Šta je novo?

iPhone 13

90 min vise nikako nije nijansa vec ozbiljna razlika koja noze da utice na tvoj dan za mnogo vise od nijanse. Naravno sve je subjektivno i zavisi od nacina koriscenja, ako ti sve ostalo odgovara na 13 kao sto je i na 12 mislim da treba da predjes.

za pro max je nijansa, za 12mini je ozbiljna razlika. Ako ćeš da ga koristiš bar godinu dana 200e nije velika razlika, plus ćeš ga lakše prodati

meni 12 mini izdrzi dan, 13 ne moze da izdrzi 2 dana tako da mi je glupo da prelazim..... svakako cu puniti svako vece

meni 12 mini izdrzi dan, 13 ne moze da izdrzi 2 dana tako da mi je glupo da prelazim..... svakako cu puniti svako vece
Jedino što će baterija duže trajati jer će biti manje ciklusa, mada ni 9.000 dinara posle dve godine za novu bateriju nije smak sveta.

Uporedio sam u istyle-u 12 mini i 13 mini, primećuje se da je 13 deblji kada stoje jedan pored drugoga. Takođe, ekran mu je nešto svetliji. Nisam primetio razliku u kameri, verovatno se vidi u lošijim svetlosnim uslovima.
Moj zaključak je da prelazak sa 12 mini na 13 mini nema nikakvog smisla, ali ko prelazi sa nekog starijeg modela, onda 13 mini bez razmišljanja.

Ja sad koristim P40 lite gde imam od 8 do 10 sati sot, a pre njega sam koristio iPhone SE 2016 gde sam mučio muku sa baterijom. Punio sam ga i po 3 puta dnevno nekad. Мини ми је прелеп телефон, само да издржи од ујутру до увече нормалне употребе и бићу задовољан.

I mene ovo bas zanima u praksi. Realna razlika u trajanju baterije.

Ja sad koristim P40 lite gde imam od 8 do 10 sati sot, a pre njega sam koristio iPhone SE 2016 gde sam mučio muku sa baterijom. Punio sam ga i po 3 puta dnevno nekad. Мини ми је прелеп телефон, само да издржи од ујутру до увече нормалне употребе и бићу задовољан.
8-10 sati upaljenog ekrana nije normalna upotreba.

Već sam napisao ovo, ali da ponovim: Mini apsolutno namenjen nekome ko koristi telefon svakodnevno više od 4 sata. Da li zbog igrica, društvenih mreža ili zbog posla, nebitno. Pre svega zbog baterije, ali i zbog (relativno) malog ekrana. Namučićete se.

Kolega kome treba 8-10h SOT-a ne bi trebalo da razmatra ništa ispod PM modela.

Ja koristim se 2016 kao poslovni telefon vec tri godine. Znaci samo poruke viber wa i pozivi. Zgodan mi je jer je mali, a smart. Sada mi na ios 15 drzi baterija dva dana i na 93% b.health. nekada je drzao i do 3-4 dana. Razmisljam da sledeci bude mini ali mi se ne daje 200+ za 13 ako cu ovo iskustvo imati sa mini 12...

To je trenutno tolika razlika u ceni kod naših preprodavaca. Na apple sajtu je razlika 100$, pritom je 13 128GB a 12 64GB. Stvarno ne vidim razlog da se uzima 12.

Ako se odlučim za 13 mini, da li mogu da ga jailbreakujem da bi dobio dual Viber? Takođe da li jailbreak može da zeza kasnije ako instliram aplikaciju banke!
I da li se gubi garancija ako mu to uradim?

Jeste svi na 15.0.2 ili ima neko da je presao na 15.1 RC, i ako jeste da li ima nekih vidnih promena?

Jel' zna neko kada ce im stici nova tura ovih telefona u Telenor ? Koliko videh nemaju nijedan izlozbeni primerak kao ni prodajni.
Ne moze covek da ode i da baci pogled. Isao sam pre neki dan sa drugarom on hteo da kupi , ali nije uspeo.

Pa idi baci pogled u Istyle.

Jel' zna neko kada ce im stici nova tura ovih telefona u Telenor ? Koliko videh nemaju nijedan izlozbeni primerak kao ni prodajni.
Ne moze covek da ode i da baci pogled. Isao sam pre neki dan sa drugarom on hteo da kupi , ali nije uspeo.
Bilo je u stadionu neki dan, ja sam gledao mini. Mislim da je bio i promax

Ja bio juče u ušću, imaju sve 13ce na stanju.

Igrao "Punishing:grey raven" sve na max detaljima nekih 20ak minuta i jedva da je mlak uredđaj (13 pro). Bateriju skinulo sa 98 na 96. Takođe, "genhsin impact" vrti bez problema na high u 120hz , bude topao ali ništa specijalno

Danas sam gledao 13 Pro i 13 Mini (njega u crvenoj boji koja mi je favorit) ne zbog velicine vec zbog te Hercaze. Ja iskreno stvarno ne vidim neku razliku jer sam ja prosecan korisnik.

nema to veze sa načinom upotrebe, ako ne vidiš toliku razliku onda je do tebe jer je stvarno velika. Ili mi koji je vidimo imamo super oči

Najpre treba da znas kad je hercaza u full-u pa ces i primetiti razlike.

Iskreno se ne razumem u vezi ovoga pa ni ne znam kada bi trebalo da je u full-u kao sto si napisao. Svejedno ja 13 Pro necu kupovati vec mozda Mini jer ne volim velike telefone. A pogotovo sto nisam neki zahtevan korisnik i telefon kod kuce na stolu mi skuplja prasinu. Kao sto sam vec negde napisao ne menjam cesto telefone. Da mi nije ukraden 6s jos bih ga koristio.

Nazad
Vrh Dno