Šta je novo?

iPhone 3.0 Software Update - stigao!

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Zvanicno je pusten u pogon iPhone 3.0 Software Update :party:
Instaliran uz iTunes 8.2, i dodat fin broj opcija nakon upgrade-a, za sada sve kako valja.

Lista sta sve donosi ovaj update se moze naci na sledecem linku:
http://www.apple.com/iphone/softwareupdate/

Utisci i komentari?

Lako je tebi kad imaš sim free:)

stavio devojci i kevi... radi kao sat... :) svaka cast za ovo... :)

samo sto ja ne primetjujem da safari radi brze...

Ni ja nisam primetio da je safari ista brzi, samo da drugacije renderuje odredjene web strane (npr. moju index.html stranu je fino ispomerao :d)...

Mnogo mi se takodje svidja i sync notes posto ih dosta koristim...

Ono sto ce zaista biti pun pogodak je tom tom navigacija (mada sam pre mesec dana uzeo garmin 760 :S:)...
http://iphone.tomtom.com/

Poslednja izmena:
da, setili su se za navigaciju :d

ima dosta sitnica koje su trebale u prvom cugu da budu tu al i bar su ih sada popravili... opet se vratjamo na pricu da je ono sto je kod drugih normalno kod apple extra feature... al taj hype je na sretju uveliko u padu... :)

nije u planu koliko ja znam... :(

Pošto vidim govorite da će biti tom tom za iPhone, hoće li biti mapa za Srbiju?

Posto je do sada nisu izbacili, vrlo tesko.

Koliko ja znadem ima neku ali je beskorisna.

Šteta je što u Safari Mobile-u nema nikakvih opcija za podešavanje, recimo disablovanje učitavanja slika - što bi bilo korisno u smislu uštede u protoku, kada si recimo u roamingu, pa i vremenu, ako čitaš neke stranice gde je bitan tekst, brže bi se učitavale.

A ono što mi najviše smeta u Safari Mobile-u je nepostojanje nikakvog keša, pa kad se vraćaš na prethodnu stranicu on je ponovo učitava ispočetka - što ume ekstremno da smara prilikom nehotičnog dodirivanja nekog linka gde on momentalno napušta trenutnu stranicu i prelazi na novu, a kada dodirneš Back, on je ponovo učitava. Ne pomaže ni dodirivanje Stop buttona, obično već "zaboravi" trenutnu stranicu.

Da nisu možda uradili nešto povodom ovih stvari u OS 3.0 ?

Jesu, ali samo na 3GS-u. :)

Šteta je što u Safari Mobile-u nema nikakvih opcija za podešavanje, recimo disablovanje učitavanja slika - što bi bilo korisno u smislu uštede u protoku, kada si recimo u roamingu, pa i vremenu, ako čitaš neke stranice gde je bitan tekst, brže bi se učitavale.

A ono što mi najviše smeta u Safari Mobile-u je nepostojanje nikakvog keša, pa kad se vraćaš na prethodnu stranicu on je ponovo učitava ispočetka - što ume ekstremno da smara prilikom nehotičnog dodirivanja nekog linka gde on momentalno napušta trenutnu stranicu i prelazi na novu, a kada dodirneš Back, on je ponovo učitava. Ne pomaže ni dodirivanje Stop buttona, obično već "zaboravi" trenutnu stranicu.

Da nisu možda uradili nešto povodom ovih stvari u OS 3.0 ?

Bolje da su izbacili Safari i omogucili instalaciju Opere koja je odavno uradjena za iPhone.

I to se slažem.

Nisu morali da izbacuju Safari samo da omoguće alternativni browser.

Poslednja izmena:
I ček, jel može ovo na 2g da ide ili ne može?!

Naravno da može :)

E super, jos da navatam nekoga da mi odradi ili da nadjem detaljno upustvo za dummies (sa sve slikama) pa da probam sam da opravim :D :wave:

Placa se samo za iPod Touch $9.95, sto je moram priznati malko bez veze :S:

Da može da se odradi update bez silnih otključavanja za iPhone, platio bih tih 9.95$ istog trena :)

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=715629

Neverovatno. I pored gomiletine korisnih opcija u 3.0, ima spisak od preko 100 sitnica koje su dodali, a koje nisu ni pomenuli zvanično. Pročitaš i smrzneš se koliko su dobri. I onda mi neko priča o Windowsu i ostalim glupostima. Uopšte nije stvar samo u uređaju, nego o user experienceu. To znaju ljudi koji koriste, ali baš koriste iPhone. Ne oni koji kao uzmu od ortaka i onda ono kiselo grožće, pa nalaze glupave primedbe... Nema, došao je momenat kad postoje svi ostali smartfonovi i iPhone. Prosto je tako. Jedina, bukvalno jedina mana je cena (ali za kvalitet i ono što se dobija mora da se plati, to je jednostavno tako) i eventualno background apps (mada je to ispravljeno u 3.0, a postoji i dodatna aplikacija koja ti to omogućava i ne kvari stabilnost OS-a).

Hehe. Konačno je iPhone dobio opcije koje su mu falile od samog početka (100 sitnica) i ti to nazivaš user experience? To što je Apple radio korisnicima je gore od Microsofta (nedostatak bluetooth, mms, video recording). I to debelo plaćeno! Samsung to ubaci u prvu verziju bilo kog plastikanera.

S druge strane, svaka čast što je iPhone postao kompletan telefon i svaka im čast na interfejsu. Trenutno su mane što nema upotrebljive GPS mape Srbije i eventualno background apps. Ne znam koliko su to ispravili i koliko je sad funkcionalno, ali je to bila ogromna mana prethodnih verzija.

Makso, jesi ti ozbiljan, svega ti?! Da li si stvarno, zaista, fasciniran spiskom od preko 100 sitnica koje su dodali, među kojima se nalaze i takva revolucionarna dostignuća kao što su:

• in Messages, the "Send" button is now grayed out until you start typing (found by msmith2112)
• You can now share a contact (found by jinjo235)
• it shows which phone (mobile, home) or location (Orlando, FL, etc) you dialed under the number or name in Recents (found by TheMBC)
• There is a new iPhone setting under phone numbers in the contacts. It still has home, mobile, work, etc, but also now has iPhone (found by Excellerator)
• when a call has failed, you can slide to call back (found by mrat93)
• images taken with the camera are now more crisp (found by Surklyn)
• text messages seem to be clearer as in easier to read than before (found by nickXedge)
• you can now view .gif images (found by rjsmith18)

I dva, koja su stvarno BEZ ****NE KONKURENCIJE:

• when typing lol auto correct no longer makes it LOL (found by palckofv)
• curse words are no longer auto-corrected (found by deimos256)

Stvarno ... FANTASTIČNO!

Ja se iskreno nadam da nije bio ozbiljan... :) narocito za deo o manama... i smrzavanju koliko su dobri...

sva sretja pa se pokazao kao izuzetno los prognozer inace bi nam se crno pisalo da postoji samo iphone i svi ostali sf... :d

U ovoj temi se ne prica o tome kakav je iPhone (los ili dobar) vec o iPhone 3.0 software-u...

Drzite se teme.

Ja sam malopre uradio update na 3.0 (sa custom fajlom) i za sad sve ok radi.Ali najbolje od svega je da mi se otklonila greska u odnosu na 2.2.1 a to je da kad neko zove neradi slide to answer .Sad radi sve cak je malko brzi ali sad je i fon prazan videcu kad instaliram brdo app :D

I ček, jel može ovo na 2g da ide ili ne može?!

evo ga, sve sa sličicama :)
How to Unlock/Jailbreak Your iPhone 2G on OS 3.0 Using PwnageTool (Mac) - link
na drugom forumu su javili da su radili po ovom uputstvu i da je sve prošlo ok. ja ću najverovatnije danas/sutra updatovati svoj 2G na 3.0

Neverovatno. I pored gomiletine korisnih opcija u 3.0, ima spisak od preko 100 sitnica koje su dodali, a koje nisu ni pomenuli zvanično. Pročitaš i smrzneš se koliko su dobri. I onda mi neko priča o Windowsu i ostalim glupostima. Uopšte nije stvar samo u uređaju, nego o user experienceu.

(...i prateći odgovori)

klasika.

neko zna da ceni to što IP adresa stoji u jednom box-u ("Picture 1") tako da može lako da se uradi copy&paste cele IP adrese dok nekome ne smeta da IP adresa stoji u 4 odvojena dela ("Picture 2") tako da je copy&paste nemoguć već IP adresa mora da se prekucava (osim, eventualno, copy&paste na četiri puta :D).

- to su sve sitnice koje Mac OS X, odnosno iPhone, odvajaju od konkurencije i čine user experience boljim nego kod konkurencije.

sa druge strane, nekome ovakve sitnice ne znače ništa.

i to je to.

btw maxo, u potpunosti kapiram o čemu pričaš i razumem tvoje oduševljenje ;)

Prilozi

• Picture 1.png
    Picture 1.png
    91.2 KB · Pregleda: 90
  • Picture 2.png
    Picture 2.png
    18.1 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Ah, well. Onda se pojave likovi i kažu - wau, evo ga novi Samsung, to je najbolji touch screen telefon. Hardver unutra je moŽda i najmanje bitna stvar u telefonu (dokle god je adekvatan da isprati OS i apps na platformi), bitan je softver, juzer ikspirijens, bogatstvo third party appova i integracija built in rešenja sa tim softverom, ali naravno i kvalitet izrade samog telefona (a ne da uzmeš krckavi plastikaner na kome je ipak lakše da se radi sa stajlusom, jer bilo koja preciznija operacija prstom mora da se ponovi tri četiri puta svaki put, pa te to izluđuje (što je slučaj sa skoro svakim telefonom osim ajfona).

Prilozi

• z195370191.png
    z195370191.png
    50.8 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
evo ga, sve sa sličicama :)
How to Unlock/Jailbreak Your iPhone 2G on OS 3.0 Using PwnageTool (Mac) - link
na drugom forumu su javili da su radili po ovom uputstvu i da je sve prošlo ok. ja ću najverovatnije danas/sutra updatovati svoj 2G na 3.0

Dosta ljudi (na jednom nasem forumu) je prijavilo cudno ponasanje telefona posle stavljanja istog, tako da ti je moj savet ipak da sacekas jos malo (ja znam da ja hocu) :wave:

Vrh Dno