Šta je novo?

Iphone 4 - adobe Flash

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Planiram da kuoim iPhone 4 sim free. Ne paniram da ga Jailbrakeujem samim tim ne planiram da se zezam sa cydijom. Koliko ozbiljan je problem nedostatak podrške za Flash, konkretno u browsingu, postojili neka alternativa za Flash isl.. Kakva su iskustva ima li leka ? Do je ono što me kopka da odustanem od iP4.

Nema alterantive, video radi sve ostalo ne!
Ne vidim problem, jedino zinga igre ne mogu da ciknem ponekad, ostalo mi je ekran svejedno premali...

Jel to znači da kad odem na Benchmark sajt, ove reklame na sajtu (a koiko znam sve su rađene u Flashu) se ne prikazuju. I koliki je stvarno taj problem sa antenom jer ovde svako svašta piše.

Ja sa antenom nemam nikakve frke, a zivim u rurali... Bolji prijem je od 2/3 telefona oko mene, jedino imam bumper... Moje iskustvo je tak...

Reklama nema...

iPhone4 je jedan od najboljih smartphone-ova sto se tice prijema, wirelessa i svega sto ima veze sa mrezom, ono sto se pricalo po netu je preuvelicano 1000x kao i puno drugih stvari.

A sto se tice flasha, on je mrtav. Sve sto ikada budes hteo da gledas, radice, jedino ako volis da gledas reklame. Flash igre stvarno ne znam ko ce da igra na telefonu sa takvom softverskom podrskom, verovatno ima 100k igara, i sve su bolje od onih u flashu.

I nije mi jasno, da li postoji neki poseban razlog sto neces da jailbreakujes?

Sent from my non-generic phone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Od kada je Adobe kupio Macromediu Flash radi sve gore i sporije. Ne znam da li je do Firefox-a, ali dnevno mi Flash crash-uje bar 3-4 puta. Tako da mi Flash na telefonu nije bitna stavka. Naravno pre samog crash-a, optereti sistem do kraja.

iPhone4 je jedan od najboljih smartphone-ova sto se tice prijema, wirelessa i svega sto ima veze sa mrezom, ono sto se pricalo po netu je preuvelicano 1000x kao i puno drugih stvari.

A sto se tice flasha, on je mrtav. Sve sto ikada budes hteo da gledas, radice, jedino ako volis da gledas reklame. Flash igre stvarno ne znam ko ce da igra na telefonu sa takvom softverskom podrskom, verovatno ima 100k igara, i sve su bolje od onih u flashu.

I nije mi jasno, da li postoji neki poseban razlog sto neces da jailbreakujes?

To za Jailbrejk ne mogu da ti objasnim ali zaista ne znam šta ćemi, jer sam negde čuo da se kasnije gubi mogućnost novog apdejta iOS-a. Mada mi je to malo nelogično, ali nisam istraživao tako da ne znam.

To nije tacno, mozes da apdejtujes koliko hoces, a JB uradi ali nemoj da instaliras sa cydia sta god vidis (znaci samo SBSettings, BiteSMS, CallerID fix, installous... proverene stvari) i radice ti telefon bez ikakvih problema. Ako posle ti ne odgovara nesto u svakom trenutnku mozes da uradis restore i da ga koristis bez JB, ali ne verujem da ces to uraditi :)

Jel to znači da kad odem na Benchmark sajt, ove reklame na sajtu (a koiko znam sve su rađene u Flashu) se ne prikazuju.

Ne mogu da verujem da ce ti nedostajati flash reklame :)

Poslednja izmena:
To nije tacno, mozes da apdejtujes koliko hoces, a JB uradi ali nemoj da instaliras sa cydia sta god vidis (znaci samo SBSettings, BiteSMS, CallerID fix, installous... proverene stvari) i radice ti telefon bez ikakvih problema. Ako posle ti ne odgovara nesto u svakom trenutnku mozes da uradis restore i da ga koristis bez JB, ali ne verujem da ces to uraditi :)

Ne mogu da verujem da ce ti nedostajati flash reklame :)

Caller ID fix - jel to ono da mi bez obzira da li u kontaktima stoji +381 ili samo 06x prepoznaje ime. I kad se rado Jailbreak jeli dovoljno otiće na JailbrreakMe (to sam video na YT) ili ima nešto komplikovanije što se procedure tiče.

Poslednja izmena:
Zavisi koju verziju iOS-a imas na telefonu, JailbreakMe radi na 4.0.1, dok za novije verzije moras koristiti redsn0w, nije uopste komplikovano. Mozes i da koristis neki custom firmware koje je vec JB, ili mozes da ga napravis sam.

P.S. Trebalo bi za par dana da se pojavi novi JailbreakMe za iPad 2 i koji ce raditi i na svim uredjajima sa zadnjim iOS 4.3.3

Zavisi koju verziju iOS-a imas na telefonu, JailbreakMe radi na 4.0.1, dok za novije verzije moras koristiti redsn0w, nije uopste komplikovano. Mozes i da koristis neki custom firmware koje je vec JB, ili mozes da ga napravis sam.

P.S. Trebalo bi za par dana da se pojavi novi JailbreakMe za iPad 2 i koji ce raditi i na svim uredjajima sa zadnjim iOS 4.3.3

Ja planiram da ga odmah roknem na 4.3.3 pa ću sačekati taj novi JB, ne bih se cimao sa redsnowom i ostalim zezalicama. A jel pobriše on kontakte i kupljene aplikacije kad se jailbrakeuje ili ne dira ništa, isto pitanje važi i za regularni apdejt ?

Sve zavisi da li kupujes simfree telefon ili zakljucan. Ukoliko je zakljucan, potrebno je praviti custom firmware koji ce zadrzati verziju sw za modem i mogucnost kasnijeg otkljucavanja. Ukoliko je telefon simfree onda odluci da li ti treba jailbreak ili ne. Ako zelis JB isprati neko od mnogobrojnih uputstava kako srediti ip4 sa ios 4.3.x. Korisnik priest77 ce te uputiti u to bolje od mene jer on menja firmware svaki cas.

@yooyo
Ne menjam ja svaki cas firmware, volim da imam zadnji i zato sam ubacio 4.3.3 kada je izasao i necu se baviti time dok ne izadje noviji.

@Goxy
JB ti ne brise nista, jedino sto ce ti dodati jedan program vise, Cydia i preko nje ces ubaciti sve ostalo.

Sto se zvanicnog update tice, pre update napravi backup u itunes (on to radi i autmatski svaki put kada se konektuje) i posle update samo izaberes da ti uradi restore za tvoj telefon (znaci ne biras "set as new" vec onu drugu opcijiu) i sve ce vratiti kako je bilo .

Kupio, stavio 4.3.3. sinhronizovao, sad čekam JB za 4.3.3., obavestite kad se pojavi. Imam jedno malo pitanje a tiče se korišćenja Wi Fi i regularnog GPRS interneta. Koliko sam provalio on po defaultu koristi Wi Fi ako je uključen a ako nije onda koristi mobile network tj. GPRS kad idem na net, jesam li upravu ?. i da li je normalno da mi pored Vip SRB stalno stoji 3G jer mi je na HTC Desireu 3G stajalo samo kad sam konektovan na GPRS. Imaču ja sigurno još pitanja ali zato smo tu zar ne ?

JB za 4.3.3 je izasao i ne moras da cekas JailbreakMe jer ni ovo nije uopste tesko da ispratis par koraka po uputsvu: LINK
Wifi ima prioritet nad mobile network i on se koristi kada postoji.
3G stoji tamo kada ti telefon koristi 3G mrezu, ja ga ukljucujem samo kada ga koristim jer u Vrscu nije bas dobar 3G (kao sto sam ti rekao imam SBSettings gde su mi svi toggleri na dohvat ruke i lako ukljucujem/iskljucujem: wifi, 3g, flashLED...)

Od kada je Adobe kupio Macromediu Flash radi sve gore i sporije. Ne znam da li je do Firefox-a, ali dnevno mi Flash crash-uje bar 3-4 puta. Tako da mi Flash na telefonu nije bitna stavka. Naravno pre samog crash-a, optereti sistem do kraja.

Do Adobe je. Mislim da oni ni ne znaju da napišu softver koji nije gladan resursa.

^ pa to vecina developera ne zna :)

Sto se Flasha tice, postoji par browsera koji ga kvazi podrzavaju tacnije flash pustaju tako sto verovatno preko njihovih servera kompajliraju flash code u html5 i zatim ga salju ka tebi, stoga je moguce gledati vecinu flash sadrzaja (sto se videa tice). Istrazivao sam dosta sto se browsera tice, koliko znam samo dva browsera "podrzavaju" flash a to je Skyfire,koji je u principu tesko djubre, jer sem te podrske nema ni jednu nedinu opciju (jadan je kao i Safari) i Perfect browser, koji je posle Atomix broswera najbolji browser koji postoji. Atomixu je mana sto nema podrsku za flash, ali zato ima neverovatno puno opcija kao i mogucnost skidalja bilo kakvih fajlova sa neta (npr. driveri za grafiku, zippyshare i sta ti ja znam vec).
S obzirom da se profesionalno bavim web dizajn slozicu se sa ljudima koji kazu da flash kao multimedijalni sistem polako (tj ne bas toliko polako) krece da nestaje, ozbiljni sajtovi se uveliko vise ne prave u flashu, zato sto html5 i css3 + javascript (jquery) u 90%stvari jako dobro zamenjuju flash, laksi su za manipulaciju, manje opterecuju procesor i sto je najbitnije, prenosni uredjaji se jako dobro snalaze sa njima. Youtube je pre par meseci omogucio i html5 podrsku za video, tako da se pojedini video fajlovi mogu gledati bez bilo kakve potrebe za flash playerom, a verujem da ce u buducnosti kompletno preci na html5, jer je to buducnost.

A možeš li malo da objasniš kako to Perfect Browser podržava flash?
Ja ga imam na telefonu, ali preko njega od video klipova mogu da gledam samo ono što mogu i u Safariju.
Mora da mi je ta opcija za flash podršku promakla pošto je ja ne vidim nigde...

A možeš li malo da objasniš kako to Perfect Browser podržava flash?
Ja ga imam na telefonu, ali preko njega od video klipova mogu da gledam samo ono što mogu i u Safariju.
Mora da mi je ta opcija za flash podršku promakla pošto je ja ne vidim nigde...
Ja preko Perfect browsera mogu da gledam bilo koji flash sadrzaj, jedino sto ne mogu(tacnije nisam jos probao)da otvaram flash sajtove.
Nista dodatno nisam podesavao niti cackao, od pocetka sve radi, JW player npr radi, sajt youtube, metacafe i jos mnogi drugi sajtovi koji imaju flash video klipove.

Ja preko Perfect browsera mogu da gledam bilo koji flash sadrzaj, jedino sto ne mogu(tacnije nisam jos probao)da otvaram flash sajtove.
Nista dodatno nisam podesavao niti cackao, od pocetka sve radi, JW player npr radi, sajt youtube, metacafe i jos mnogi drugi sajtovi koji imaju flash video klipove.

Te mobile verzije za Youtube, Metcafe, Dailymotion, Vimeo i sl. mogu da se gledaju i u Safariju, a takodje i u Atomic Browser-u.

A idi npr. na sledeće web stranice pa mi kaži da li možeš da li da gledaš video klipove:
engadget.com/video
pitchfork.com/tv/
youtube.com/?nomobile=1

Kada na takvim i sličnim stranicama budeš uspeo da pustiš neki klip u Perfect browseru, onda dodji i pričaj kako on podržava flash. A ponavljam još jednom - to što si ti naveo može da se gleda i u Safariju i u Atomicu.

Prvo manje budi bezobrazan a vise se trudi da citas sta ti pisem, posto ocigledno ne poznajes materiju, cim pitas kako to perfect browser podrzava flash.
Safari ne moze da pusta ni jedan vid flasha, u sta sam se uveliko uverio zato sam ga i sakrio/sklonio sa telefona, znaci youtube na safariju ne radi, u atomic browseru takodje, jer da je tako, perfect nikada i ne bi instalirao vec bi samo koristio atomic.
Drugo, i vrabci znaju da iPhone ne podrzava nativni flash, zato sto Steva smatra da je flash nesiguran, ovo pustanje flesha je kao sto sam vec napisao i objasnio odredjeni vid snalazenja.
Flash "radi" tamo gde je moguce enkodovati flash odnosno .flv video u html5, negde to nije moguce, zavisi od nacina na koji je osmisljeno pustanje istih tih videa,zastite i playera.
Cisto da potkrepim tacnost tvojih informacija:
Toliko o tome koliko Atomic browser podrzava flash
metacafe i youtube, pa izvoli:

p.s. i nalepse bih te zamolio da ubuduce ili normalno komuniciras sa drugima, ili da ne postojes u opste ;)

Prilozi

• IMG_0622.PNG
    IMG_0622.PNG
    275.8 KB · Pregleda: 75
  • IMG_0623.PNG
    IMG_0623.PNG
    267.4 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
pih na trenutak sam pomislio da je iphone stigao kod nas.

btw - ipad ima welcome screen sa dobrodosli - da li to znaci da mozemo da ocekujemo i iphone zvanicno - ili je to hrvatima namenjeno (na latinici je)

Žao mi je ako si stekao utisak da pokušavam da budem bezobrazan. To mi nikako nije bila namera pa bih kao prvo hteo da ti se izvinim zbog toga.

A sada, evo kako npr. izgleda mobilna verzija Metcafea u Atomic browseru:

c4e101a1.png

I jasno je meni da to nije pravi flash već samo html5 optimizovani video za gledanje sa mobilnih uredjaja. Takve video klipove podržavaju i Safari i Perfect i Atomic. To je ono što sam ti i napisao u prethodnom postu.

Ovo što si ti uhvatio na screenshotovima su desktop verzije Youtube-a i Metcafea i za njih naravno treba flash da bi prikazivale klipove. 
Ali ja nigde nisam govorio o desktop već o mobilnim (mobile) verzijama Youtube-a, Metcafea i ostalih.

Ali ajde da se pravimo da ne poznajem materiju (iako ne koristim iPhone od juče), i da si me ubedio da Atomic ne pušta flash (mada ja to nigde nisam ni tvrdio).
Nije ni bitno, samo bih te na kraju zamolio, pošto ti naravno poznaješ materiju, da mi objasniš kako da na YT odgledam "best of the best 2 movie" koji si prikazao gore na svom screenshotu.
Kod mene nešto ne radi u Perfect browseru. Hvala unapred na pomoći :)

ded720f7.png

hehe upravo sam otkrio nov dobar web browser, ovaj atomic je dobar, zameniće mi perfect browser kao default web browser...inače ni kod mene ne radi desktop varijanta youtube-a na perfect browseru...

Ajde da molo skrenem temu. Interesuje me kako stavljate logoe provajdera pored signal strenghta.

Nazad
Vrh Dno