Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa novim iPhone-om mogli su vise da se reklamiraju recimo sa ogromnom rezolucijom ekrana, ovako su ispali veoma smesni. iPhone 4 je odlican telefon i voleo bih da ga imam ali reklama za video pozive im se obraca retardiranim ljudima.

Evo male parodije:
[YOUTUBE]26ELpS3Wc4Q[/YOUTUBE]

priest77, odlično!

"it's probably safe to say that we invented a new metal" :D

Ukusi su razliciti, meni predobro izgleda za razliku od 3G i 3GS (koji su opet izgledali dosta bolje od mnogih drugih smart phone-ova) a i koliko vidim vecina je odusevljena izgledom. Mogu reci da ce u kombinaciji sa iOS-om 4 biti pun pogodak, odusevljen sam koliko je dobar iOS 4, multitasking radi perfektno i na starom 3G-u. A sto se tice ekrana za koji su mnogi ocekivali da ce fail-ovati samo citat "There have been some debates as to whether or not this argument holds water, but we can tell you this: to our eyes, there has never been a more detailed, clear, or viewable screen on any mobile device. "

Poslednja izmena:
engadet je poznat po tome sto je izrazito realan :) mogu oni da pisu sta hotje, stave lepo 2 displeja i slikaju...

ja putujem sutra pa tju videti telefon, drugar je narucio....

Definitivno pun pogodak sto su stavili IPS umesto AMOLED. Gledao sam pre neki dan ortak uzeo Desire.
Tacno se primecuje kod teksta da je krzav.

Evo vam poredjenje na ovom testu.
Dakle razlika izmedju 480*800 prema 960*640, ne bi trebala da bude ovako primetna.

n1ip4.jpg

Poslednja izmena:
Jest, evo ja bas jedva citam text na Desire koliko je iskrzan, nekad ni slova ne mogu da prepoznam, nepodnosljivo :)

Vala bas... ona slika izgleda k'o da je sa 240x320 displeja ili jos manjeg, a ne 480x800.
Nema sanse da je tolika razlika izmedju 480x800 i 640x960.

Jest, evo ja bas jedva citam text na Desire koliko je iskrzan, nekad ni slova ne mogu da prepoznam, nepodnosljivo :)

Sigurno nije toliko los. Ali jeste losiji u tom pogledu.
I zato je po meni bolje sto su stavili IPS. :)

Vala bas... ona slika izgleda k'o da je sa 240x320 displeja ili jos manjeg, a ne 480x800.
Nema sanse da je tolika razlika izmedju 480x800 i 640x960.

Pa fora je sto tih 480x800 u stvari nije ta rezolucija nego manja, jer AMOLED nema sve piksele. Postavljan je link u ovoj temi a i negde ranije, gde se lepo prikazuje i celih piksela ima fazon 392*653. A posto nemaju cele piksele moraju da se majmunisu sa subpixelingom i zato tekst tako ispada.

Mislim da Apple nije smeo to sebi da dozvoli, i nije metno AMOLED. Vaznija je ostrina i tacnost boja od nesto boljeg kontrasta.

Poslednja izmena:
Pa fora je sto tih 480x800 u stvari nije ta rezolucija nego manja, jer AMOLED nema sve piksele. Postavljan je link u ovoj temi a i negde ranije, gde se lepo prikazuje i celih piksela ima fazon 392*653. A posto nemaju cele piksele moraju da se majmunisu sa subpixelingom i zato tekst tako ispada.

Mislim da Apple nije smeo to sebi da dozvoli, i nije metno AMOLED. Vaznija je ostrina i tacnost boja od nesto boljeg kontrasta.
Ma OK to, znam o cemu pricas, secam se tog linka... ali sumnjam da je ovolika razlika u izgledu/kvalitetu teksta. Pa ovo sto vidimo na Nexus-u je necitljivo.

Ma OK to, znam o cemu pricas, secam se tog linka... ali sumnjam da je ovolika razlika u izgledu/kvalitetu teksta. Pa ovo sto vidimo na Nexus-u je necitljivo.

Da ali ovo koliko ja vidim nije nista zumirano, jer se slabo vidi i na ajfonu. To je samo uvecano da bi se bolje primetila razlika.

Inace sad vidim tek da iPhone 4 u stvari ima 512MB RAM-a sto je ekstra i vise nego iPad.

Ma tu mogu velike majmunacije samo sa nacinom slikanja da se naprave. Jasno je da je slika ostrija na iPhonu u to nema sumnje, samo nije bas ni da rezoluciji na Desire nesto fali i da je text necitljiv.

Ma tu mogu velike majmunacije samo sa nacinom slikanja da se naprave. Jasno je da je slika ostrija na iPhonu u to nema sumnje, samo nije bas ni da rezoluciji na Desire nesto fali i da je text necitljiv.

Naravno ekran na Desire je daleko od loseg, samo IPS varijanta je ipak bolji izbor za novi iPhone i to pozdravljam. :)

Nisam siguran da bas slikanje ekrana daje neki preterano validan rezultat. Pokusajte da gledate TV preko vaseg fotoaparata, zivo me zanima da li bi ista videli :) . Naravno, ne da to nije merodavno jer TV ipak vidimo sasvim jasno :).

Pogotovo jer mislim da same tehnologije drugaciji efekat ostavljaju na senzor aparata.

Poslednja izmena:
Da ali ovo koliko ja vidim nije nista zumirano, jer se slabo vidi i na ajfonu. To je samo uvecano da bi se bolje primetila razlika.
Ma gde bre slabo, pa sve moze da se procita! :d

Ja ceo text procitah bez po muke :D:D:D
(za razliku od onoga sto navodno prikazuje Nexus One)
Inace sad vidim tek da iPhone 4 u stvari ima 512MB RAM-a sto je ekstra i vise nego iPad.
I bateriju od odlicnih 1420mAh ;)

naravno da je moguce postitji rezlicite rezultate sa raznim uglovima snimanja, zato se stavi 10ak slika, kao sto to rade svi sajtovi koji testiraju telefone a ne samo 1... drugo, uporedili su sa nexusom koji ima jedan od losijih AMOLED ekrana i to na 1 slici gde se vidi samo rezolucija zumirana... pa ko gleda tako telefon? :d

rekoh milion puta, nek ga uporede sa Super AMOLED ekranom pa tje prica o najboljem ekranu na trzistu biti drugacija... al o tome iz prve ruke za par dana :)

AMOLED vs LCD in direct sunlight

[youtube]58gZzqvqhRk[/youtube]

Poslednja izmena:
Ovo je vec po akkijevom ukusu :p

gde li mi se denuo post... ? :D

"nazalost" stig i kompanija ostali ste uskraceni odgovora... :D mada mi nije jasno zasto je obrisan, bilo je i korisnih informacija ali dobro...

@Stig ***, samo ako neko izvuce iz kante, mrzi me da kucam ponovo...

cool za ovaj svi-pikseli-na-broju ekran, mada mi ove fotke sa www.iphonehacks.com izgledaju preterano: kao da ima 16x vecu rezoluciju a ne "samo" 4x vecu... ??

Otkud znas, jesi imao prilike da koristis iPhone 4? :D

Imao sam prilike da koristim Desire i da vidim kako izgleda tekst i prenabudzene boje, to mi je dovoljno. :)

Sem mozda ako iPhone ima u stvari AMOLED a lozili su nas do sad da nije. :D

A mene zanima superAMOLED da li ima normalne pixele ili je ista prica kao i sa starim AMOLED-om?

Poslednja izmena:
Super AMOLED je isto pentile displej, kao i AMOLED

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno