Šta je novo?

iPhone 3.0 Software Update - stigao!

^ jel ES u pitanju ??

i da li je do softwarea za otkljucavanje ili do samog OS 3.0 i 2G telefona ?

Poslednja izmena:
Jos ga zvanicno nisu otkljucali (jos prave software za to)... (tako kazu na nekoliko web sajtova gde sam procitao)...

Sam 3.0 software radi stabilno (pa majku mu, testirali su ga mesecima, i stigli do beta 5 verzije :d)...

Poslednja izmena:
Ja imam pitanje:
Pratio sam tut sa iClarified i uradio sam restore iz iTunes-a. Potom sam pokrenuo redsn0w, on je obavio sto je trebalo i nakon pritiskanja dugmeta Finish nista se ne desava.
Cekao sam 5-10 minuta jer pise "When your iPhone finishes reboot (5 minutes or so). It will be jailbroken with Cydia on the SpringBoard." ali nista.
Ako ga upalim manuelno, pojavi se slika kabla i itunes-a i ne znam kako da izletim odatle i da butujem u normal mode.

Gde gresim?

Poslednja izmena:
Evo da odgovorim samom sebi i svima koji nalete na slecede probleme:
- Waiting for reboot - samo crn ekran i nista se ne dogadja
- Posle pritiskanja Finish dugmeta nista se ne dogadja

Ono sto prouzrokuje problem se zove: fuckin Vista. Ako imate Vistu, nadjite XP i odradite sve od 0, prolazi iz prve.

Ne znam, ja koristim 64-bitnu Vistu i takvih problema nisam imao, redsn0w je sve ok odradio.

Mnogo ljudi se zali na ove probleme po netu, XP je resenje.

iPhone redsn0w/Ultrasn0w FAQ

Ljudi pošto, bar kod mene, vlada konfuzija po ovom pitanju, jer sam iPhone dobio jailbreakovan a za unlock koristim TurboSIM, jel može neko u 5-6 stepova da objasni kako iz mog sadašnjeg statusa 2.2.1/2.30.03/TurboSIM preći na 3.0/SimFree

1. Znam da treba updejtvati na iTunes 8.2

2. Update na 3.0 - ovde mi je konfuzno - da li jednostavno kliknuti na Update iz iTunes i pustiti ga da odradi ili treba skinuti neki custom fw? Kakva je tačno procedura sa redsn0w? (od pribavljanja istog do odrađivanja njegovog dela posla?)

3. Nakon što se jailbreakuje sa redsn0w, relativno mi je jasno da se doda repo u Cydia sa Ultrasn0w, pokrene se, instalira, et Voila - trebalo bi da je unlocked?

Da li treba vaditi TurboSIM i karticu tokom ovog procesa ili je nebitno?

Da li TurboSIM radi i nakon 3.0 apdejta u slučaju da zapne Ultrasn0w?

Najnejasniji mi je deo oko prvog apdejta na 3.0 i redsn0w, pa ako nekog ne mrzi da mi taj korak malo detaljnije objasni bio bih mu zahvalan, ako ne - lutaću dalje po Internetu - šta drugo :)

Hvala unapred!

1. Update na iTunes 8.2

2. Skini zasebno FW 3.0 Evo i link:
http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-6578.20090617.VfgtU/iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw
(mislim mozes iz iTunes, ali da ne nepisem tako, jer u trenutku pisanja ovog posta to moze, ali se plasim da ako kroz neki mesec neko ne procita post a Apple izbaci novi FW da neko ne zakljuca svoj telefon) i uradi update preko iTunes.
Posle toga skini redsn0w i uradi jailbrake. Kada to uradis, dodaj repo u cydia za ultrasn0w instaliraj isti i to je to.

3. Naravno, izvadi TurboSim jer ti vise ne treba. Taj turboSim vise ne radi sa tim novom basebandom, ali ostavi ga jer moze da se reprogramira za neki drugi ili za neki drugi telefon, sve jedno.

Evo ti ovde tjutorijal za unlock 2G ali u principu je isto samo sto nemas UNLOCK i biranje loadera:
http://www.isrbija.net/index.php/topic,4169.0.html

Poslednja izmena:
Ovako samo da izvjestim, ako nekom bude trebalo.

Meni je zapelo na dva mesta, ali bez ikakvih posledica pa nema mesta panici.

1. kad sam pokrenuo redsn0w i treba izvesti onu akrobaciju sa držanjem tastera za DFU mode, tu sam valjda promašio i redsn0w mi je rekao da sam umesto u DFU ušao u recovery. Ništa zato, samo se iPhone ponovi isključi i ponovi procedura - što tačnije držati tastere prema njegovom tajmeru. S tim da poslednji, 3. korak mi nije trajao ne znam 30 sekundi već samo par, nakon čega je redsn0w već otpočeo svoj šou te se tada mogu otpustiti svi tasteri.

2. Puko redsn0w prilikom uploadovanja kernela u Visti. Opet ništa, ponovi se sve ovo odozgo ispočetka i iz drugog je prošlo bez pucanja.

Ovako samo da izvjestim, ako nekom bude trebalo.
2. Puko redsn0w prilikom uploadovanja kernela u Visti. Opet ništa, ponovi se sve ovo odozgo ispočetka i iz drugog je prošlo bez pucanja.

Meni je redovno pucao ako stikliram da mi ubaci i ICY. Na kraju sam stavio sam Cydiu i proslo je bez problema.

Ja nisam taj Icy ni štiklirao? Jel to još neki Installer ili nešto slično? Ma najvažnije mi je da mi je konačno softverski otključan telefon, a još važnije da radi 3G u fullu. Za te sitnice se posle lako sredi. Installous radi, što mi je isto bitno i tako to.

Jedino ne mogu da oprostim Appleu što pored svih poboljšanja i u OSu i u Messagingu, nisu uglavili hebeni brojać karaktera! Znači sad samo zbog toga npr. ću morati da koristim biteSMS. Znači sve sve sve su stavili osim countera.. Oni ko da su SMSovi besplatni pa nije bitno par slova manje više. Ja sam bre celu umetnost napravio od toga kako da uglavim ono što hoću da kažem u jednu, dve ili tri poruke a da ih maksimalno iskoristim :)

E da, inače super je što su stavili Serbian u International settings i za tastaturu i za regional formatting. Sad je npr u kalulatoru zapeta umesto tačke, kao što mi i pišemo. Samo ne znam gde su videli da na časovniku sate i minute odvajamo tačkom, umesto dvotačkom. Odnosno ja to nisam znao, mislio sam da i mi odvajamo dvotačkom. Izgleda da oni bolje znaju naš pravopis od mene :)

Poslednja izmena:
ICY - je kao Cydia ''program'' koji je naprvio Dev-team

Copy, Paste, Cut lepo rade
super je sto moze da kopira i tekst i sliku sa sajte i ubaci recimo u mail, nisam video da Windows Mobile to moze

[YOUTUBE]UXKqg5bqqc8[/YOUTUBE]

Evo da odgovorim samom sebi i svima koji nalete na slecede probleme:
- Waiting for reboot - samo crn ekran i nista se ne dogadja
- Posle pritiskanja Finish dugmeta nista se ne dogadja

Ono sto prouzrokuje problem se zove: fuckin Vista. Ako imate Vistu, nadjite XP i odradite sve od 0, prolazi iz prve.

Ja imam taj isti problem, a koristim XP. Jesi saznao o cemu se radi? Imam ovde iPhone, sve po uputstvu odradjeno, i isto to...

Reseno. Kada sam vec poceo da pidzim i nisam znao sta da radim, ponovio sam postupak flasovanja, ali sam telefon bacio u recovery mode, i posle toga je i redsn0w proradio.

Edit:
Znaci ja ne znam koji mu je... Sada kada odem u Cydiu i kliknem na sources, Cydia se zatvori...

Edit:
Proradila Cydia... kako sada ovo da otkljucam, kada nemam nacina da pristupim netu preko telefona :walL:, dzabe dodajem repository, kada ne moze da ga nadje.

Poslednja izmena od urednika:
Šta ćemo sa iTunes 8.2.1 apdejtom? Danas mi se ponudilo da instaliram, što sam naravno odbio ali nećemo moći tako doveka. Jel neko apdejtovao? Ima li kakvih reprekusija za nas Ajfon hakere? :)

Moze li iPhone da se iskljuci nekako kada zabode...krenuo preko cydie da instaliram iRealSms i telefon je prso!
Vec 20 minuta stoji reloading data, ne reaguje uopste.

Samo se nadam da mi necete reci, da moram da cekam dok se ne isprazni baterija!?!?!
Tek sto sam ga jailbreak-ovao eto vec problema, super...

EDIT: izgleda da sam resio problem, pritisnuo home i power...malo drzao i evo ga restartovao se!

Poslednja izmena:
Vrh Dno