za cike u belom...
Radi se o izdržljivosti telefona na pritisak, a tu se računaju sve komponente.
Nema šanse da se "vidi" koliko je pritiskao, jer nije dovoljno samo gurati palčeve da bi se izvršio pun pritisak na telefon.
Uostalom, bolje da strada kućište nego ekran, zar ne?
Ovde na poslednjih x strana se radi o izdrzljivosti kucista iP 6+ modela, o ostalim komponentama ne pricamo.

Vrh Dno