Šta je novo?

iPhone 3G iOS4

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Da li je neko odradio? Ja jesam (iOS4.0) i za sada sam primetio dva bug-a. Prvi je kada se radi sinhronizacija aplikacija sa iTunesom, uvek ispremešta ikonice na telefonu. Drugi je to što ako mi je u imeniku neki broj mobilnog upisan u formatu +381-6x-xxx-xxxx onda neće da prikaže ime osobe koja me zove već izbaci broj telefona 06x-xxx-xxxx.

Da li neko zna za rešenje za te gluposti? Inače sve ostalo za sada savršeno radi, pogotovo multitasking (konačno) :)

:wave:

Prva stvar mi se ne dešava, a za drugu stvar instaliraj CallerID Fix sa Cydije. Ima za 3.1 OS, ali radi i na OS4.

Instalirao i radi :)
Hvala... Još da pronađem rešenje za ovaj prvi bug koji me izluđuje i zbog koga na telefonu imam samo 10ak aplikacija :(

p.s. postoji li neki način da se multitasking aktivira nekim gestom, tipa slide na status baru ili slično a ne double home button?

Poslednja izmena:
Verovatno moze da se odradi nesto sa Activatorom iz Cydie ako postoji za OS4.

Instalirao sam Activator ali nisam pronašao :(

Moguce je da te zeza AppSync, meni se to deshavalo sa 3.1.2. Probaj da ga ubijesh pa ponovo instalirash...

Čini mi se da to nije rešenje, jer mi u iTunesu kao i ranije ne prikazuje prvi screen... Još neka ideja?

Probao i reinstall i remove pa install isti postupak sa restartovanjem telefona i ništa nije pomoglo :(

Inače, ja se opet vratih na 3.1.2... Loše mi radio 4.0. Isključen i multitasking i homescreen wallpaper, urađen je restore iz DFU moda, jednostavno se telefon ponaša tromo.

I mene počinje da smara kada ne pripazim da li sam ugasio programe...

Znači kakva su iskustva sa iPhone 3G i iOS4? Vredi li apgrejdovati sa 3.1.2 ili ne? Mene iskreno mrzi da radim apgrejd jer mi treba sto godina da sve namestim kao što je bilo. Još ako uređaj radi sporije, radije ga ne bih ni apgrejdovao ako ne propuštam neke musthave features, što ne znam koje bi bile jer je 3G već praktično maksimalno iskorišćen dosadašnjim softverom.

Ima li ko da je zažalio nakon apgrejda? Kako radi kada se prilikom jailbreak-a isključi multitasking? Jel i dalje sporo ili podnošljivo? Koliko je sporije u odnosu na 3.1.2?

Koja je poslednja verzija basebanda? Odn. koja je verzija sa iOS4, a koja sa iOS 4.1?

P.S. E da, da li haktivacija prolazi bez problema sa ovim poslednjim redsn0w na 3G? Pošto nemam nameru da kupujem karticu za aktivaciju.

Poslednja izmena:
Skoci do iphone srbija i oni ce ti aktivirati. Nemoj raditi update na 4.0 ako imas 3G. Smorices se zbog jos sporijeg sistema.

Pa iskreno meni deluje da radi brže osim kada mi ostane gomila upaljenih aplikacija. Sada pored onog problema sa sync-om sa kojim nisam imao više snage da se smaram, imam problem što mi ne radi vibracija i silent switch (ne znam kako je to moguće). Nisam stigao da probam da stavim neku navigaciju ali zbog multitaskinga definitivno ostajem na 4.0.

Mislim da taj nativni multitasking nije dobro koristiti na 3G i iOS4, sigurno usporava telefon, bolje je koristiti backgrounder iz cydije.

Ma to nema veze sa softverom vec sa kolichinom memorije koja je jedva dovoljna i za 3.0. iOS4 je sigurno optimizovan za 256+, 128 je premalo rama za to, zato 3G i nema multitasking..

Pa da, u suštini nije trebalo ni izbaciti iOS4 za 3G, to je kao da stavljaš Windows 7 na neku staru mašinu.

Meni se baš čini suprotno, kao da daleko bolje radi iOS4 multitasking nego backgrounder.

Novi appsync je sredio problem sa sync-om ali ostali problemi ostaju... Valjda će i to biti rešeno.

Vrh Dno