Šta je novo?

Iphone 3GS sim problem

rammadis

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2010
Poena
375
Ukratko:
Update-ovao sam 3GS sa 4.1 (koji je bio JB-ovan) preko itunes na 6.1.3,posle toga nije htela da prodje aktivacija.
Prema upustva s jednog sajta http://tinyurl.com/pzwuowv sam preko redsnow radio downgrade baseband-a i 6.0 firmware-a.
Sad ponovo radi iphone i u itunes prikazuje da je 6.1.3 verzija ali nece da prepozna sim karticu nikako :(
Molim za pomoc,bio bi mnogo zahvalan :)

Ako je zakljucan za neku mrezu treba ti baseband koji moze da se otkljuca. Iz Cydie potrazi ultrasn0w.

ja imam isti problem, juce mi je ponudio update na 6.1.x(nzm koju tacno verziju ali je 6.1) preko itunesa, ja sam stisnuo donwload and install i kad je sve odradio telefon nije hteo da se aktivira, onda sam kao i prethodni clan nasao jedno uputstvo http://reviewzandstuff.com/post/40498359676/instructions-steps-1-download i uradio kako tu pise(mislim da sam stavio neki 6.0 baseband koliko sam razumeo) medjutim sad vise telefon nema mreze, i kasnije kad sam ga spoio na itunes on mi je odradio neki backup od februara (ja sad nzm jel to samo backup fajlova ili i celog sistema i koji ja uopste sistem imam sad)

posto mi je to bio prvi dodir sa iphonom, ja skoro da ni nzm sta sam uradio

ako bi neko bio voljan da mi objasni sta ja sad treba da uradim da bi se vratila mreza i koji je najnoviji ios koji mogu imati na njemu?

to je ono sto je jako hitno, pored toga ako bi mi neko objasnio kako da ga jb-ujem to bi bilo fantasticno :)

hvala

Poslednja izmena:
Koji tacno baseband sad imas na telefonu?

s ovog linka http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ (kako je napisano u onom uputstvu) sam skinuo

iphone 3gs (6.0/10a403) a ime skinutog fajla mi je "iPhone2,1_6.0_10A403_Restore"

a mislim da ios imam 6.1.3 msm kad idem tamo u settings pa u check for updates pise da imam najnoviju verziju ako ti to nesto znaci

Poslednja izmena:
Vidi.. moras da procitas tacnu verziju basebanda. Da li je 05.13.04 ili neki drugi. Ako je telefon zakljucan i ako imas odgovarajuci baseband onda pomocu cidije i ultrasnow mozes da gs osposobis. Ako je neki novi baseband u pitanju onda mora downgrade.

kako mogu pogledati koji je baseband? ja sam valjda ubacio 6.1.3 preko itunesa pa sam valjda downgradeovao baseband na 6.0 preko red snow-a kako pise tamo

6.1.3 je verzija sistema,a idi u podesavanja i pod stavkom About pod modem firmware pogledaj koja ti je verzija....

Version 6.1.3(10B329)
Serial 88922...
Modem firware 05.13.04

Sta sad treba da radim?

Jel moze da ostane ovaj sistem i da se jb-uje? Ako moze, ako ne dajte bilo sta samo da proradi

JB ako nemas, pa u Cydia pretrazi nadji Ultrasn0w, instaliraj i restartuj Springboard ili ceo fon..
5.13 BB se otkljucava pa mora tako da radi...
Ali ako imas novi bootrom, moraces posle svakog gasenja da dizes sistem sa Redsn0w i Just boot opcijom.
Ako imas SHSH za neki sw za koji ima untethered JB, flesuj njega pa JB pa Ultrasn0w

Poslednja izmena:
jel to samo u red snowu stisnem jailbreak i on jb-uje i instalira cydiu, restartuje se i onda kasnije udjem u cydiu(to nzm kako se radi, sem ako nije samo da dobijem tu ikonicu na ekranu) i radim po onom uputstvu iz treceg posta ( http://tinyurl.com/n8f4hys)? ako je tako da krenem :D

probao sam tako i prvo mi je bilo nesto miss keys. plist tako nesto i ja pokusao ispocetka i on zakucao i ja isao quit i sad nece telefon da se upali uopste... divno... ima li neke pomoci sad?

uspeo sam da ga upalim, ne cackam vise nista...

jel ima neko iz ns-a da misli da moze da mi odradi to kako valja?

Konfuzan si. Napisi sta je trenutno na telefonu i to:
1. Koja verzija iOS?
2. Koji baseband?
3. Da li je JB prosao i da li imas Cydiju?
4. Ukoliko imas Cydiju, da li si ima ultrasn0w?
Ako je telefon JB, niksko nemoj da radis factory reset. Odgovori na gornja pitanja pa ce ti neko dati preciznija uputstva kako da sredis telefon.

napisao sam

Version 6.1.3(10B329)
Serial 889227DS3NS
Modem firware 05.13.04

Sta sad treba da radim?

Jel moze da ostane ovaj sistem i da se jb-uje? Ako moze, ako ne dajte bilo sta samo da proradi

cydiu nemam, juce sam uradio ovo

""""Instructions
Steps :

1. Download :

(WIN) https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.15b2.zip

(MAC) https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_mac_0.9.15b2.zip

Download iPhone 3GS 6.0 firmware -http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

2. In redsn0w, right click, run as administrator, and go to Extras - Select IPSW, and select the downloaded 6.0 firmware (EVEN IF YOU HAVE 6.0.1 ON YOUR PHONE)

3. go back, press Jailbreak, and let it do the work, determine whether your phone is new bootrom or old bootrom (if you’re not sure just hit new bootrom)

when it gives you the options to “install cydia” “install ipad baseband” ect. DESELECT INSTALL CYDIA, because then your phone will be tethered, and select “Downgrade from iPad Baseband”

complete the DFU mode in redsn0w, and once you’re done, the pineapple shoudl show up, the hacking on the phone should start, and after all this. your phone should be able to activate on the regular baseband!
"""""
------------------------

da li postoji nacin da bude otkljucan na 6.1.3 i da ne bude tethered? ako ne, koja je najnovija verzija softvera koja moze da radi a da ne bude tethered?

hvala

Poslednja izmena:
6.0 - 6.1.2 je untethered, kao i 5.1.1...
Ali ne mozes flesovati iphone na sta ti zelis, vec samo na one verzije za koje imas sacuvane SHSH...

A 6.1.3? A sta su shsh? Ma nzm vise, poludeo sam, samo nek radi, bilo koja verzija softvera i ne mora ni biti jbovan samo da proradi... koje mi je najbezbolnije resenje?

6.1.3 ne moze.

Pa mora biti JB-ovan. To si sam odabrao kada si kupio telefon koji nije simfree.

SHSH su potpisi Apple-a za tvoj uredjaj za odredjenu verziju softvera. Za vise info - Google.

Ako imas negde sačuvan SHSH (na Cydia, na primer), možeš odraditi downgrade na neku verziju nize i odraditi JB.

Ako nemaš, a trenutno si na 6.1.3, imaš dve opcije:
1. Tethered JB i koristiš telefon
2. Nema JB - koristiš ga kao mini tablet

Telefon je bio simfree, kupljen je u austriji u aprilu 2011 god, radio kod nas na svim karticama, nzm koji je tacno ios imao, mislim da je 4

Prica od pocetka

Sve je radilo kako treba...

Ja sam ga povezao na i tunes i on mi izbacio da ima novi update 6.1.3 i ja sam stisnuo download and install, kad je sve odradio, restartovao se, nisam mogao da ga aktiviram pa sam potrazio resenje i video na yt ono iz mog prvog posta u temi, kad sam to uradio nije trazio aktivaciju ali nema mreze, posle toga sam svasta pokusavao...

Koja im je to *****a fora da ti ponude update i s*ebu telefon? Koji pilicari ma*u im j*bem americku

Poslednja izmena:
Onda ne bi smeo da izgubi mrezu. Odradi restore preko iTunes-a i nadaj se da ce ti proraditi mreza bez ikakvog cackanja.

Jesi li radio update od kako si ga kupio?

radio sam backup preko itunes-a, restore nzm kako se radi sem ako nije isto

nije radjen update od kako je kupljen

Onda nije simfree, vec si ga kupio Jailbreakovanog i otkljucanog na taj nacin. Cim si ga update-ovao, zakljucao si ga.

Povezi ga u DFU modu na iTunes i ponudice ti Restore. Klikni i cekaj da sve bude gotovo. Ozivece ti telefon, ali nema mreze tj otkljucavanja dok ne odradis Jailbreak.

Ako je bio JB kad si ga kupio, onda je verovatno bio otkljucan sa ultrsn0w. Da li si imao Cydia app na telefonu? Da li ti je radio GPS?

mislim da nije bio jb-ovan, radio je fabricki, nije imao cydiu, aplikacije su skidane sa appstore-a, gps je radio

edit: kad sam ga updateovao, bilo je kao da se aktivira i kao waiting i onda mi izbaci kao da servis trenutno nije dostupan da pokusam ponovo malo kasnije

Poslednja izmena:
bio sam kod nekog lika u servisu i on ga je gledao i kaze da su izgoreli neki cipovi (ako je to moguce da izgore samo za mrezu), telefon i dalje radi i nema mrezu, mogu ga koristiti kao tablet

Bio je zakljucan za mrezu... siguran sam u to.
Daj jos neki detalj o telefonu.. koliko mem, koji je serijski (na osnovu serijskog broja moze se saznati godina i nedelja proizvodnje i opet na osnovu nedelje u kojoj je ptoizveden, zna se koji je modem unutra i da li moze da se downgrejduje. Proguglaj malo o ovome.

Proveri da li imas sacuvane shshs na cidiji. Ako imas onda mozes da downgrejdujes ios na verziju koja ti odgovara.

osposobio mi ga je neki lik, nzm jel menjao te cipove ili nije, ali sad sve radi, stavio mu je ios 4.1 i 6.15 firmware

hvala svima na pomoci i vise nikad ne cackam iphone :)

Na bb 6.15 ti ne radi GPS da znas...

nemam pojma, probao sam da se lociram na google maps i radi... sad nece da mi pise velika slova xD

Nazad
Vrh Dno