Šta je novo?

iPhone 12

Ako moze mala pomoc, treba da uzmem iphone 12 od coveka preko KP. da li moze neko da mi da savet na sta da obratim paznju eventualno i sta treba da uzmem da bi garancija vazila? Telefon uzimam kao vakuum pakovanje iz mts. To je ono sto pise na oglasu...

Kucaj serijski broj i proveri da li je ikada aktiviran bio, i to je to.
Naravno datum ugovora, od kad i do kad ti vazi garancija.

Ok da li imei broj telefona treba da pise na ugovoru? Posto koliko vidim ne pise...

Pitanje oko baterije, u poslednja dva dana sam primetio da nivo baterije jako brzo pada kao i da za nekih 4h punjenja napuni se na 80% sto je ludilo.
E sad, ako icem sluzi onaj batery health on pokazuje 88%.
Do cega je i sta savetujete da uradim?
Hvala unapred 12 pro je u pitanju

Promeni kabl i adapter prvo, pa vidi ima li efekta.

Ja punim sa Samsung original 25w i baseus ili apple kablom i napuni se za sat ipo plus minus.

Hvala Djilko, evo probaću prvo sa Samsung punjacem pa cu menjati i kabl.
Inace bolje se cuje mnogo nakon ciscenja nakon tvog saveta hvala i za to.
Elem ajde i da pitam posto koristim slusalice od ip11 i one su vec malo dotrajale, uz 12pro jel tako nista nije ni stiglo, gde savetujes da pogledam kvalitetne nove slusalice?

Ja koristim LG FN4. Meni rade posao, a baterija traje bar 15 sati.

Na koliko % moze da se trazi besplatna zamena baterije u okviru AC+? Meni je mini na 90% trenutno, imam ga vec nekih godinu dana cini mi se.

Moraju da njihovi testovi pokazu da je baterija defektna i ne vezuje se za procenat istrosenosti baterije :)

Mislim da ispod 80% na AC+ se menja baterija

Moguce da si u pravu za taj procenat, ali nisam siguran da li to moze prvenstveno u Apple Store da se izvuce, a da kod ovlascenih distributera nemaju tolika ovlascenja i da moraju da postuju odredjene propisane procedure :)

Svakako da ni u dvogodisnjoj garanciji, koja vazi za uredjaje kupljene kod nas, nece da uvaze nizi procenat ako testovi ne pokazu da nije ispravna baterija. Apple Care je tu sigurno neuporedivo superiorniji, ali cak i tad se razlikuju iskustva koja pominju na macrumors forumu. Jedno je prica sa Apple Support timom, drugacije u jednom Apple Store-u, a cak pominju i cake kako da se lakse izvuce nova baterija :)

https://forums.macrumors.com/threads/iphone-battery-replacement-and-applecare.2332540/

Ovo je mozda i najskakljivija tema vezana za Apple Care sa ubedljivo najnizom cenom zamene i van garancije, narocito na zapadu :)

Svakako je moguce mnogo vise i lakse izgurati u Apple Store-u zato sto su sa vecim ovascenjima :)

Poslednja izmena:
Prvi telefon u karijeri da je razbijen.

Opet, ostajem pri tome da nikada neću staviti futrolu na telefon :)

U Apple odbranu, baš sa velike visine je pao fon.

Prilozi

• 26132624-354A-4CCD-86AF-DC1E639E3F99.jpeg
    26132624-354A-4CCD-86AF-DC1E639E3F99.jpeg
    120.1 KB · Pregleda: 129
A napred preživeo?

Znaci samo maskica i vozii :)

Videću da zamenim, ili proslediti sestriću, pošto me baš svrbi da uzmem 13 pro, ali nemam previše dobro opravdanje za tu kupovinu :)

Jel se za ovako nesto menja ceo telefon ukoliko se ima AC+?

Kupio sam 12 Pro Max, imao sam 12 obicni pred kraj godine, uopste me 12 nije odusevila kao ovaj. Mrcina, mora se priznati, i veliki i tezak.
Ios je 15.1.1 nudi 15.3.1
Da li uraditi ili ostaviti ovaj? Koji manje problema ima ? 😂

ja uvek stavim poslednji ios, nisam nikad dosad imao problema

Imam neku finu ponudu da uzmem 12 Pro Max. Inače koristim 13 mini. Ako uzmem 12PM mini ide kod ćerke. Nisam pametan, da li ću da uradim downgrade na taj način. Ovaj 13 Mini je odličan telefon. Jedino sto me privlači je veći ekran. Ne znam ovako kako se pokazao.

Pa ja to ne bih smatrao kao downgrade ali ja nisam koristio 13 seriju.
Mozda neko kompententni da odgovori ali u svakom slucaju ovaj 12 pro max je zvijer od telefona i danas, iako je preposlednji model od epla.
Ja sam se omisljao izmedju 12 pro max i 13 pro, 13 bih uzeo zbog 120 Hz (koji opet nije konstantan a sto mi smeta) i kamere mozda malo bolje. Veliki je telefon ali naviknes se i bas je ugodan za gledanje, surfanje plus meni pase sto pratim neki aplikacije zbog posla. Mnogo lakse da ne vucaram laptop za sobom, na manjem modelu bilo bi tesko to raditi.

Imam neku finu ponudu da uzmem 12 Pro Max. Inače koristim 13 mini. Ako uzmem 12PM mini ide kod ćerke. Nisam pametan, da li ću da uradim downgrade na taj način. Ovaj 13 Mini je odličan telefon. Jedino sto me privlači je veći ekran. Ne znam ovako kako se pokazao.
Pa i nece da ti bude neki downgrade jer ides sa 4gb rama na 6gb rama… 13mini i 12PM imaju isti refresh rate tako da ti i to ostaje isto a razlika u procesorima nije prevelika…ipak je to prethodna serija…tako da uzmi slobodno ako ti velicina ne pravi problem…

Ne znam ni gde da pitam ali kontam ok je ovde posto je 12pro u pitanju, desava mi se da jednostavno iz YT aplikacije nece da pusti video pogotovo ako je pri dnu umanjen drugi video koji je aktivan i onda izadji udji i onda hoce a sada na primer sherovanje slike videa linka iz galerije ka viberu isto ne radi.
Dodatno posle update-a iskljucena opcija waiting call zasto to menjaju, sto bi rekli ko im je to rekao da urade 🙃

Kada odem u call history i zelim da obrisem recimo 5 poziva kako da ih selektujem, dakle ne sve ne ni jedan nego nekoliko selektovanih?

Pozdrav,

Imam iPhone 12. Još uvek sam na IOS 14.8 jer mi sve super radi i nisam želeo da pređem na IOS 15 zbog bagova, grejanja i loše baterije…

Da li je vreme da odradim update na 15.4? :)

Nazad
Vrh Dno