Šta je novo?

Iphone 5s ili Note 3

reksoNa

Cenjen
Učlanjen(a)
07.03.2014
Poena
170
E ovako znaci ovdje je moja nedoumica. Iphone 5s ili Note 3. Sa jedne strane mnogo lepsi Iphone a sa druge mnogo jaci Note 3. Planiram da uzmem sada sebi telefon ali da mi traje jedno 2 godine i da ne pozalim nakon pola godine sto sam neki uredjaj kupio. Pre 2,5 godine sam kupio S2 i do sada radi i odlicno me sluzio e sad treba nasljednika. Sta vi mislite o tome? Koje su prednosti jednog a koje drugog? Ta dva telefona sam uzeo na razmatranje jer mislim da su trenutno na vrhu. (S5 me ne zanima jer su od S3 sve isti telefoni) HTC One mi je nekako iza njih malo. Sta vi mislite?

To su dva toliko različita uređaja da ih je teško porediti...
Samo ti možeš da odrediš šta ti više odgovora.
Probaj da odgovoriš sebi na nekoliko pitanja: da li si koristio i iOS i Android i da li preferiraš jedan od ova dva OS-a; da li ti više znači kompaktnost uređaja ili veličina ekrana; da li ti je S pen prednost ili mana...

Poslednja izmena:
Koristio sam Android, kuci sam imao sve moguce vrste od Minija do sad S4. Svaki od njih je prosao kroz operaciju kod mene sa custom romovima, rootovima i ostalim stvarima 😀 Zbog toga mi je Android malo i dosadio pa sam po toj stavci vise okrenut prema iOS-u. Iphone sam koristio samo ono od druga uzet vidjet i to je to. Veliki ekran je i prednost ono lijepo je raditi na njemu al je preglomazan za jedan telefon. 5s ima slicne dimenzije kao moj S2 na koji sam naviknut. S pen je po meni jedna velika prednost i veoma sam neodlucan malo mi preovladava 5s samo zbog izgleda ali prvenstveno trazim telefon koji ce moci pokretati aplikacije i sve drugo nakon godinu i vise znaci dugotrajnost. Ja nije da ih uporedjujem nego ono sta bi vi prije izabrali i zbog cega?

Pokretace oba aplikacije i za 3 godine sto se toga tice. Oba su hw-ski toliko mocni telefoni da je bespotrebno sumnjati u njihove mogucnosti. Dugotrajnost imas koji god da izaberes.

Veliki ekran je veliki ekran. Tacka iza toga ogromna. Da li to tebi licno odgovara ti moras da odlucis.

Sto se os-a tice, takodje moras sam da odlucis. Neke stvari na iOS-u neces dobiti bez jailbreak-a. U zavisnosti od iOS-a tj. verzije, postoji ili ne postoji jailbreak ili je najavljen pa ga cekas. Ukoliko te bas briga za jailbreak, iOS je vrlo ogranicen i zatvoren sistem u odnosu na Android. Ako se odlucis za Note 3, njegov tw skin je kao sto i sam znas vjerovatno, ogavan tako da te svakako ceka flesovanje nekog rom-a ili sminkanje.

Kao sto ti je vec receno, vrlo je tesko uporediti ova dva telefona.

Zbog toga mi se iOS malo ne svidja. Ako ne jailbreakujes moras kupovati sve ako uradis jb gubis ovo ono.Ali malo me privlaci jer mislim da ce 5s mnogo druze drzati cijenu od note 3 jer sad kad izadje S5 svi ce popadati Samsungovi ka' vazda 😀 Da budem sad malo direktniji sta bi vi izabrali da vi kupujete? Jer ocigledno sam ne mogu pametan bit :/
Edit:U opciju dolaze svi telefoni npr Z1,One,Nexus 5 ali mislim da u nicemu im ne mogu parirati.

Poslednja izmena:
Ako kupuješ telefon po kriterijumu kako će da drži cenu, onda nema razloga da diskutujemo o ostalim parametrima. Ova dva telefona su dupe i oko za svakog kome je stvarno potreban bilo koji od njih. Ceo koncept iza njih je potpuno različit, a oba su najbolja u svojoj priči.

5ica je prvi "ajfon" koji mi se sviđa i koji bih kupio, 5s takođe, ali Note 3 je nešto potpuno neverovatno koliko je fenomenalan - pod uslovom da ti njegova veličina ne smeta.

Gledao Z2 ne svidja mi se skoro nista. Izgled,sonyev interface uopste citav staklen padne i cao. Sto se ostalog tice nista u prednosti nije prema Note 3 sem sto je vodootporan a ja sa telefonom od 600e necu da se kupam ) HTC all new one,nista specijalno poceli kao Samsung Galaxy da prave iste telefone sa po nekim dodacima kako bi mogli sto vise serija da izvedu, potpuno po obliku isti kao One cak mi se ona druga kamera toliko ne svidja da bi prije one uzeo.Jos ce im naduvati cijene od 700 eura minimum koje naravno ne vrijede 😵 . Po mom ukusu na vrhu su ova dva sto se dvoumim jer kupujem telefon na moze se rec duzi period pa necu da mijenjam nakon malo. Cas bi Note uzeo cas onaj. Sto bi rekli nasi slatke muke 😀

Ipak sam se odlucio za iPhone, razlog tome jeste uzasan TouchWiz koji nakon nekog vremena stvara bugove,velicina,naravno izgled i zelja za necim novim.Cak iako se pokajem vazda ga mogu mijenjati za Note sto obratno nebi moga 🙂

Glas ide za Iphone. 🙂
PS: Posto vidim da si se zezao sa Android-om, onda je red da se sad zezas malo da IOS-om. 🙂

Nazad
Vrh Dno