Šta je novo?

iPhone 12

Ne zna se jos datum predstavljanja, septembar, oktobar...? Savetujem ljudima da cekaju i ne kupuju 11 posto ce mu pasti cena, a novi biti bolji, a ne znam dokle ce morati da cekaju.

Pa vidi, stvar je malo komplikovanija nego sto se čini. 12ica ce doci tek novembra, decembra, s tim da je pitanje da li cemo moci nabaviti uredjaj “preko granica” kao pre (nadam se da hocemo). Uzimajuci u obzir da je to period od oko 3 meseca, nekome je to puno, ali se slažem da je najverovatnije vredno čekanja...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najbolje je kupiti neki polovan, X, Xr, Xs pa premostiti do izlaska 12, najmanje ce se para izgubiti.Dati 820e ili 750 za polovan 11 pro je besmisleno

Sve to stoji ako 12 bude zadovoljavao, kao npr da bude baterija dobra (brzo punjenje)

Baterija će biti sigurno dobra, a što se tiče brzog punjenja, punjač ćeš morati posebno da kupiš(osim ako ga već ne poseduješ).
Ove godine neće biti slušalica i punjača.

Poslednja izmena:
Bolje onda uzeti 11 pro, pa dobijes i punjac i sve, uz to dobijes i nizu cenu i vecu bateriju :d

Veća baterija ne znači i duže trajanje baterije.
Apple i kada je smanjio kapcitet na Xs u odnosu na X model, baterija je trajala duže(zbog novog procesora), iako je kapacitet bio manji.
Treba sačekati da telefon izađe, pa videti koliko zaista baterija traje u realnoj upotrebi, sam kapacitet i ne znači mnogo.

Poslednja izmena:
Uglavnom bolje od konkurencije, nema mu ravnog [emoji2]. Za sada sam na 100% battery health od februara, a baterija ubija.

Verovao nisam, ali 11 pro max mi je uspeo izdrzati 3, skoro 4 dana sa minimalnim koriscenjem. Jedini telefon sa kojim mogu da odem u petak na vikend odmor i vratim se u ponedeljak sa 20% [emoji3]

Svako ko ne veruje neka proba. S tim sto sam ja hteo da se odmorim od svega i nisam ga skoro uopste koristio.

Pa logicno kad se ne koristi. :D

Ma gde logicno, pa ipad pro 3gen ne moze toliko da izdrži a da ga ne taknem uopste [emoji3] plus je samo wifi nema mreze nema nicega.

Pa logicno kad se ne koristi. :D

Pa logicaru, uzmi s10 plus exynos pa ga nemoj koristiti pa ces vidjeti belaja. Meni na poslu na 4G baterija do 16h padne na 60% i manje. Ovdje dodjem sa 90, nekad 85. Hejtovao sam i ja ja jabuku, ali vidim da sam bio *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*. Ali na greskama se uci.

Veća baterija ne znači i duže trajanje baterije.
Apple i kada je smanjio kapcitet na Xs u odnosu na X model, baterija je trajala duže(zbog novog procesora), iako je kapacitet bio manji.

Ne u svim situacijama. Napolju na sunčanom danu kada automatika odvrne osvetljenje najbitniji su mAh. Ekran gori max osvetljenjem i tu samo veličina baterije igra ulogu. Isto je kada slikaš ili snimao video. Bolje veća baterija nego 8K da snima.

Izgleda nista od 120hz
450eb0fbea618d940c46c4a071dab1d5.jpg

Mislim da je to samo hype da se proda još malo iPhone 11 modela dok ne izdaje 12-ke.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

90hz je maksimum koji možemo očekivati. Ja bih rekao da ce ostati na 60 ali hajd’ da vidimo. Kada vidim sta su pojedini, generalno samsung sa note 20 serijom uradio sa baterijom, pozelim da ostane na 60Hz...

Poslednja izmena:
Neka ostane na 60hz samo da ima dobru bateriju. Jer bez dobre baterije to je obična cigla. Kad se može očekivati iphone 12 da izadje u prodaju, ima li neki okviran datum?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Može da se desi i da bude kojim slučajem predstavljen i u utorak, međutim prodaja običnih modela neće pre oktobra a za pro modele verovatno pre novembra.
Ništa novo, i iPhone X su predstavili na septembarskom event-u, pa je prodaja krenula tek od novembra.

Poslednja izmena:
Moguce, ali ne verujem da bi ubili prodaju 11pro , a znaju da nece biti raspolozivi pre oktobra. U tom slucaju sredinom oktobra, jer posle idu izbori.

To sam i ja rekao odavno u mom postu #322 i #333 [emoji16]

Sto bi rekli, znaci ******* . Sluzice mene moj Xs dugo dugo.

CPU ce biti 16-17% brzi, grafika 4-8%, nece biti 120Hz, manja baterija - ista autonomija u najboljem slucaju, ostaje nada za kamerama da ce biti osetno bolje.

Odakle info za bateriju da će biti manja. Koliko sam čuo oni su najavili najj bateriju do sada.

migrant@ A slab ovaj A13 pa je trebalo da bude bar 50% bolji, jel?

Odakle info za bateriju da će biti manja. Koliko sam čuo oni su najavili najj bateriju do sada.

Baterije bi trebalo što se kapciteta tiče da budu oko 10% manje, međutim duže će trajati (navodno na 12 pro max i do 2h više). Navodno je A14 štedljiviji prilično.

Zar ne rekose da ce A14 biti 40% brzi, tako nesto?

I ja sam tako nešto čuo. E sad, koliko će to uticati na svakodnevni rad, to je pitanje. Ja razliku u brzini izmedju X i 11 primetim samo kada paralelno gledam oba telefona, a i tada ne uvek.

Vrh Dno