Šta je novo?

iPhone 13

Evo zvao A1, izgleda da za BG sami isporucuju zbog nekog problema. Znaci veceras sreca radost 😂

Ne razumem zašto bi bilo mnogo dati 197K na 24 rate uz 2 godine garancije, za telefon koji za keš uz 2 godine garancije košta 191K ili koji za keš uz 1 godinu garancije košta 185K - cene se odnose na model 13 256gb PM.
Mislim, po meni je bilo koja od ove tri cifre mnogo za jedan telefon, ali ne vidim da je ovo preko Telenora loš dil.
Zaboravio si kod Telenora u kalkulaciju da ubaciš i paket 24x1849din = 44 376 dinara (ako nisi uzeo telefon paket je dosta jeftiniji).

Poslednja izmena:
Da li zna neko hoce li biti u ponudi PM od 512 GB kod nas negde osim u iStyle-u ?

@Čkalja

Prvi utisci- 2 godine sam bio na 11 Pro Max, ali 13 mi u ruci deluje i teži i veći, valjda dok se ne naviknem na promenu dizajna. Ali ta razlika u velicini kamera sistema, pomalo šok koliko je ogromno na 13. Notch je takođe primetno manji, steta sto nisu iskoristili na sistem nivou da umesu neku funkcionalnost. Baterija je fenomenalna, skoro 4h SOT na 30% potrosnje! Ekran takodje u odnosu na 11 dosta svetliji.

"Smanjeni" notch je marketinški trik. Jeste uži ali je dublji. Možda je ukupna površina notcha nešto manja ali 1) nisu iskoristili softverski to (isti broj ikonica) 2) sada u landscape modu notch se useca u video, jako malo ali se useca, stari notch to nije radio.

Slikano ipad-om. Iskreno nisam primetio da dubina novog notcha upada u video, osim onog jednog prikaza na netu.
Nije povrsina meseca, macro okrecen zid, uz malo svetla od podne lampe :)

Prilozi

• 2E818D18-A5E8-4903-B580-273573C8B0AA.jpeg
    2E818D18-A5E8-4903-B580-273573C8B0AA.jpeg
    211.3 KB · Pregleda: 197
  • 884BC81D-A231-46E4-ABAB-D24E9FBB5B86.jpeg
    884BC81D-A231-46E4-ABAB-D24E9FBB5B86.jpeg
    207.4 KB · Pregleda: 128
  • 23C1EE38-3D98-4760-BAA6-C433C72DAA79.jpeg
    23C1EE38-3D98-4760-BAA6-C433C72DAA79.jpeg
    152.8 KB · Pregleda: 169
Juce uzet Pro max 13, odlicna kamera i baterija ostalo je sve na ubrzanju naspram 12ice, recite mi neke video igre mi ne podrzavaju da im grafiku stavim na 60fps i high kvalitet, da li to dok developeri ne srede da radi na 120hz?

Prilozi

• 13C4CCEC-887E-4EB8-879A-0DEBA8EEA995.jpeg
    13C4CCEC-887E-4EB8-879A-0DEBA8EEA995.jpeg
    138.2 KB · Pregleda: 160
Tako je.

13 pro običan dosta bolja baterija u odnosu na s21+, takođe dosta fluidniji. U zlatnoj boji stvarno prelep telefon i dalje ga gledam sa divljenjem tokom celog dana... Maske kojima je izdignut otvor oko kamere izgledaju baš ružno jer tu bude zaista ogromno. Zvučnici takođe bolji od s21+. IOS i dalje neopisivo mnogo ograničeniji od androida, recimo ne mogu da odvojim zvuk notifikacija i poziva nego noću npr isključujem notifikacije od društvenih mreža..

Ma ja oduševljen baterijom na 13pm posle prvog punog dana korišćenja (ostalo 40% uveče u 22h).

I lep je, nema šta. Bio ćale tu koji se apsolutno ne razume u tehniku, uporedio jedno do drugog N20U i 13PM - em mu je lepši 13PM, em mu izrada deluje dosta kvalitetnije.

13 pro običan dosta bolja baterija u odnosu na s21+, takođe dosta fluidniji. U zlatnoj boji stvarno prelep telefon i dalje ga gledam sa divljenjem tokom celog dana... Maske kojima je izdignut otvor oko kamere izgledaju baš ružno jer tu bude zaista ogromno. Zvučnici takođe bolji od s21+. IOS i dalje neopisivo mnogo ograničeniji od androida, recimo ne mogu da odvojim zvuk notifikacija i poziva nego noću npr isključujem notifikacije od društvenih mreža..
Settings>focus pa tu imaš opcija da podesiš šta da "prolazi" od notifikacija i poziva

Settings>focus pa tu imaš opcija da podesiš šta da "prolazi" od notifikacija i poziva
Da li koristiš to? Kad ga isključim ujutru da li će mi stići sve notifikacije koje je blokirao tokom noći ili ću morati da ulazim i proveram sve posebno?

koristim da blokiram sve pozive i notifikacije. ujutro vidim sve, samo nije bilo zvučnog obaveštenja
namešteno je vremenski da se uključi ili isključi. pogledam malo sad sa verzijom 15 ima mnogo više opcija nisam sve ni pogledao. Koristio sam DND

Ma ok to, nego kakve li zverke nose sa tako visokim kriterijumima? 🤔
Nikakva zver, buraz. Dobro, po bateriji jeste zverina.
Mi Max 3. Već godinu i po i redovno bije 8h SoT i skoro nikad ga nisam ostavio na ispod 20%
P.S. neko je već rekao ali da opet napomenem da pozivi ne ulaze u SoT.

Mene zeza što mi pozivi trebaju za posao a zovu me preko aplikacije, preko neta, a ti ujedno stižu i neke glupe meni nebitne notifikacije. Zato mi više odgovara da smanjim samo zvuk za notifikacije. Ili bar da ima da se promeni zvuk za notifikacije za svaku app posebno, al nema ni to..

Možeš i u okviru dnd da namestis ko može da te zove, pojedinačno i grupno, koje app mogu da prodju a koje su mute, a sve to i još mnogo više možeš sa focusom.

istrazite ljudi šta vam sve može telefon…

Baterija na 13 pro je skoro u rangu 11 pro max, sto je odlicna stvar

Poceo je mts da salje jos u cetvrtak po redosledu narucivanja, s tim sto je post express uglavnom isporucivao u subotu i pored toga sto je isporuka danas za sutra...

Stigne ti poruka ujutru pa te nazove kurir, pise na paketu kao napomena da se obavezno pozove pre dostave...

Muku mucim sa FaceID poslednja dva apdejta, ima li jos neko problema? Jednostavno nekad radi nekad ne radi, mada cesce ne radi.

Prilozi

• 34D09E4B-DCC5-4F33-AE96-B085E0C4E7C9.png
    34D09E4B-DCC5-4F33-AE96-B085E0C4E7C9.png
    74.4 KB · Pregleda: 69
Muku mucim sa FaceID poslednja dva apdejta, ima li jos neko problema? Jednostavno nekad radi nekad ne radi, mada cesce ne radi.
Meni nije izbacivao takvu grešku do sad ali mi se čini da je na 11 pro otključavao iz više uglova nego na 13 pro, to baš primetim dok ležim

Mnogi se zale na to kod razlicitih modela telefona. Neke od situacija kad inace se trazi passcode:

• Your phone battery is less than 10%.
  • You just turn on or restore your device.
  • Your device keeps locked for more than 48 hours.
  • It has been about a week since you unlocked the device by passcode.
  • Mistakenly press the power button and either volume button.

Probaj da ga resetujes ili postavis dodatni, alternativni Face ID i eventualno iskljucis Attention Aware

Settings > General > Accessibility > Face ID & Attention > Turn off Attention-Aware

Sve probao, na kraju uradio Reset FaceID i sad nece da mi podesi novi ispocetka, tj krene da podesava i u sred procesa se zakuca. U pitanju je 13 Pro na iOS 15.0.1, potom sam ga update na 15.0.2 ali ista stvar.

Napravi backup, restore, ne vracas backup, vidis da li hoce da prihvati Face ID. Ako ni tad nece, lagano iStyle ovlasceni servis ili operater, ako si kod njih kupio i trazis nov, ne zamenski telefon (ovo se odnosi iskljucivo na operatera koji ga je prodao).

Nazad
Vrh Dno