Šta je novo?

iPhone 13

Ako ubace M1, ostali komotno mogu da idu kuci.
 
A što kada će isto fluidno raditi IOS kao i na iPhone 12?
Mislim da je to previše za telefon, Apple to zna, jer time bi sebe bacio u veći trošak a efekta ne bi bilo, a Apple ne voli da daje višak para drugima.

Možda za 2 godine, kada se prepegla iPad OS pa se neke funkcije dobiju na IOS.
 
pa mislim da sve zavisi, mozda im je jeftinija proizvodnja samo jedne vrste chip-a za sve uredjaje nego vise modela jer prosto veca kolicina narucenih chipova niza cena po komadu verovatno u slucaju da narucuju ogromne kolicine m1 i ne bi ih toliko skuplje kostalo nego da proizvode a13 a12z a14 i m1 bar moja pretpostavka.
Moguce i da to bude neki downklolovani m1 ili taj novi tzv A14x
 
Meni je iphone 11 kad je izasao bio jedan od najruznijih telefona, ali kad su ostali poceli sa izbacivanjem telefona 11 mi ima najljepsu "pozadinu" kao i 12. Ono sto svi sto koriste iPhone, a nece da priznaju je osvjezenje. Uzeo sam majci Samsung A52 i 85Hz ili 90 koliko vec ima mnogo znaci i osjeti se prilikom rada. Valjalo bi da smanje bezele naprijed jednom za sva vremena, manji notch i 90 Hz minimum, a pozadi da nista ne diraju i mislim da je to dobitna kombinacija. 12 pro max sam drzao u ruci i nemoguce mi je bilo koristiti 1 rukom (11 PM koristim 1 normalno, imam vecu saku), nekako me one kockaste ivice zuljaju i nije mi ugodno prilikom koristenja u 1 ruci.
 
Da, to je pravi naziv, zuljaju ivice, to je ono sto i meni smeta, nikako da se naviknem.Sto se tice 120hz, da se ne lazemo, vidi se razlika ali u skrolovanju, nema mnogo veze sa brzinom tel. tj brzinom otvaranja aplikacija a bilo bi glupo da ne ubace ove godine, sa cim bi privukli kupce, mene sigurno nece sa nesto boljom kamerom i A15 jer je i ovaj A14 overkil
 
Ma nema veze sa brzinom nego je sve fluidnije. Ipak su premium uredjaji, mora se ubaciti i to.
 
Bilo bi lepo kad bi na Pro modelima bilo 120Hz, a na običnim 90Hz. Poznavajući Apple nema šanse, ali nada poslednja umire:sneaky:
 
M1 ne mora, brz je i ovako, više bi značile nove opcije koje odavno postoje i fale na iOS. 120Hz je obavezno, to ako iskuliraju promašaj u najavi, izbačen isti telefon kao predhodnici.
 
120hz je bese i najavljeno za 13icu?
Mora onda i baterija veca da ne bude kao na androidu -zakucaj na 96hz, gasi 4g nocu i ostale gluposti.
 
120Hz je must have, barem za Pro model. To je jednostavno postao standard u high end telefonima, i stvarno se primeti ogromna razlika.
 
pa ja tih 120hz na ipad pro 2020 nisam nesto osetio toliko dramaticno da budem iskren, msm kad predjem sa ip12 na ipp 😅 mada se i trudim da ne blenem toliko u telefon vec da mi sto vise bude telefon u klasicnom smilsu.

sto se pro modela 13ice tice trebalo bi da ubace posto to jeste postao standard i malo je glupavo naplacivati pro cenu a ne nudis nista spektakularno pro osim da se mozes hvalisati da imas najskuplju jabuku.

dobar im je potez sa m1 ipad-om koji cu ozb razmatrati posto sam 2020 verziju prodao. ali za tel je overkill m1 chip a i vrv ce morati zbog teramlnih i power restrikcija da bude toliko osakacen da ce vise da lici na naslednika a14 tj neki a15 nego na pravi m1, mislim da ni nema poente imati m1 sa lightning portom i nicim da iskoristi resurse m1.

videcu na sta ce liciti 13 pro pa mozda zamenim trenutnu 12icu.
 
Poznati su mi ti naslovi...
 

Prilozi

  • 60C1EC62-E686-44BC-BE94-BBC83B0E5BD3.png
    60C1EC62-E686-44BC-BE94-BBC83B0E5BD3.png
    349 KB · Pregleda: 54
Kakve su šanse za čitač otiska ispod ekrana?
 
Ili jos bolje, face id ispod ekrana
 
Hm... ovo povećanje narudžbine sa 75 na 90 miliona inicijalno... hn... daje nadu da će unapređenja biti solidna.
 
Jel istina da ce izbaciti 13 mini i da ce biti dostupan u narandzastoj boji?
 
Za boju nemam pojma, a minija će po svemu sudeći biti.
 
Juce sam procitao vest da ce 5G chip u IP13 bukvalno obrisati pod sa cipom u modelu 12, mozda i zamenim svoj 11 konacno
 
Meni je sasvim okej da skinem film za par sekundi, ne mora za sekund da skine. Tako da brzina 5G ništa puno ne znači.

Tako su rekli i izmedju 11 i 12, pa opet nije neka razlika...
 
Iskreno, to mi je najmanje bitno. Brzine su sasvim dovoljne i sad. Bolje da se fokusiraju na poboljsanje nekih drugih stvari, nego na to.
 
Procitao sam nedavno da ce na i13 maxu dici bateriju za 18-20% (ne znam za ostale modele) i da bi trebao da ima najjacu bateriju u najvisem segmentu.
 
Nazad
Vrh Dno