Šta je novo?

iPhone 12

Sta je ovo, uvecani iphone 4 sa manje bezela i vise notcha?

Sent from my phone

Ono što je meni upalo u oči je da ove godine, za razliku od prethodne dve, non-pro (običan iphone 12) model nisu estetski obogaljili, u smislu onih ogavnih bezela kod XR i 11.
U dlaku su isti iphone 12 i iphone 12 pro, sa istim STB ratiom. Cenim da će se non-pro 12 prodavati nenormalno dobro, kad su se oni njegovi Frankenštajn prethodnici onako prodavali.

Cena u Madjarskoj
Iphone 12 pro : 1225 evra
Iphone 12 pro max: 1330 evra
To je prvi nalet pa ko hoce da ima odmah cena je ubijanje, u januaru ce biti pro max za 1000 €.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

A ko još plati carinu i PDV? Kupujem godinama u Hu i nikad nisam platio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ono što je meni upalo u oči je da ove godine, za razliku od prethodne dve, non-pro (običan iphone 12) model nisu estetski obogaljili, u smislu onih ogavnih bezela kod XR i 11.
U dlaku su isti iphone 12 i iphone 12 pro, sa istim STB ratiom. Cenim da će se non-pro 12 prodavati nenormalno dobro, kad su se oni njegovi Frankenštajn prethodnici onako prodavali.

Najveca zamerka je bila na rezoluciji, sada je i to “ispravljeno” sa novim oled panelom, tako da ce ubiti sa prodajom kao nikad pre.
Samo sto se tu donekle istopila prednost manjeg Pro modela, tako da cenim da ce se on nesto slabije prodavati od ostalih modela. Meni je Max po prvi put interesantan bas zbog tog dosta veceg senzora, iako preferiram kompaktnije uredjaje [emoji20]

https://youtu.be/cnXapYkboRQ

Poslednja izmena:
Evo poređenja baterije:

Apple breaks battery life down in three categories: video playback, video playback when streaming video, and audio playback. Battery life info for all iPhones in the current iPhone lineup is listed below.

iPhone 12 Pro Max - Up to 20 hours video playback, 12 hours streamed, 80 hours audio
iPhone 12 Pro - Up to 17 hours video playback, 11 hours streamed, 65 hours audio
iPhone 12 - Up to 17 hours video playback, 11 hours streamed, 65 hours audio
iPhone 12 mini - Up to 15 hours video playback, 10 hours streamed, 50 hours audio playback
iPhone 11 - Up to 17 hours video playback, 10 hours streamed, 65 hours audio
iPhone XR - Up to 16 hours video playback, 65 hours audio
iPhone SE - Up to 13 hours video playback, 8 hours streamed, 40 hours audio

Super je sto 12 mini ima bolju bateriju od SE, to je neočekivano skroz, mada trebati videti u praksi kako će to izgledati.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Kad ocekujete da ce 12 mini biti kod nas na oglasima?

Super je sto 12 mini ima bolju bateriju od SE, to je neočekivano skroz, mada trebati videti u praksi kako će to izgledati.

To je itekako očekivano, iz nekoliko razloga - teško da može slabije na polju autonomije od SE 2020 (to je prepakovan stari hardver, osim čipseta, sa malom baterijom, i sve to po relativno umerenoj ceni), a 12 mini je uređaj koji mora da opravda hajp i oznaku 12, nije im u interesu da ga primetno osakate na polju autonomije u odnosu na ostale 12 modele. A još i serija 11 nudi odličnu autonomiju baterije pa je logično da nastave tako i sa najnovijim high-end iP 12 modelima.

Poslednja izmena:
^^Istog dana kada se.pojavi u prodaji u EU

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Pa u novembru kad izadje u prodaju u EU. Nego kada ce novi ajfoni stići kod domaćih operatera

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Ko ima bilo koji model iz serije 11 laganica da se preskoci ova serije pa cekati 13, jer samo bacati pare

Prošle godine na KP:

Videcemo ove godine.

27dc88611232fde0029e4db8d0328978.jpg

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

I da, jel su realno da dolaze bez punjaca i slusalica za te pare? Mislim ako tako bude sigurno necu vise biti njihov korisnik jer to je bezobrazno bas bas bezobrazno.

Morao je neko da krene, s obzirom da većinom Apple povuče neki bold move, ostali će ispratiti to sigurno.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

I da, jel su realno da dolaze bez punjaca i slusalica za te pare? Mislim ako tako bude sigurno necu vise biti njihov korisnik jer to je bezobrazno bas bas bezobrazno.
Za to im svaka čast - ja imam 10 punjača koji mi ne trebaju.

Problem je što svi koriste različite, tj. nisu još uvek univerzalni.

Tako da je money grab u ovom trenutku.

Ništa "bold" u tome što govoriš da svi imaju punjač kući, a onda u pakovanje staviš samo usbc kabl, koji možeš da koristiš samo sa 11pro punjačem, što znači da će nekih 70% kupaca morati kupiti punjač.

Pored toga, od sve brige za ekologiju sada će prodavati magsafe punjače, koje niko nema.

Koliko imam love/hate odnos sa ovom kompanijom.

Slabo ko ovoliko pilićari bez ikakve potrebe.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Loša vijest što se tiče baterije za mini...
Za te novce (700$), stvarno je bedak da iPhone XR, telefon koji su predstavili prije dvije godine, ima značajno bolju bateriju.
Autonomija minija čini se biće u najboljem slučaju kao na XS, možda i malo slabija.
Nadam se da prve prognoze nisu tačne i da bude bolja situacija.

Ma dajte ljudi razumem da volimo proizvode neke firme, ali telefoni da dolaze bez sluski i punjaca to je mnogo bedno, pa punjac uvek treba i ovako stradaju uvek, i sad jos prodavati telefone bez punjaca i da valjaju ovde kod nas opet otpade od punjaca, bas su gladni postali tj vise bedni al hajde. Ali da brani neko to i da kaze da je okej das 1000 eur i nemas opreme to je presmesno i jadno iskreno...
I da ne pricam ovo ko hejt i sam koristim IP ali ovo...

Ajmo sad 5 strana kako je jadno i bedno to sto nema punjaca.:d

Loša vijest što se tiče baterije za mini...
Za te novce (700$), stvarno je bedak da iPhone XR, telefon koji su predstavili prije dvije godine, ima značajno bolju bateriju.
Autonomija minija čini se biće u najboljem slučaju kao na XS, možda i malo slabija.
Nadam se da prve prognoze nisu tačne i da bude bolja situacija.

iPhone XR je imao bolju autonomiju od Xs Max-a, ako bude bar priblizno dobra u tako malom uredjaju, to je vise nego odlicno.

iPhone XR je imao bolju autonomiju od Xs Max-a, ako bude bar priblizno dobra u tako malom uredjaju, to je vise nego odlicno.

Možda sam malčice pretjerao. Meni lično mnogo znači trajanje baterije, pa sam malo osjetljiv na to.
Ali takođe treba posmatrati i u kontekstu inovacije i napretka, te ja koji sam iPhone korisnik, prosto mi smeta kada vidim da se na nekim stvarima namjerno zakida.
Tebi ili nekome koga poznaješ slabija baterija možda uopšte ne predstavlja problem, ali pošto je ovo ipak forum gdje se diskutuje o sitnicama za koje obični korisnici ne mare, u tom svijetlu je i bio moj komentar.
Svaka čast za cijene Pro modela. Međutim, mini i obični 12 je trebalo da budu 650, tj. 750$, pa bi to imalo malo više smisla.

Kao što su napravili pravi potez kada su predstavili 11 sa početnom cijenom od 700$, isto tako 12 koji dolazi sa 64GB ne može biti 100$ skuplji, samo zbog oled ekrana.

Ja sam pre 10 dana uzeo ip 11 pm, sta da radim? Da prodam? :(

* cudo mi je bas da nista od ovog nece biti dostupno na 11ci, sa samsung sam dobijao kroz apdejt bar neke novine

Poslednja izmena:
Pa kako bi te naterali da kupis 12 ako ti daju te funkcije kroz update na 11?

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Vrh Dno