Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ma ok, mi smo mi.. Al oni bi trebali da budu normalni ako mi vec to nismo.. :)
 
Pitanje u vezi shsh blobs. Da li moze da se sacuva shsh za ios 6.1.2 ako je na telefonu ios 6.1, ili mora da se apdejtuje na 6.1.2?
 
i Cydia (uglavnom) ga sacuva sama na njihovom serveru kada se pokrece, za aktuelni iOS
 
Pozdrav svima. Da napomenem da nikad nisam koristio Iphone pa ne zamerite na noob pitanjima. Imam ponudu za 3 meseca star, fabricki sim free, 250E pa me zanima na sta da obratim paznju i da li je ok ta cena? I mogu li ikako da proverim da li je stvarno star 3 meseca?
 
Nije to dobra cena, čak ni za 3 meseca star. Cenkaj se na 220-230.
 
Tako nesto sam i mislio, hvala. Mozes li mi reci sta sve da pregledam i na sta da obratim paznju? Mogu da ga uzmem na dan da isproveravam pa da vratim ako mi se ne svidja.
 
Tako nesto sam i mislio, hvala. Mozes li mi reci sta sve da pregledam i na sta da obratim paznju? Mogu da ga uzmem na dan da isproveravam pa da vratim ako mi se ne svidja.

Ako možeš da ga uzmeš na više od jednog dana, svakako obrati pažnju na bateriju, mada je zamena baterije kineskom jako jeftina sada. Obrišeš telefon lepopa pod uglom pogledaš da li ima mikro i veće ogrebotine, stisneš sva četri kraja da slučajno ne krcka nešto (na ovom telefonu ništa ne krcka ako nije ispadao pa da se nešto polomi). Proveriš ekran na belo, crno i osnovne boje. Manje više to je to.
 
Koliko uopste screen on moze da izgura ako je wifi konstantno ukljucen? Sad se setih, mogu li se ubosti bilo koje slusalice u njega (posto mislim da ne idu)? Imam od S2, pa mogu li njih koristiti?
 
Koliko uopste screen on moze da izgura ako je wifi konstantno ukljucen? Sad se setih, mogu li se ubosti bilo koje slusalice u njega (posto mislim da ne idu)? Imam od S2, pa mogu li njih koristiti?

WiFi i 3g ne gasim nikada, zavisno od inteziteta korišćenja izdržava 24-36 sati.
 
E to, hvala. Upravo ga uzeh na probu, ali moram da ga vratim sutra ujutru. Reci mi samo da li je normalno da home button onoliko jako mora da se pritisne i da klacka malo? Kao da ima malo lufta.
 
Izgleda da cu ipak da ga vratim. Ima vise sitnih ogrebotina pozadi, luft kod home buttona, ekran vuce na plavo kad gledam pod uglom (ne znam da li je to normalno), i video snimak u mraku mi je prilicno cudan. Hvala puno na pomoci.
 
Trenutno imam S2 i vrsi mi posao, ali ispade ova ponuda za cetvorku pa htedoh da probam malo iPhone. Ali, posto se izjalovilo ostajem na S2 do daljnjeg. :)
Hvala puno na pomoci. Pozdrav
 
Imam iPhone 4 na kome je 6.1.1. Mogu li da flešujem 6.1.2 i kako pošto ga Apple više ne potpisuje.
 
Sve i da možeš, ne dobijaš ništa.
 
Hoce li se ovaj iPhone 4 zakljucati ako pokusam update na iOS 6 preko iTunes-a?
Baseband 4.10.01
iOS 4.3.5

Njegova istorija je da je radio sa Gevey karticom i onda je otkljucan za 10e i sada najnormalnije radi bez Gevey kartice (telenor mreza).
U aplikacijama ne vidim da postoji instalacija Cydia.
 

Prilozi

  • 2013-08-08_110244v1.jpg
    2013-08-08_110244v1.jpg
    126.3 KB · Pregleda: 189
  • 2013-08-08_145315.jpg
    2013-08-08_145315.jpg
    101 KB · Pregleda: 186
  • 2013-08-08_171718v1.jpg
    2013-08-08_171718v1.jpg
    43.2 KB · Pregleda: 180
Sinoc sam dosao u posed jednog Iphone 4. Na njemu je iOS 4.1 i baseband 02.10.04. Radi sa gevey karticom. Koji je najveci, upotrebljiv, ios na koji mogu da ga updateujem a da i dalje koristim ovaj gevey?
 
Gevey nema veze sa softverom, sve dok cuvas baseband. Prakticno moze raditi na svakoj verziji softvera dok je bb na telefonu koji otkljucava gevey, s tim sto bude nekih nuspojava prilikom one procedure otkljucavanja, ali moze, radi. Kako je telefon na 4.1 sumnjam da je bio na novijem, time nema sacuvane shsh blobove i u tom slucaju moze samo na zadnju verziju iOS-a, koji Apple trenutno potpisuje, to je 7.0.4, a koliko znam jos nema alata za cuvanje bb za iOS7, tako da, ako se odlucis ici na iOS7, dici ces bb i time zakljucati telefon.
Ako imas Jailbreak na telefonu, provjeri u Cydiji da slucajno nema shsh blobove za neki iOS5, 5.0.1 - 5.1.1 (to mozes i pomocu Tinyumbrella-e), ako bude, pravis custom ipsw pomocu Redsn0w-a ili Sn0wbreeze-a, za iOS6 sam gotovo siguran da neces moci ici na njega posto je samo 1% korisnika uspjelo sacuvati validne blobove za iOS6.
 
Snasao sam se, imao sam sacuvane za 5.1.1 i posle malo muke ( error 11 ) resio sve i sada radi normalno na 5.1.1.

Hvala u svakom slucaju.
 
Ne znam da li iko jos prati ovu temu, ali kad sam je vec slucajno otvorio posle 100 godina, da napisem, pre par dana sam napokon "pregazio" svoj 2+ godine star iOS 5.0.1 JB poslednjom funkcionalnom verzijom za iPhone 4, 7.1.2 takodje JB, sve radi odlicno, bez ikakvih lagova/bagova/usporenja. Takodje sam proces JBa je jako jednostavan.
 
Takodje, pre par nedelja sam presao sa 5.1.1 na 7.1.2. Namestio JB i par osnovnih cydia aplikacija, cak sam posle "setup as new", uradio restore from backup (sve se dobro namestilo kao sto je i bilo). Jako lepo radi, a ocekivao sam da ce biti prespor na iOS7 - ovo je bas ok.

Samo preporuka da ne radite update starijih aplikacija koje koristite od pre, a normalno rade i na iOS7. Poput youtube-a, FB-a, starije verzije su mnogo brze i bolje (pogotovo stariji YT, novi je katastrofa).
 
Ja sam se boga mi novim YT odusevio, ovom zadnjom verzijom od pre par dana, ne da me je odusevila nego mislim da je jedna od najboljih aplikacija za ios, zaista se vidi ogromna razlika u odnosu na predhodne verzije, ja na starom YT nisam mogao da lajkujem videe niti sam mogao da vidim liked videos, a jos sto su ubacili da se trenutni video smanji i radi u uglu tako da nesmetano moze da se pretrazuju drugi videi i gledaju playliste, jako dobra stvar.
 
Nazad
Vrh Dno