Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Meni se skroz ubagovao sms sa tim iphonedelivery i kad sam ga reinstalirao sms je pucao nisam mogao da posaljem niti da primim sms pa sam morao sistem iz pocetka da instaliram .Znaci za sada nema delivery za ios5?Jos jedan problem imam a to je teethering tj personal hotspot...uopste ne postoji stavka on off...neki savetuju da se reset network data probao i to i nista...pritom imam apn podatke upisane za moju mrezu.....da li mozda da instaliram mywi i da li je kompatibilan sa ios5 ?

znaci onda je to to, ne radi lepo na iOS 5xx, cim nesto ne radi na mom fonu odmah pomislim da nesto ne valja sa mojim sistemom ili fonom, nikad ne pomislim da vise ljudi ima slican problem :D

Meni se skroz ubagovao sms sa tim iphonedelivery i kad sam ga reinstalirao sms je pucao nisam mogao da posaljem niti da primim sms pa sam morao sistem iz pocetka da instaliram .Znaci za sada nema delivery za ios5?Jos jedan problem imam a to je teethering tj personal hotspot...uopste ne postoji stavka on off...neki savetuju da se reset network data probao i to i nista...pritom imam apn podatke upisane za moju mrezu.....da li mozda da instaliram mywi i da li je kompatibilan sa ios5 ?

proveris da li si lepo upisao sva polja i resetujes telefon, tada ti se pojavi opcija :)

Jesi popunio pod "Internet Tethering" sa istim podacima kao za "Cellular Data" APN?
Kad popuniš i Internet Tethering, pojaviće ti se Personal Hotspot.

Nemam uopste polja za internet teethering samo za apn za gprs....u tome i jeste problem....

Nemam uopste polja za internet teethering samo za apn za gprs....u tome i jeste problem....

pretpostavljam da si uradio jailbreak i cackao sa carrier settings, mozda pokusavao da kopiras nesto sto nije trebalo? :D , znam da je ovo bilo aktuelno kod nekih uputstava za sklanjanje call forward popup prozora. tipa ako ti je carrier settings od at&t neces imati tethering sigurno :D

Instaliraj TetherMe iz Cydia-e sa Banned iPhone-a (h7v.org).

Poslednja izmena:
Hvala puno stolex to je bilo to sto mi treba :).Mislio sam da necu nikada vise imati teether na iphone-u.nemas pojma koliko mi je znacilo ovo!!!Hvala jos jednom!!!

Nema na cemu, drago mi je da si resio svoj problem. Tu smo da pomognemo jednim drugima. ;)

:wave:

postoji li app koja od telefona pravi wifi modem nesto slicno sto ima nokia?

Postoji add-on preko cydia i zove se "myWI"

Trazeci po netu bezbolan nacin da uklonim nepotrebne aplikacije sa springboarda, pronasao sam jako zanimljivo resenje za koje vam nije potreban ni jedan add on.
Grupisite nepotrebne aplikacije u jedan folder i nazovite ga "junk" ili "trash" (mozda moze jos neko ime da se koristi, ne znam) i prevucite ga skroz desno, da bude sam na stranici. Respringujte telefon i folder ce nestati ( desi se da nece uvek da nestane posle prvog respringa, ostavite ga tako i najverovatnije ce nakon sledeceg respringa nestati). Aplikacije i dalje postoje na telefonu tako da ih mozete pozvati preko Searcha, jedino sto jos nisam pronasao nacin kako da vratim ikonice :D ali iskreno (stocks, weather, safari i contacts(nije mi potreban jer phone ima link ka kontaktima, sta ce mi jos jedan viska) sigurno necu nikada koristiti).
Ako neko sazna cisto neka mi javi, da znam za svaki slucaj :)
Ovo je sve odradjeno na iOS 5.0.1, ne znam kako i da li radi na drugim, meni je uspelo.

Mogu sve ikonice(aplikacije) da se sakriju preko recimo SBSettingsa, ali da instaliram toliko rogobatan add on samo zbog te opcije, neka hvala, ovaj put igram pametno :D samo ono sto mi je preko potrebno, dosta mi je vise da mi se telefon zbog nestabilnih add onova respringuje sam od sebe na svakodnevnoj bazi.

Nece SBSettings praviti probleme, a dosta je koristan. Na iOS 5.01 nisam ima nijedan respring jos. Imam SBSettings, bitesms, installous i mozda jos koji sitniji program.

Nenad22 +1 nikada nisam imao problem dok ga nisam prodao :-D

Evo preporuka za jednu cydia aplikaciju, zaphyr. Ukratko, sluzi za brzi multitasking i potpuno izostavljanje home dugmeta pri radu(osim kod otkljucavanja). Mnogo brzi nacin menjanja i gasenja aplikacija. Multitask switcher se dobija slide from bottom potezom (jedan ili vise prstiju, kako se izabere), takodje se istim potezom gasi aplikacija(ili se isto dobija switcher ako se zastane). Taman lepo ide uz notification centar.

i jel se pojavila tastatura u 4 reda za ios 5 ili i dalje nista?

Evo ti kako izgleda tastatura na iOS 5.0.1

Prilozi

• IMG_0038[1].PNG
    IMG_0038[1].PNG
    183.5 KB · Pregleda: 78
Tacno ono sto mi ne treba :)

Nije cetvrti, nego peti red, pogresio sam. To se ranije zvalo 5-row keyboard i davalo je numericke tastere povrh qwerty touchscreen tastature.

Ok, racunam da i dalje nije.

Meni ovo stoji po defaultu, mozda ima dodatnih opcija da se promeni izgled tastature (u sta sumnjam)

Kad sam vec tu da pitam, kada prebacim u silence mod ne pokazuje mi vise indikator, dok mi je na 4.3.0 prikazivao, jel tako i kod svih ili samo u pojedinacnim slucajevima?
Takodje, glupi call forward mi se pali stalno od kad sam instalirao 5.0.1, postoji li iole jednostavan nacin da ga ugasim ili moram da hackujem iphone?

Ovo sto ja trazim moze da se instalira samo na JB uredjaju i to preko cydie... znaju vec prekaljeni iOS korisnici o cemu se radi.

Evo, postoji izgleda ovo - http://www.idownloadblog.com/2011/12/21/ikeywi/ mada se peti red gubi u landscape modu. Nije idealno ali nije ni lose.

Tja... radi na fonu, ne radi na tabletu.

A taman sam mislio da se malo vratim budzenju ipada... nista, valjda ce uskoro biti :)

Cao drustvo. Verovatno ste vec diskutovali o ovome, ali bih vas zamolio za odgovor jer ne umem da pronadjem isti za moje pitanje. Zanima me da li se kod iPhone 4s i najnovijeg iOS-a (5xx - ne znam tacno koji je) pojavljuju problemi sa identifikacijom osobe koja me zove i/ili salje SMS, molim vas? U pitanju je SIM Free iPhone 4s koji takodje nije Jailbreak-ovan. Da li je problem identifikacije vezan samo za odredjene situacije (koje god one bile?) ili je to generalni problem kada je nasa zemlja u pitanju?

Pitam jer imam iPhone 4 (bez "s") i nemam taj problem (SIM Free, nije Jailbreak-ovan), i ako znam da mnogi imaju taj problem sa svojim 4-kama. Treba sutra da mi stigne 4s, SIM Free, nije Jailbreak-ovan, niti nameravam da uradim Jailbreak, pa kako bih mogao da zaspim veceras, znacilo bi mi da dobijem "pozitivan" odgovor, ako je moguce. :) Ako je odgovor "zavisi", zamolio bih vas da mi ukratko kazete od cega.

Hvala unapred.

imaš 2 opcije:
a) uneseš sve brojeve u +381xxxxxxx obliku kada će ispravno identifikovati pozive
b) jailbreakuješ i sa cydie instaliraš caller id fix i ne razmišljaš o tome u kom formatu je broj unesen u imenik

Hvala puno na odgovoru, dr. Gonzo. Ako sam dobro razumeo, ukoliko su svi brojevi u startu uneseni sa "+381xxx" onda ne moram da brinem da li ce identifikacija poziva i onoga ko je poslao SMS porukicu da izadje kako treba?

Hvala jos jednom.

Da upravo tako dobro si razumeo ;)

Ako ne ides u inostranstvo tako je. U roamingu i ako ti je broj unet sa +3XX ni onda ne prepoznaje brojeve. Barem je kod mene tako. (Simfree+JB Iphone 4)

Nazad
Vrh Dno