Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Velika većina telefona imaju u unutrašnjosti čelični ram koji im daje čvrstoću i elastičnost, dakle kao čelična armatura u betonu. Ajfon 5 i 6 imaju umesto toga kućište iz jednog bloka mašinski obrađenog aluminijuma koji je prilično mekan, negde na nivou zlata. Kako iz snimka mogu da pretpostavim, izgleda da postoji slabo mesto gde je kućište izrezano da bi se smestila jabuka, a tu je i strana oslabljena rupama za dugmiće. Kako je telefon veliki, veći su i kraci sile koji ga savijaju u džepu, zato manji ajfoni verovatno neće imati problema.
Nesto mi ovdje ne stima :smoke: Hoces da kazes da su odradili telefon od aluminijuma i da u unutrasnjojsti nema celicnog kostura :smash:

Ako su to odradili onda stvarno. Koliko znam skoro svaki skuplji mob ima celicni/metalni frejm unutra. Erika/smaracica sa youtuba je napisala da note 3 ima taj ram unutra,ne znam da li je istina.

U svakom slusaju,ko hoce vecu verziju iphona samo u torbice ili u ruku. Nikako u dzep

Pa taman da izbace S verziju sa metalnim ramom unutra :D

Jer ne znaju kako se konstruiše? To je moralo da bude primećeno pri testiranju, osim ako ga nisu radili.

Ako su to odradili onda stvarno. Koliko znam skoro svaki skuplji mob ima celicni/metalni frejm unutra. Erika/smaracica sa youtuba je napisala da note 3 ima taj ram unutra,ne znam da li je istina.

Otvarao sam sve Samsung telefone osim Note4, i ovo je istina - metalni okvir na koji naleze plastika, na koji se kaci Bracket (deo koji drzi komponente)

S5 teardown:

fnuqb4x12wojxxbs.jpg

Na deo br 2 mozete i videti metalni "okvir" koji pruza potporu telefonu (ovo sto viri na coskovima), dok deo br 3 na koji se kace PCB i FlexPCB ima "metalna ledja" u vecini slucajeva (ne i na S5)

EDIT:

a evo ga i razlog sto ekran na 6+ ispada, nisam ni znao da je iFixit uradio kompletan teardown vec tako brzo:

https://www.ifixit.com/Teardown/iPhone+6+Plus+Teardown/29206

ekran je sa donje strane fiksiran sa dva Pentalobe srafa, gore i sa strane sa dve zabice. Ekran "ispada" prilikom udara/pada zbog zabica + cinjenice da se telefon presavije jer je ceo aluminijum. Aluminijum je sam sebi potpora (nema dodatnog frejma)

Poslednja izmena:
Erica u svom stilu:

[YOUTUBE]KhParMJSqm0&list=UUB2527zGV3A0Km_quJiUaeQ[/YOUTUBE]

Eto kako se kaže, "idući put mi poklonite test primerak umesto što sam morala da platim iz svog džepa". Glupost...

:laugh: ma jel moguce?

koji je tvoj problem ? jel vi iSheep ljudi stvarno mislite da ste u ratu sa nekim pa na svaki komentar, u ovom slucaju podosta objektivan moj komentar o metalnim okvirima, smatras da sam uvredio tvoju "religiju" pa ti je smesno sto ... neko popravlja telefone, a nije servis .. ? Care, idi na psiholoski pregled, kazem ti iz najbolje namere. Tako je moja komsinica poslala oko 300 SMS-ova za farmu pa je morala na lecenje, ovo je jako slican obrazac.

koji je tvoj problem ? jel vi iSheep ljudi stvarno mislite da ste u ratu sa nekim pa na svaki komentar, u ovom slucaju podosta objektivan moj komentar o metalnim okvirima, smatras da sam uvredio tvoju "religiju" pa ti je smesno sto ... neko popravlja telefone, a nije servis .. ? Care, idi na psiholoski pregled, kazem ti iz najbolje namere. Tako je moja komsinica poslala oko 300 SMS-ova za farmu pa je morala na lecenje, ovo je jako slican obrazac.

Malo preozbiljno sve shvatas, ne moze covek da se nasali a da ne pocnes da vredjas. Smesno mi je bilo jer si u nekoj od prethodnih inkarnacija bio serviser mobilnih telefona koji je otvarao "sve moguce telefone" a pritom nisi znao na koji nacin su se tada displeji povezivali sa zastitnim staklom/digitajzerom. Opusti se malo, ovo je forum, nema potrebe da te bilo sta toliko uvredi da pocnes da dajes dijagnoze ljudima :D

Wiki igoritza strikes again ;)
Ego manijaci su cudo, sada ce ti on "objasniti" da si se nesto istripovao jer on prosto ne gresi :)
elem cackao sam u radnji nove iphone i stvarno plus varijanta deluje "fragile"... suvise je to tanan telefon za toliku povrsinu i jos je nekako "izduzen"... prosto je logicno da ce se saviti tamo gde je lim secen za dugmice, neki hard case i ne bi trebalo da bude problema ;)

Ovde sve drvoseče, pa se boje da im se telefon ne polomi u uskim farmerkama ili padne sekira, ne daj Bože i neko deblo na njega.

Sestra iz USA potvrdila krivljenje u prvom dzepu. Minimalno, ali je primetno kad se stavi na sto, moze da se klacka. Cimacu je da posalje fotke.

Nije apple kriv, ljudi stavljaju fontele u dzep pogresno!

^Da li je moguce.? Platis 600+ evra za mob i on ti se iskrivi posle 7( SEDAM) dana samo zato sto si ga nosio kao i sve ostale mobove,to jest u dzepu..
Ja i dalje mislim da je ovo prenaduvana prica,stvarno neverovatno da su izasli sa takvim uredjajem na trziste

Pravda za Apple! Krivi su proizvodjaci dzepova i ljudi koji pogresno stavljaju iPhone u iste.

Nego, malopre cackao iP6, sta znam, meni ne deluje nista klizaviji od prethodna 2, ne moze bas da ispadne (drzim mali prst ispod donje stranice fona), prijatniji za drzanje zbog zaobljenih stranica, prednja strana izgleda lepo (space gray), zadnja je vise nego ruzna, novi tasteri su mi odlicni, brzina UI-ja na oko ista kao 5s (nisam direktno uporedjivao) i N5 npr. U principu nista posebno, nisu me ubedili, i dalje se razmisljam

Da je bilo ko drugi, rekao bih bullshit, ali moja sestra maltene što ne peva uspavanke uređajima. Jako pedantna... Jednostavno pazi svoju "investiciju".
Normalan usage, pažljiva osoba -> Iskrivljen iPhone

Meni je bas smesno sta sada odjenom cena je najmani problem, ali eto lako se krivi pa mi ne treba :)
Ne moze se ocekivati da ce tako ogroman i tanak telefon izdrzati veliki pritisak a slicno je bilo i sa iP5 kada se pojavio, imate puno slika na netu:

iPhone-5-Tordu-00-640x468.jpg

Izasla nova ART verzija The Great Salvador Dalí

ByS_YZyCIAIDTSd.jpg:large

A opet ima ******, koje tvrde da i ako bude da je tačno krivljenje da nema veze. Nego ne stavljaj u džep, izuzimam ove koji se *****avaju.

Sta mislite da li ce Apple menjati telefone?

Meni je bas smesno sta sada odjenom cena je najmani problem, ali eto lako se krivi pa mi ne treba :)
Ne moze se ocekivati da ce tako ogroman i tanak telefon izdrzati veliki pritisak a slicno je bilo i sa iP5 kada se pojavio, imate puno slika na netu:

Pogledajte prilog 150385

Standard, kao i za svako lansiranje Apple proizvoda, FUD-ovanje do besvesti. Imali smo antenna gate, yellow gate, scuff gate a sada i bent gate pa opet korisnici svih tih uredjaja daleko zadovoljniji svojim uredjajima od korisnika drugih uredjaja a ovim drugima valjda lakse da nadju neko opravdanje zasto iPhone ne valja. Evo sta se FUD-ovalo i za 5-icu :

Dakle da, naravno da se aluminijum moze saviti samo je pitanje kolika je sila potrebna za to i kolika je verovatnoca da se to desi pri normalnom koriscenju - cenim ne prevelika.

Sta mislite da li ce Apple menjati telefone?

Kupi, iskrivi, ufotkaj pa nam javi :D

Poslednja izmena:
Standard, kao i za svako lansiranje Apple proizvoda, FUD-ovanje do besvesti.

Ljudima je tako zabavnije. Drugog razloga nema, jer ne postoji interes da se postavljaju klipovi u tockove jer se telefon ne prodaje zvanicno u Srbiji a oni koji ga zele, kupice ga ma kakve mane imao (devovi jer im treba za posao, fenseri da se pokazu).

Kada se samo setim hajke na prvi ajped, pola od tih sto su najvise pljuvali su danas zadovoljni korisnici... ljudi jednostavno ne poseduju integritet, i ja sam takav i to ne volim.

Ne znam sto dramite toliko oko krivljenja, resice to lako. Izbacice "Titanium Case" only $99.99 i resen problem.

Imam utisak da velika većina ljudi koji ovde raspravljaju apsolutno ne želi da ima iphone i ne znam zašto troše energiju i vreme na tu raspravu. Pritom zagušuju temu onom ostatku koje ovaj uređaj zanima.

Eto ja sam bas planirao (par meseci vec) da uzmem iPhone, medjutim kad sam video kako izgleda (fuge itd.) i cuo da od nekog ojacanog stakla nema nista, da ima samo 1GB RAM-a, da je baterija samo malo veca, sa 80-90% sigurnosti da cu uzeti sam "pao" na 30-40%. Pa onda citam da baterija ipak nije tako losa, pa malo procackao fon i sad sam negde na 45-50%, kolebam se.
Ovo savijanje me uopste ne pogadja posto me + uopste ne interesuje (zbog velicine)

Pogledajte prilog 150385
Ma tako je, to savijanje je normalno, stavise pozeljno. Npr. greska je sto se htc ne savija, a ne to sto se iphone savija

Poslednja izmena:
Ne znam sta da kazem u vezi ovog krivljenja. Imam 4.3 incni telefon ni njega ne nosim u dzepu od farmerica, ili jako retko ali onda kad hocu da se sagnem ili nesto, uvek izvadim telefon iz dzepa. Nezgodno mi je.
E sad ako je kod ovih novih iPhone 6 kuciste od aluminijuma moguce je da se aluminijum zagreje u dzepu ( zagreje od ljudskog tela) i onda postaje meksi pa se lakse krivi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno