Šta je novo?

Iphone 4s simfree ios5, problem sa gasenjem

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Imam gore pomenuti telefon , u normalnom koriscenju (sa punom ili polu punom baterijom , nema pravila ) sam od sebe se ugasi i izbaci na ekranu sliku da ga prikljucim na punjac. Posle spajanja na punjac ubrzo se upali i prikaze postotak baterije koliko je i imao pre gasenja. Da li neko zna u cemu je problem?

Imam gore pomenuti telefon , u normalnom koriscenju (sa punom ili polu punom baterijom , nema pravila ) sam od sebe se ugasi i izbaci na ekranu sliku da ga prikljucim na punjac. Posle spajanja na punjac ubrzo se upali i prikaze postotak baterije koliko je i imao pre gasenja. Da li neko zna u cemu je problem?

Pardon , ios je 7.0.4

Za pocetak hard reset. Ako to ne pomaze reset all settings.

A kod reset all settings se brisu i aplikacije instalirane naknadno ili ne? Posto se meni nisu obrisale ... Opet se ugasio i naravno znak da prikljucim punjac.
Edit : sad kad ga upalim radi 5 sek i opet se ugasi...
Edit 2: bio na punjacu 2-3 minute i za sad radi... Da napomenem , nisam primetio da se ugasi kad je na punjacu , mozda to govori nesto o samoj bateriji?

Poslednja izmena:
Ne brisu se sa reset all settings. Jedino sto ostaje onda je restore i setup as new.

Glupo pitanje: jel koristis oficijelni punjac?

Koristim samo kabel koji je spojen na PC. A koja je procedura za restore i set up as new?

Cek cek cek. Taj kabel jel originalan? Drugo pitanje, da li imas originalan utikac za zid? Ajde prvo to da vidimo. Ako nemas nista od gore navedenog, posudi od nekog pa ga napuni redovno, ne sa USB-a. Da vidimo da li ce se tada nesto promeniti.

Kabel mislim da nije original , pise na njemu "teracell" a utikac u zid nemam. Punio sam ga samo preko prednjeg usb na PC-u. Drugar ima originalni punjac od IPad-a sa istim prikljuckom, to je ok?

Od iPad-a je jaci punjac jaci i nije kao za iPhone od 5W nego od 15W

U sutini moze da se puni i sa njim, ali ajde probaj da nabavis originalni punjac i originalni kabel i pusti da se apsolutno isprazni pa ga napuni do kraja. Mozda je do kalibracije baterije.

Za sad mogu jedino da nabavim originalni punjac i kabel od petice, jel to u redu?

Poslednja izmena:
Evo spojio sam ga , telefon je bio na 10% baterije , kad sam ga prikljucio na ovaj orig punjac pokazuje 40% ... Videcemo ...

Poslednja izmena:
Jel ti nas malo zezas? Originalni kabel petice sa 4s? Nece da mogne.

Ma neee bre , originalni kabel je od 3gs ali punjac je od petice... Mala greska u koracima

Fuhh. OK. :D Javi nam kako se ponasa :)

Ovako... Stavio sam ga na punjenje pre 2 sata kada je bio na 10%. Posle par sekundi kada se upalio video sam da baterija stoji na oko 40%. Kao sto rekoh posle 2 sata punjenja dosao je do 100% ali nesto mi je jako brzo presao sa 70% do tih 100%. Gasim ga sa punjaca i pokrecem neki test koji je odradio medjutim pogledam na procenat kad ono opet 45% ?? Sad sam ga ponovo spojio da se puni i ubrzo se popelo na 70% .

Ostaje onda restore (set up as new - gubis sve podatke sa telefona!) i ako ni to ne pomogne pretpostavljam da je crknuta baterija.

Odnesi ga do nekog servisa da ga otvore i provere da li "vuce struju"...ukoliko je po tom pitanju ok, onda je 99% baterija zrela za menjanje...

taj problem nema veze sa sw,vec sa hw,a saznaces sta je u pitanju kad ga odneses u servis.

Ma da,nije to sw problem
Vidis da brljavi muski
Servis pa sta bude

Nazad
Vrh Dno