Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Nije rijec o tome. Nego je Apple poceo da proizvodi iP u Foxconn fabrikama, valjda da se ustedi, pa se ostecenja mnogo cesce desavaju nego dok ih je proizvodio (gdje god da ih je prozvodio prije Foxconna). Drugim rijecima, petica ima mnogo veci procenat ostecenih uredjaja, pa je naravno zanimljiva tema kako, zasto, gdje, ko i sl.

A gde su se prethodni sklapali ako ne u Foxconn-u ?

Ovo i mene zanima ?
Zar se tamo ne sklapaju vec vise godina ?

Ali sasvim druga stvar je kada se u ovakvim topic-ima redovno pojavljuju isti ljudi i nastupaju potpuno neargumentovano a mogao bih reci i krajnje vulgarno (verovatno i sam znas kakve si postove ovde morao da brises, "Sere mi se od ovakvih postova, onanisanje, ziloti i slicne stvari") .
Takve postove report pa ce dobiti opomenu i delete.
Vazi za sve isto.

Poslednja izmena:
Citam da se puno pise o nekakvim problemima sa iPhone 5.Ja ne znam dali sam imao srece ali od tih problema kod mene ne postoji ni jedan.Telefon savrseno radi i zadovoljan sam u svakom pogledu :)

Nemam pojma, ne pratim toliko Apple, znam da su u nekom trenutku furali pricu "100% americki prizvod", "made in California" ili kako vec...

Upravo o ovome sam i govorio, nisi bas upucen ali si redovan u Apple topic-ima. da si koristio ijedan Apple proizvod od neke 2002. pa naovamo jasno bi video natpis Designed by Apple in California Assembled in China. kreces od potpuno pogresne pretpostavke da je izvor problema sa kvalitetom iPhone-5 taj sto je proizvodnja preseljena u foxconn fabrike kako bi se ustedelo...

weasel je napisao(la):
Ovo i mene zanima ?
Zar se tamo ne sklapaju vec vise godina ?

Sklapaju se oduvek u foxconn-u.

http://techcrunch.com/2008/08/04/foxconn-building-800000-iphones-a-week/

Ako te interesuje ovde imas sjajan clanak o razlozima za seljenje masovne proizvodnje u Kinu :

http://www.nytimes.com/2012/01/22/b...ueezed-middle-class.html?_r=4&pagewanted=all&

Nisam redovan u temi, ali isto tako ti nemas pravo da nekome govoris gdje moze ili ne moze da pise. Ja pratim ovu temu, jer me zanima sta se desava oko iPhonea, isto kao sto me zanima i HTC One X, Galaxy 3, novi Nexus i sl. svidjalo se to tebi ili ne. A komentarisem vrlo rijetko, i isto tako me ne zanima da li se to tebi svidja ili ne.

Apsolutno ne mislim da je ikome ovde zabranjeno da pise samo navodim paradoks pisanja na temama o uredjajima u koje nisi upucen sto se da videti iz prilozenog.

A evo razloga zasto su odredjeni primerci iPhone-a 5 falicni (naravno ovo ne opravdava prolazak tih uredjaja kroz kontrolu kvaliteta, definitivno svako ko dobije uredjaj sa out of the box ostecenjima treba da ga zameni ili uzme novac nazad)

http://www.xbitlabs.com/news/mobile...st_Complex_Device_We_Have_Ever_Assembled.html

da li postoji zvanican podatak koliko je reklamiranih primeraka sa ostecenjima?

137460, još jedan primerak su dodali jutros

iOS 6.0.1 trebao bi da izađe sledećih nedelja, evo nekih najavljenih ispravki koje donosi:
iOS 6.0.1 should fix the horizontal lines bug on the screen when the keyboard or app folder is open, and it will also fix a problem with the camera’s flash not going off.
In addition, the new software will improve Wi-Fi support, fix cellular data not working in some cases, add a consolidated cellular data switch for iTunes Match, fix a bug that allowed access to Passbook pass details from the lock screen, and also finally fix the bug that caused Exchange meetings to be unexpectedly cancelled for the entire calendar invite group.
iOS 6.1 verovatno oko Nove Godine...
http://bgr.com/2012/10/22/apple-sta...-coming-weeks-ios-6-1-to-come-after-holidays/

bilo bi lepo da izađe sledeće nedelje,jer stvarno ima gomilu sitnih bugova,na koje se možeš navići,al što bi...

zA IPHONE 4 ako neko nije čitao svojevremenu kalkulacijiu:
američka medijska kuća CNN istraživala je koliko Apple zarađuje na svakom prodatom iPhone-u 4S i došla do veoma zanimljivih zaključaka. U videu koji se nalazi ispod taksativno su pobrojane sve komponente iz kojih se sastoji Iphone 4S i njihove cene. Ukupan zbir cifara koje Apple mora da izdvoji da bi napravio jedan iPhone 4S iznosi svega 203 dolara, dok isti uređaj u slobodnoj prodaji u Americi staje oko 600 dolara. Dakle, tri puta više!......................koliko bi Apple zarađivao na svako iPhone-u 4S da se umesto Kine proizvodi u Kaliforniji, dakle u sedištu same kompanije. I tu su brojke jasne – Apple bi po svakom prodatom telefonu zaradio gotovo 50% u odnosu na proizvođačku cenu!.............
http://www.mobilnishop.com/blog/zanimljivosti/iphone-4s-realna-cena/

Proizvod vredi onoliko za koliko moze da se proda a ne koliko kosta proizvodnja. Totalno pogresan ugao gledanja.

Proizvod vredi onoliko za koliko moze da se proda a ne koliko kosta proizvodnja. Totalno pogresan ugao gledanja.

To je notorna cinjenica..nisi valjda mislio da postoji neko ko to nezna?:D Naveo sam samo ovo kao primer koliko su pohlepni...

A druge kompanije su divne i dobrodusne.

images

e7unaqut.jpg

obecao sam.

Valdevit jel to sa stalnim upaljenim 3G-om? Ako jeste onda extra rezultat...

stalno upaljen i dosta koriscen za net.

Cekaj, da li vi palite i gasite 2g/3g/wifi u toku dana? Meni su na sgs2 3g, wifi i gps stalno ukljuceni i baterija izvuce 25-30h.

Meni je na 4s, 3g ugasen jer ga ne koristim na sluzbenom broju.Baterija gura 2 dana.Citao sam da je slicno i na IP5

Meni je wifi uključen uvek, edge je uvek upaljen, 3G palim samo kad skidam neke veće attachmente ili kad pravim hotspot. Ujutru telefon skinem sa punjača u 7, uveče u 19 baterija bude na 20-40%, dva dana nemože da sastavi nikako.

Displej tu najviše troši, pogotovu ako je namešten na AUTO, verovali ili ne, ali dok telefon smisli koji nivo osvetljaja da postavi, baš potroši. Na fiksnoj vrednosti osvetljaja, otprilike trećina od maksimuma, vreme baterije se produžava preko 5-6 sati upotrebe ili 20-25%, zavisi od ostalih potrošača.

3g palim uglavnom kad znam da ću koristiti net duže,čitajući vesti,tražeći,a ovako mi je upaljen edge.

Što se tiče osvetljenja,rekao sam da ću sve pokasiti,al to neću,jer jednostavno ako nešto apple pravi bolje od ostalih to su ekrani u kojima uživam još od ipod classic

Postaviću kasnije ss,da vidite koliko baterija traje,kad je samo upaljen edge.Ja sam oduševljen.

Poslednja izmena:
ne pravi,al prave za njih i po njihovim zahtevima sharp i ekipa.

Vrh Dno