Šta je novo?

Mobilni telefon Iphone 12pro ili iphone 13

Koji mobilni telefon kupiti

11080

Poznat
Učlanjen(a)
14.09.2020
Poena
45
Ne znam kako da obrisem temu koju sam postavio "Iphone 12 ili 13mini": gledajuci cene na oglasima, ispadne ovaj 13 mini u cenovnom rangu 13ice?! Apsurd.
Dakle, shvatio sam da trazim Iphone 12pro ili 13. Citajuci (zaista sam se trudio, mnogo odgledanih klipova i recenzija), nisam dobio odgovor, deluju identicno po specifikacijama. Jedino, 12pro ima premijum materijal/kuciste, a 13ica ima bolju bateriju.
Ima neko nesto za dodati, posavetovati?

Hvala.

Svakako bi realno bilo očekivati uz kupovinu 12 Pro i zamenu baterije(~100€)

pa 13 i 13 mini imaju isti hardware, razlika je samo manji ekran i malo manja baterija (jer je naravno velicina telefona razlicita) sto se tice ostatka sve je isto. zato i kosta isto. ne razumem kakav je to apsurd?

Razlika u ceni je bar 50e u korist 13ice. Na Amazonu.
13 mini ima 18% slabiju rezoluciju, 33% slabiju bateriju, manji ekran… na Versusu.
Mini se vise i ne prave, slabija prodaja valjda…

12-ica po mom misljenju, nesto dobijas nesto gubis ali mislim da vise dobijas sa 12icom nego sto gubis...

Ja imam običan 13, u stvari po familiji imamo obične modele :) A prešao sam sa SE 2020 pa vidi da li je napredak ili nije. Dimenziono je SE 2020 neprevaziđen (a tu je negde i mini po dimenziji), možeš sa njim u gaćama napolje. ali meni koji sam totalno nezahtevan, baterija jedva izdrži do predveče.
Nema teorije da ti smeta brzina rada. Mali sestrić ima 14 plus i ni to nije dosta od baterije, tako da zavisi od čoveka, ne vredi tu savetovati.

Ne pratim cene ali koliko znam jedina razlika između pomenuta dva modela je dodatna Telpehoto kamera i LIDAR skener kod 12 pro modela. Tj. dosta više opcija za fotografiju.
U suštini, pisao si da imaš 12, prelaskom na 13 nemaš ništa pametno da dobiješ. Na 12 pro dobijaš to oko fotografije.
Da li ti je to opravdani razlog, to samo ti znaš.

Uvek pre nov 13 sa garancijom nego polovan 12 Pro bez garancije. Nije jeftino ništa da propravljaš na iphone (ako stavljaš original deo), ni baterija, ni ekran itd. 12 Pro je star nekoli godina, zači otvaran, menjan, ko zna kakva baterija unutra, da li je menjan face itd ako je neko lomio ekran pa to radi kako treba...

12 jedno da se zameni sa 16 ili 15 ako zeli telefon nov bas sada, sve ispod je bacanje para. ali svako radi sa svojim novcem sta zeli.

Uzeo sam juče sasvim ne nadano 12 Pro , mada sam godinama odbijao da pređem na IOS i u početku sam hteo da razbijem tel o zid koliko me iznervirao iako realno gledano takav prelaz u mojim godinama zna da zbuni čoveka, pa sam se onda smirio i rekao sebi šta mi je to trebalo u ovim godinama,al dobro,sutra ću ga vratiti i ostajem na androidi,al onda već u sumrak uzmem tel da napravim par random fotki i tu se šokiram 😳ljudi moji kakve su ovo fotke,top. E tu me je kupio. Tada sam odlučio da se smirim i imam strpljenja za IOS i polako i sigurno upoznajem ovaj način rada. Sve u svemu tel je premium u odnosu na android , koji sam pre ovog koristio. Uzeo sam prvo ovaj stariji model da vidim uopšte da li će zadovoljiti moje potrebe,pa ako se to i desi da onda lepo kupim neki nov model.

Na strani 12 pro je treca kamera i 6 gb rama u odnosu na ip 13 koji ima 4gb rama. A i sam osecaj u ruci bolji je kod 12 pro zbog same izrade koji je od celika. Ekrana su oba od 60hz eto kod 13 ima onaj cinematic mod kome je to bitno prilikom snimanja a 12 serija to nema kompletna.

Uzeo sam juče sasvim ne nadano 12 Pro , mada sam godinama odbijao da pređem na IOS i u početku sam hteo da razbijem tel o zid koliko me iznervirao iako realno gledano takav prelaz u mojim godinama zna da zbuni čoveka, pa sam se onda smirio i rekao sebi šta mi je to trebalo u ovim godinama,al dobro,sutra ću ga vratiti i ostajem na androidi,al onda već u sumrak uzmem tel da napravim par random fotki i tu se šokiram 😳ljudi moji kakve su ovo fotke,top. E tu me je kupio. Tada sam odlučio da se smirim i imam strpljenja za IOS i polako i sigurno upoznajem ovaj način rada. Sve u svemu tel je premium u odnosu na android , koji sam pre ovog koristio. Uzeo sam prvo ovaj stariji model da vidim uopšte da li će zadovoljiti moje potrebe,pa ako se to i desi da onda lepo kupim neki nov model.
A koji si android imao prije 12 pro? S21 ultra ili A15?

Vrh Dno