Šta je novo?

iPhone 5S / 5C - zvanicna tema

Ne moze da mi otvori,startuje app store ali samo belo stoji! Jel moguce da je nema za nemacki region u appStoretu?!

iPhone 5S | 5C - zvanicna tema

Nego me je samo interesovalo da li taj model konkretno radi lepo na nasoj mrezi.

Ja koristim taj model sa americke t-mobile na nasoj telenor mrezi i nikada nisam imao bilo kakvih problema...

Jedno pitanje; da li google maps moze da se namesti da izgleda jednostavno kao na androidu,tj da ne vidim cvece i drvece vec da bude jednostavna i funkcionalna navigacija tipa igo?!

Ili skini waze.. Ionako je ova navigacija bolja sto je vise ljudi koristi, a i vlasnik joj je google, pa valjda koriste iste mape.

Prema iskustvima sa prethodnim modelima, da li i koliko očekujete da će pasti cena 5S modelu kada prođe malo ova euforija sa iPhone 6, recimo tamo negde oko božića? Kupovina u inostranstvu oko božića uz povraćaj pdv-a za 5S mi deluje kao dobra kupovina.

Pa ako imas nekoga preko ili ti ides,to ti je nabolja solucija...

Зна се цена. Има на сајту Телекома.

imam u proseku 3 crte signala na iphone 5s , ponekad se zadesi da imam 4, a iskljucen mi je cellular, sta bi moglo da bude?

Update: izgleda da na 8.0.2 ne postoji opcija da se iskljuci 3g, sad na 8.1 postoji i signal je pun :)

Zna se, i nije skup. Jedino što ga 8GB memorije svrstava u poluupotrebljive uređaje. Apsolutno nedovoljno.

I ja sam razmisljao o uzimanju 5c modela. Kako vidim, iOS 8.1 zauzima 1,8 GB. Ako neko ne trpa muziku i filmove na telefon, i koristi samo osnovne aplikacije, da li je 8GB dovoljno?

U tom slučaju možda, pod uslovom da često prebacuješ slike na komp ili cloud. Pritom imaj u vidu i da su aplikacije sve glomaznije... Ne znam za mene koji imam max 1gb muzike i nemam filmove je donja granica za iole udoban rad 16gb. Iskreno, ne bih smeo da se igram. Da taj 5c u telekomu ima 16GB, bio bi stvarno odlična kupovina

I ja sam razmisljao o uzimanju 5c modela. Kako vidim, iOS 8.1 zauzima 1,8 GB. Ako neko ne trpa muziku i filmove na telefon, i koristi samo osnovne aplikacije, da li je 8GB dovoljno?

Ja koristim ip4 sa 8gb evo trecu god i meni je taj prostor ok. Zavisi od samih navika i potreba korisnika. Od app imam standardno socijalne mreze, 10ak albuma i sve ostalo mi odlazi na fotografije/klipove. Neko ko voli da snima svirke i da skljoca dobro bi mi doslo 16gb ali mogu da kazem da mi je 8 ok. Mesecno ili dvomesecno prebacujem (bas sam juce prebacivao) fotke/klipove. Tako da sve zavisi od tvojih potreba. Ako instaliras djubre i brda kojecega nece ti ni 128gb biti dovoljno...

aaaaaa.... Jel primetio neko da je maloprodajna cena za 5C 8GB u Telenoru 72000, a u Telekomu 53000 ? Jel moguce da je 19000 dinara razlika. Do sada nisam detaljno pogledao cene..

Pa telenor dere najviše od sva tri operatera... Ništa čudno. Za sve high end telefone. I tu je uvek od 10k do 25k razlike. Mislim da je S5 razlika čak 27k gledao baš neko poredjenje prošli mesec.

nisam dugo gledao cene telefona kod operatera,al ako je tako kao sto kazete,to je onda zaista van svake pameti,sem ako kupuju telefone od mtsa i preprodaju :D

Izvinjavam se unapred ako ovo pisem u pogresnoj temi, ali imam pitanje :) Igrao sam se danas malo u Delta Cityu na Telekomovom standu sa iPhonom 5C, iPhonu 6S nisam mogao da pridjem, a 6 je bila ugasena i nije se mogla ukljuciti.. Primetio sam da SIRI nefunkcionise? Zasto? Otvara se samo voice control.. Ok, znam da neradi na Srpskom, ali zasto ne bi radila na engleskom?

Bilo je isključeno u opcijama. Na 5C radi Siri.

Bilo je isključeno u opcijama. Na 5C radi Siri.

aha.. Hvala na odgovoru :) Jel to fabricki tako ili mislis da se neko igrao sa opcijama na drnd primerku?

Danas sam prvi put video 5C i 6 uzivo i moram da priznam da mi se 6 mnogo vise dopao od 5C po izgledu, iako kada gledam slike na netu 5C, pogotovo plavi mi izgleda stvarno fenomenalno..

Sve zavisi kako je podesen prilikom aktivacije...a inace moze siri i naknadno u settings-u da se pali/gasi

Je l radio neko update na 8.1.1, i ako jeste, kako vam se cini u odnosu na 8.0.2? Pitanje za vlasnike 5c

Jel zna neko da li ima 5s kod operatera (Telenor konkretno)? Svuda je izložen samo 6 i 6+, i eventualno 5c u Telekomu.

Vrh Dno