Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
problem je u tome sto se highl1 vara i sto nije tako... pisao sam ja vetj o tome...

prva prednost: reprodukcija crne... druga, ostrina... tretja, zivahnost boja... cetvrta, kontrast... peta, potrosnja... sesta, brzina odziva... sedma, citljivost na direktnom suncu.. pa tek onda brightness...

dakle, jos jednom, molim Vas da ne pisete gluposti oko ekrana dok ga ne vidite...

a ti si imao prilike da vidiš i9000? Ja nisam, i9000 naginje da bude moj sledeći telefon, al neću unapred da pričam koliko je Super AMOLED bolji od IPS-a dok ne vidim oba

cekaj i900 je omnia sa tft ekranom... mislis na i900 galaxy S?

video sam s8500 wawe i galaxy al na kratko....

Poslednja izmena:
i9000 je Galaxy S

<edit> preteče me car </edit>

Poslednja izmena:
moja greska, sanjiv :) uglavnom, wawe ima drugar pa se igram svaki put kada se vidimo i to je nesto najbolje od displeja sto sam video... svaki put pozelim da promenim hd2 za njega...

moja greska, sanjiv :) uglavnom, wawe ima drugar pa se igram svaki put kada se vidimo i to je nesto najbolje od displeja sto sam video... svaki put pozelim da promenim hd2 za njega...

hm... a jesi li video IPS na iPadu?

da, naravno...

Iphone 4 cu videti za 10ak dana kada odem u London...

i da ne bude zabune, pricao sam o AMOLED vs Super AMOLED, kao sto rekoh nisam video displej 4orke ali po svim reviewima on je u rangu AMOLEDa...

Poslednja izmena:
Vidim da AT&T nudi iPhone 4 i bez ugovora, po ceni od 600 i 700 dolara, zavisno od količine memorije, ali ne mogu da ukapiram da li su ti telefoni i dalje zaključani na njihovu mrežu. Da li je to iPhone konačno krenuo u slobodnu prodaju?

sudetji po 3gs-u koji je bio zakljucan i u slobodnoj prodaji i ovaj ce biti...

Mene vise interesuje da li ce ta "slobodna prodaja" biti stvarno SLOBODNA u smislu da li ces moci da ga kupis u nemackoj recimo 24. bez IKAKVOG potpisivanja ugovora... Posto sam procitao negde da nije to bas slobodno toliko ko sto pise.

I da li ce moci iz nemacke da se naruchi recimo da stigne u Holandiju?

Coko, nije to baš slobodna. Tipa, iako je 600 dolara na AT&T bez ugovorne obaveze od 24 meseca, telefon je ipak zaključan na AT&T

Taj rad...

Je l' ce to moci da se otkljuca kod nas bez problema ?

Vidim da AT&T nudi iPhone 4 i bez ugovora, po ceni od 600 i 700 dolara, zavisno od količine memorije, ali ne mogu da ukapiram da li su ti telefoni i dalje zaključani na njihovu mrežu. Da li je to iPhone konačno krenuo u slobodnu prodaju?

Koji je tvoj problem sa zaključanim telefonima? Mislim, za normalne pare može da se uzme jako kvalitetan telefon za smešne pare. Recimo, za pretplatu od 20-ak evra ovde imaš Desire za 200 evra, a taj telefon vredi 500 evra na tržištu. Koji razlog imaš da kupuješ "otključan" telefon, majke ti? Za tih 20-ak evra mesečno (25 u mom slučaju), imam 900 minuta ka svim mrežama, 900 poruka i dodatnih 1200 minuta kad potrošim ovih 900, ali samo u 063 mreži. Nikad nisam uspeo da iskucam toliko poruka i potrošim toliko minuta i samo mi se gomila i prenosi u sledeći mesec. I recimo da je bio iPhone 3GS ili sad ako dođe iPhone 4 za 200-250 evra uz taj paket koji već plaćam, koji je moj problem da kupim taj telefon? Što uvek samo bespotrebno teraš inat? Samo lud čovek može da ode i kupi taj telefon za 600 evra, ako već može za 200. Niste mi jasni, majke mi...

Ista fora je i sa konzolama koje se prodaju za 250 evra (a vredele su 3x više kad su izašle), samo da bi ljudi zaradili na igrama.

Taj rad...

Je l' ce to moci da se otkljuca kod nas bez problema ?

Fora je da nećeš imati potrebe da ga otključaš, ako se bude prodavao preko MTS-a, recimo... Samo ono, uzmeš, jailbreakuješ i vozi... ako si korisnik te mreže gde si ga kupio, uvek možeš da ga koristiš na njoj.

Unlock je vec demonstriran uzoj publici... Jailbreak radi ali je u beta fazi.

Hmmm globe net i sada prodaje iPhone 3GS 16GB za 89,900 dinara :S

Ne znam kolko ce sve to biti i kako ce izgledati kod nas?

ma ti iz GlobeNeta su najveći dripci, plus im je servis totalna katastrofa

Mozda covek racuna (ocekuje) da 1€=150 dinara :smoke:

Fora je da nećeš imati potrebe da ga otključaš, ako se bude prodavao preko MTS-a, recimo... Samo ono, uzmeš, jailbreakuješ i vozi... ako si korisnik te mreže gde si ga kupio, uvek možeš da ga koristiš na njoj.

Ja bi vrlo rado uzimao kad bi to bilo preko MTS-a ili Telenora, sa ugovorom na dve godine, bez razmishljanja..

Ali posto toga naravno nece biti verovatno nikada, onda cemo morati ovako legalno/nelegalno iz drugih zemalja da jurimo.

Mada me inace cudi sto MTS ili ko vec nije nikada sklopio ugovor za iPhone, osecam da bi ga prodavali ko nenormalni uz neke pakete!

..Mada me inace cudi sto MTS ili ko vec nije nikada sklopio ugovor za iPhone, osecam da bi ga prodavali ko nenormalni uz neke pakete!

To i ne zavisi puno od želja operatera koliko od dozvole samog Apple-a koji prvo traži da se ispune određeni uslovi

Koji je tvoj problem sa zaključanim telefonima? Mislim, za normalne pare može da se uzme jako kvalitetan telefon za smešne pare. Recimo, za pretplatu od 20-ak evra ovde imaš Desire za 200 evra, a taj telefon vredi 500 evra na tržištu. Koji razlog imaš da kupuješ "otključan" telefon, majke ti? Za tih 20-ak evra mesečno (25 u mom slučaju), imam 900 minuta ka svim mrežama, 900 poruka i dodatnih 1200 minuta kad potrošim ovih 900, ali samo u 063 mreži. Nikad nisam uspeo da iskucam toliko poruka i potrošim toliko minuta i samo mi se gomila i prenosi u sledeći mesec. I recimo da je bio iPhone 3GS ili sad ako dođe iPhone 4 za 200-250 evra uz taj paket koji već plaćam, koji je moj problem da kupim taj telefon? Što uvek samo bespotrebno teraš inat? Samo lud čovek može da ode i kupi taj telefon za 600 evra, ako već može za 200. Niste mi jasni, majke mi...

A vidiš, ja sam do skora kod Tellas-a koristio paket koji mi je za malo veće pare nego što ti plaćaš davao oko 1500 besplatnih minuta u istoj mreži, oko 120 u drugim, džabe SMS, flat telefoniju u stanu, džabe pozivanje sa fiksnog preko pola Evrope (Srbija uključena) i 24 Mbps ADSL sa džabe wireless ruterom! A ko je bio ovca pa uzeo Vodafone paket sa iPhone 3GS sada plaća i plaćaće još dugo mesečno isto toliko i ima samo skroman mobilni paket i telefon koji više nije u modi pošto je izašao 4G.

Suma sumarum, razni paketi koji operateri nude uz high-end telefone su uglavnom zlo. Misle ljudi da prolaze jeftinije, ali to nije ništa drugo nego subvencija/kredit koji ti posle vraćaš i po pravilu ispadne skuplje nego da si odmah dao novac. Ono, istina je da sada praktično svi operateri u paketima daju otključane telefone (iPhone i dalje ne), tako da bar čovek može taj telefon posle lako proda/pokloni. Ja kada god kupim novi telefon, stari po tradiciji dam bratu.

Meni ne pada na pamet da prihvatim bilo kakav ugovor koji me vezuje za jedan paket na bilo koji period, cene se stalno menjaju i ponude postaju sve bolje i bolje.

Poslednja izmena:
Kruže glasine da će se od septembra iPhone 4 naći u mts-ovoj ponudi. Bilo bi divno da se ovo ostvari, bez razmišljanja bih potpisao ugovor.

Coko, nije to baš slobodna. Tipa, iako je 600 dolara na AT&T bez ugovorne obaveze od 24 meseca, telefon je ipak zaključan na AT&T

Za SAD ne znam, ali iPhone "slobodni" telefoni kupljeni po Italiji, Grčkoj, Češkoj, UK, Švajcarskoj rade kod nas smao ubacivanjem kartice domaćeg operatera. Oduvek. Navedene zemlje su najjeftinije po ceni, ima otključanih i u ostalim zemljama, ali ne verujem da iko želi da da 1000 i kusur evra u Francuskoj ili Hrvatskoj, ako može u nekoj drugoj zemlji da ga kupi a 600 ili 700 evra.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno