Šta je novo?

iPAQ — Problem sa USB tastaturom

alekhata

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2004
Poena
309
Problem:
Compaq-ov iPaq ("peglica") odbija da prepozna svoju USB tastaturu, iako je ova potpuno ispravna! Zbog toga ni BIOS-u ne mogu da pristupim. Inače, mašina nema PS/2 konektore.
Šta činiti?

Poslednja izmena od urednika:
udji u bios bez tastature pa vidi jel ima tamo neka opcija za setovanje externe tastature/usb-a i slicno...

Broz je napisao(la):
udji u bios bez tastature pa vidi jel ima tamo neka opcija za setovanje externe tastature/usb-a i slicno...

Kako da to izvedem? Mislim, da uđem u BIOS bez tastature!

"BIOSe otvori se, ovde drug Tito" :d

imao sam slichan problem koji sam reshio sa usb tastaturom. nakacis je i komp je ne prepoznaje. onda cekas da se loaduje win. win bi trebalo posle jedno min vremena da prepozna tastaturu i da je aktivira..a ona je samim tim aktivna posle i u biosu...ja sam tako resio prob.

bgillegal je napisao(la):
imao sam slichan problem koji sam reshio sa usb tastaturom. nakacis je i komp je ne prepoznaje. onda cekas da se loaduje win...

Da, samo kada bi me POST pustio dalje od poruke o "nepostojanju ili neispravnosti tastature"! :S:
Mislim, može dalje:
F10=enter setup! :crash:

Zaista zanimljiv problem. :) Možda ću sada nešto odvaliti, ali se krećem u granicama svojih jutarnjih mogućnosti... :d

Prvo... zar iPAQ nije PDA uređaj? (tako je ovaj tred završio u sobi Mobilni uređaji :)) Drugo... nemam baš neko iskustvo sa tim tipom uređaja, ali zar nije moguće konfigurisati ga preko PC računara, putem sync softvera?

Na kraju krajeva, ako ništa drugo ne upali, probaj update drajvera za tastaturu, pa onda i BIOS-a. Evo ti link za update, u slučaju da ga već nemaš.

Ako ni to ne pomogne... ne ostaje ti ništa drugo nego da pređeš na Linux. :d

Znao sam da mi tu nešto smrdi. :) OK, nesporazum. Tred je sada premešten u Konfiguracije, jer je tu mesto brand mašinama.

Elem, probaj da obrišeš CMOS, a ako ni to ne pomogne, mora da ima neka fora da se izbegne ono "halt on all errors". Ovde će valjda već neko znati kako.

Vrh Dno