Šta je novo?

Mobilni telefon iphone 11 u 2022.?

Koji mobilni telefon kupiti

nikola9875

Zapažen
Učlanjen(a)
03.12.2022
Poena
11
Pozdrav,
Već 10 godina sam korisnik raznih samsung uređaja (uglavnom mid range), kopka me da pokušam da pređem na ios...budžet mi je do 500e, za koji može da se pronađe 11 128gb, ali nisam siguran koliko je pametno uzimati telefon koji je izašao pre 3 godine.. (nemam hrabrosti da se upustim u kupovinu polovnog telefona)
Ili je bolje ostati veran androidu...i ako jeste, koji je telefon najbolji u cenovnom rangu 450-500e?? Bitna mi je kamera, baterija, procesor bih voleo da je što brži, memorije što više to bolje...da može da ispuni potrebe ispodprezahtevnog i iznadprosečnog korisnika za naredne 3-4 godine.
Što se tiče samsungove trenutne ponude s21fe je ~600e, a52s se čini kao pouzdan izbor, ali opet da se za moj budžet može među drugim proizvođačima (sa kojima nemam nikakvo iskustvo) može pronaći uređaj sa boljim karakteristikama. Unapred zahvalan na svakoj vrsti saveta/pomoći.

Iphone 11 nije los telefon, probao sam ga, izdrzao sam s njime cak 2 dana.
Kazem nije los telefon, brz je, fino radi bez zastajkivanja, kamera je solidna.

Ono što je meni "zasmetalo" su gabariti, ips ekran i naravno IOS koji nikako nisam mogao prilagoditi sebi i svome nacinu koristenja i potrebama.

Po meni nije ok dati 500e za telefon star tri generacije, sa ips ekranom, relativno sporim punjenjem i ogromnim "mesom" oko ekrana, 60hz, bez 5g itd itd.

Ako se ne varam u budzet od 500e vrlo glatko ulazi xiaomi poco f4

u usporedbi sa iph 11
Noviji je 3 godine, ima nemjerljivo bolji zaslon (ips vs amoled, 336ppi vs 395 ppi, 500niti brightness vs 800niti, 60hz vs 120hz)
Ima veci senzor kamere
ip 68 certifikat
Nekoliko puta bržu memoriju
usb c konektor
bolju bateriju sa duplo brzim punjenjem
dolazi sa punjecem
a tu su i jos neke gluposti kao macro kamera, irc port itd.

Zamisli odlučiš da daš 500e za telefon i razmišljaš o kupovini iPhone 11. Auuuu. Bio je užasan i zastareo i kad se pojavio, kamoli sad kad je svaki Kinez od 250e superiorniji...
Do 500e: S21 FE, Realme GT2, Poco F4, 11T Pro, Nothing phone 1, 12X ili običan 12... Bukvalno koji god da kupiš biće neuporedivo bolji, funkcionalniji i lepši od iPhone 11.

Zamisli odlučiš da daš 500e za telefon i razmišljaš o kupovini iPhone 11. Auuuu. Bio je užasan i zastareo i kad se pojavio, kamoli sad kad je svaki Kinez od 250e superiorniji...
Do 500e: S21 FE, Realme GT2, Poco F4, 11T Pro, Nothing phone 1, 12X ili običan 12... Bukvalno koji god da kupiš biće neuporedivo bolji, funkcionalniji i lepši od iPhone 11.
Gde ima s21fe do 500e?

480-490e na KP da biraš nove.
12X je 400e, 12 je 500-515e, GT2 375-400e.

Ako hoces bas Ajfon, vidi da nadjes 11 pro, mislim da mozes da nadjes za te pare, eventualno da se ispruzis jos malo.

PS: Svakako ISPROBAJ IOS ako mozes pre kupovine.

Poslednja izmena:
Mozes IP11 glat u 2022, devojka uzela letos, sluzi je perfektno.

Brz je, baterija drzi ceo dan uz konstantno koriscenje, kamera je vise nego dobra.. Prosto telefon radi bez ikakvih problema sve sto mu zadas.
Pravo pitanje je za sta tebi telefon tacno treba? Ako planiras da igras igrice i slicno, mozda nije najbolji izbor.
Ali za svakodnevno koriscenje, drustvene mreze, slike mailovi, pozivi itd, i vise nego dobar izbor, i trajace ti bar jos 3 godine bez ikakvih problema.

Mene je odusevio iskreno kako radi, i IOS mi delovao mnogo fluidno, pa sam i ja bas pre neki dan uzeo sebi IP14, tako da svaka preporuka za 11.

I velik bonus sto se mene tice, ako resis da ti se ipak ne dopada, prodaces ga isti dan otprilike

Da li je bolje uzeti S21 FE za 470e nov ili S22 za 600e nov?

Baterija tanka i na S21 FE i na S22, tako da ako je baterija bitna stavka, uzmi neki drugi brand u razmatranje.

Meni je ovde jedini eventualni problem baterija.
Ako nađeš nekako nov iPhone 11, telefon je negde čučao 3 godine i baterija više nije onakva kakva je bila u startu, pa ti neće trajati onoliko koliko bi trajala da si ga kupio kad je izašao.
Sve ostalo neću da komentarišem, iOS i Android su dva različita i očigledno nepomirljiva sveta, sve zavisi od korisnika.
Lično koristim iPhone od prvog modela koji je Apple izbacio (iPhone 2 mi je prvi smartphone u životu) i nikada nisam imao problem sa bilo kojim telefonom i modelom, a bilo je tu i jailbreak-ovanja i svašta drugo.
Telefon koji je napravljen da radi bez greške, a to je meni No1 uvek.
Androida je bilo ovakvih i onakvih, neki radili okay, neki katastrofa.

Nazad
Vrh Dno