Šta je novo?

iPhone 3GS

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitaj opet taj deo koji si citirao. Niko nije rekao da je 2G najbolji telefon, vec je 3Gs onaj koji je trenutno na vrhu (po tehnologiji ne po ukusu).

Evo ti procitaj jos jednom sto si rekao a tvrdis da nisi:
Znaci imas iPhone 2g star par godina i ti i dalje imas bolji telefon u svim aspektima od bilo koje trenutne nokije i ko zna koliko ce to jos da traje.
Ja sam ti lepo rekao da ne moze da bude bolji kada nema uopste GPS.

Svaka cast, moci cete da se locirate ako ikada slucajno zalutate u WC, dnevnu ili spavacu sobu ili pak podrum. :D
Ne, nego necemo imati problema tamo gde ti je najpotrebniji gps, u neki veci grad sa vecim zgradama, gde vidis samo mali deo neba, a meni nije dovoljno da budem presrecan samo ako jedva proradi gps kroz prljavu sofersajbnu u sred livade. ;)

A najveci problem koji iritira je to sto svaka mana tog telefona zavrasva se sa time da je to nebitna, nepotrebna, glupost...

Poslednja izmena:
Dranje kupaca je N97 koji jos uvek nema upotrebljivi touchscreen i ima flat kabl koji viri a kosta samo koliko i novi 3Gs. I sad ti meni pricas o dranju kupaca.

To je ono o čemu sam pričao ranije. Na kom god tržištu se Apple pojavi sa svojim preskupim proizvodima, odmah i konkurencija diže cene. Zamisli da je Nokia ponudila N97 za 700 dolara pre iPhone-a, pa svi bi vikali kako su oni u Nokiji lopovii. Sada međutim svi to prihvataju kao normalno, pa pobogu iPhone košta više. :( Priča sa iPod-ovima i Zenovima se ponovlja još jednom, na štetu krajnjeg kupca.

Iako će naravno svaka kompanija na svetu pokušati da izmuze kupca ako može, jako je malo firmi koje to rade tako bezočno kao Apple. Kreni samo od iPhone baterije, to je jedini telefon na svetu kome korisnik ne može zameniti bateriju sam, već mora da plati bezobrazno mnogo Apple-u za to. Naravno, brzo su izašli jeftini kitovi koji su korisnicima omogućili daleko jeftiniju zemenu baterije i kako je Apple odgovorio na to? Zalemio je bateriju u telefonu! Smehotresni lopovluk. :D

Pa covece ne kritikujem ja to sto nokia korisnici kupuju stalno nove modele, vec nokiju koja se tako ponasa, tj pravi takve "sto pre kupi opet nov" proizvode (ovde valjda pricamo o proizvodima).

Nokia pravi mnogo modela zato što pokriva celo tržište, ne prave jednu cipelu koja treba da pasuje svakoj nozi. Ako te stara komšinica pita: "Sine, ne razumem se u te telefone, a treba mi jedan da ćerka može da me dobije kad nisam u kući, koji da uzmem?" ti ćeš njoj da odgovoriš: "Baba, kupi iPhone, samo to vredi" je li?

Svi proizvođači imaju mnogo modela da bi odgovorili potrebama i ukusu velikog broja različitih potrošača. Ja lično nikad nisam upoznao ni jednog od tih često puta pomnjanih ljudi koji neprekidno kupuju high-end Nokije čim izađe novi model. Sa druge strane, znam njih koji kupuju svaki novi iPhone.

Ako si kupio iPhone 2g pre par godina ti i dalje imas 99% funkcija najnovijeg iPhone-a koji je i dalje broj jedan po tehnologijama/kvalitetu izrade/jednostavnoscu UI/mogucnostima. Znaci imas iPhone 2g star par godina i ti i dalje imas bolji telefon u svim aspektima od bilo koje trenutne nokije i ko zna koliko ce to jos da traje. To se zove premium proizvod, koji kada jednom kupis ne mislis narednih 3-4 godina (ako ne i duze).

Koji telefon je bolji je subjektivno, stvar ukusa i potreba. Što se mene tiče, moj još malo pa džabe 5800 je u svakom pogledu bolji nego iPhone 2G, ima video pozive, brži internet, Garmin GPS, radio, blic, itd. I sama brzina telefona je dosta doterana kroz apdejte firmware-a, ekran sada ima izuzetno brz odziv, a aplikacije se otvaraju veoma brzo. Doduše, povećanje kloka procesora je donelo i to da sada ovaj telefon moram da punim dvaput nedeljno umesto jednom kao ranije, ali ni to nije mnogo.

Koji je recimo izgovor da tvoj premium product još uvek nema prednju kameru koju apsolutno svaki, čak i najjeftiniji 3G telefon ima? Dakle, na ne ulazimo opet u raspravu o mogućnostima, udavili smo davno već sa tim, izbor koji je telefon najbolji je jako individualna stvar, nekom treba ovo, nekom ono.

Poslednja izmena:
E pa dosta je bilo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno