Šta je novo?

iPhone 13

Mora malo i ciganisanja da bude.

Prilozi

• 20210914_214541.jpg
    20210914_214541.jpg
    73.6 KB · Pregleda: 236
Nije ciganisanje nego manji moduli su ujedno i slabijih brzina, pa ne mogu da odrade snimanje da bude po specifikaciji. Slicno kao pre par godina kad su manje memorije bile ujedno i sporije na sintetickim benchovima.

I meni se bas svidja plava, mislim da cu preci na 13 mini, najvise zbog bolje baterije, kamere i boje.

Sramota sto bar nisi stavili 90Hz na Mini i obican! Ko ima 11 ili 12 baca pare, jedino da predje na Pro i Max de ima razlike.

Zanimljivo mi je da nisu uporedili A15 sa A14, uvek to rade sa novim vs prošlogodišnji soc.

Baterija i 128 gb dobre stvari realno.

Ova priča o profesionalnom videu bi bila zanimljivija dosta da objave i usbc, a ne da je prenos na razini usb2.0 i dalje, preko lightning-a

Nisam se proveo dobro sa dimovanjem ekrana na 12 mini ovo leto, možda zato i razmislim o običnom 13, jer nije loš fon uopšte.

Znali su oni i mnogo manji korak da naprave.

E ljudi predstavise nam isti telefon za vise para, hz necu da komentarisem posto to drugi telefoni imaju jos pre 5 godina unazad 😀

Imali su i drugi animacije i vibraciju itd pa je opet to kod ajfona jedinstveno :D
Samo mi zao sto se nisu vratili na 11 pro oblik...

Kao i uvek kad Apple predstavi nov model, lavina hejtova u startu, a onda svi potrče da ga kupe.
Po milioniti put, hardver zarad hardvera je jedno obično ništa, jer mi ne koristimo hardver, već proizvod, koji se sastoji iz hardvera i softvera.
A Apple je, šta god neko mislio, uvek imao kvalitetan proizvod, zato iPhone i jeste No1 smartphone kad se pogleda marketshare u odnosu na sve ostale modele drugih proizvođača.
Da li je upgrade dovoljno dobar da bi neko ko ima iPhone 12 kupio model 13? Po meni, NE. Ja čak ne bih ni iPhone Xs koji imam zamenio za 13, zato što mi je ovaj odličan i nemam ama baš nijedan razlog da prospem 500-600 evra da bih imao najnoviji model koji će MENI da završava posao isto kao i ovaj koji imam.

Ali zavrsavace ga u duplo vise slicica u sekundi :D

Razočarah se što nema AOD a i boje su mi mlake... no dobro, pašće preorder u petak 😂

Necu uzimati 13-ku. Baksuzan broj :D

Odmah aktiviraj unapred apple care :D

Da ponovim onu vec izlizanu frazu, sa 12 na 13 nema smisla, 13 pro je vec druga prica.

Poslednja izmena:
Zanimljivo da SoC A15 nije skroz isti u obicnim i Pro modelima. U obicnim ima 4 GPU jezgra, a u Pro ima 5 jezgara.
Ultra wide kamera na obicnim nema autofokus, dok na Pro ima.
Glavni senzor je takodje drugaciji, ako sam dobro ispratio, velicina pixela na obicnim je 1.7um, dok je na Pro 1.9um.
Fiksan fokus ultraa wide kamere na telefonu od 800e?

Mozda uskoro budu u rezervaciji 😉

Pitanje koliko ce samo da naduvaju cenu, mislim da se nece isplatiti uzimati tamo.

Irski Apple isto izuva cenom.

standard ***a :)

Posto je obican 13 u Nemackoj i Austriji 900e, ta cena ce biti i na KP uskoro?

Ako pod "uskoro" podrazumevaš nekoliko meseci ili dok se ne pojave kod naših operatera.

Kao i svake godine, bice po 1500eur dok ne dodju kod operatera. Onda tek krece cena da se normalizuje.

Nazad
Vrh Dno