Šta je novo?

Ipak se okrece

• Začetnik teme Začetnik teme Drda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Drda

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
619
Kao prvo, pozdravljam sve chlanove benchmarka,

@Benchmark Top 10:
Najlepse bi te zamolio da objavish (poslednji) rezultat koji sam ti dostavio.
Nemam toliko slobodnog vremena da bih se dopisivao sa tobom.
Ako imash nekih primedbi na dokazni materijal - iznesi ih ovde.
Na tebi je da ovde obrazlozish/pobijesh moj dokaz, ja sam rekao sta sam imao.
Mislim da ti to nece predstavljati nikakav problem, posto si (kako sam shvatio) expert ('chovek sa dugogodisnjim iskustvom') u ovoj oblasti.

pozdrav,
Drda

------------------------
Please visit our Sponsor

Tek prvi post, a tako ratoboran 🙂
Okači ovde rezultate da vidimo u čemu je problem.

Prica je malo duza pa se bojim da ne zamorim jer je mene vec zamorilo. Covek je poslao svojevremeno sledeci rezultat:

Drda
Athlon XP 2400 @ 2210 (10.5*210)
Leadtek 6800GT 256 DDR3 @ 450/1200
67.20
5586
Koji je i objavljen.

Nedugo zatim salje sledeci rezultat:
Drda
Leadtek 6800GT 256 DDR3 @ 445/1150
67.20
5953
U kojem naglasava da nije prakticno nista menjao cak ni drajvere. Posle cega ja trazim da mi da dodatno objasnjenje kako je tako "napredovao" ne promenivsi gotovo nista u samom setup-u.

Dva dana kasnije salje i rezultat od 6023:
Drda
Leadtek 6800GT 256 DDR3 @ 456/1210
?
6023

Posle natezanja hocu_da_objavim_necu_da_objavim cevek mi salje cetvrti rezultat :
Drda
Athlon XP 2400 @ 2210 (10.5x210)
Leadtek 6800GT 256 DDR3 @ 440/1150 drda "misli" da je toliko (umorio se od silnog benchanja pa vise i pamcejne popustilo)
71.50
5774

E ovoga puta trazi da mu stvarno verujem jer sad je toboze prosao kroz katarzu i nece me vise zavitlavati.

Eto vama ce biti predpostavljam zabavno a verujem da znate kako je meni. :d :type:

Poslednja izmena:
@drda
a da postujes sve rezultate zipovane ovde na forum 😀

pa dovoljno je samo da otvori pored prozora sa skorom i onaj prozor gde se vidi koji test daje koliko fps itd. ali naravno iz 3dmark-a, a ne da salje .txt posebno (to moze da izmenja) ili jos bolje nek okaci rezultat futuremark sajt pa nek posalje link. To je najjednostavnije i najbolje resenje. Ako futuremark prizna, nema razloga da mi ne priznamo 🙂

Poslednja izmena:
Alexandar:

'Tek prvi post, a tako ratoboran'
Imam razlog ...
Decak je veoma kulturan i odmeren - to stoji. Ali probaj da ga argumentovano ubedis u nesto 😀
Ako ima pravde, moj rezultat ce biti objavljen i postavljen na pravo mesto.

Jedini razlog zbog koga zelim da me upise u listu je chinjenica da sam po prikazanim rezultatima najbolji.
Ne zelim i ovde da saljem rezultate, jer bi to bilo veliko opterecenje za moju vezu (56k), a nemam toliko vremena za bacanje.

Paradigma:

Sredi malo sajt, ruzan je ko smrt i definisi vise podataka u tabeli o setapima (MB, magistrala memorije).
Ostavi se polemike vec ubaci shot i argumentuj sta nije u redu, a ja cu odgovoriti ukoliko budem znao. Ocekujem i reakcije kompetentnih ljudi sa foruma.
p.s. A i pozvan si da se licno uveris (ako ne urodi plodom pisana argumentacija) :-devil-:

gx-x:

Benchmark Top 10 sve to ima crno na belo.
Mozda i kupim licencu na kraju, ali treba izdvojiti ~20e za to a ja sam siroma + nezaposlen i nemam tih para :S:

Pa 90% nas je na 56k (ne jos dugo, nadamo se), pa svi postuju rezultate prvo na forum, pa onda posalju Paradigmi. Krace je da jednom postujes na forumu i jednom posaljes njemu na mail, nego da saljes na mail 5x i natezes se sa njim :wave:

Drda je napisao(la):
Alexandar:

'Tek prvi post, a tako ratoboran'
Imam razlog ...
Decak je veoma kulturan i odmeren - to stoji. Ali probaj da ga argumentovano ubedis u nesto 😀
Ako ima pravde, moj rezultat ce biti objavljen i postavljen na pravo mesto.

Jedini razlog zbog koga zelim da me upise u listu je chinjenica da sam po prikazanim rezultatima najbolji.
Ne zelim i ovde da saljem rezultate, jer bi to bilo veliko opterecenje za moju vezu (56k), a nemam toliko vremena za bacanje.

Paradigma:

Sredi malo sajt, ruzan je ko smrt i definisi vise podataka u tabeli o setapima (MB, magistrala memorije).
Ostavi se polemike vec ubaci shot i argumentuj sta nije u redu, a ja cu odgovoriti ukoliko budem znao. Ocekujem i reakcije kompetentnih ljudi sa foruma.
p.s. A i pozvan si da se licno uveris (ako ne urodi plodom pisana argumentacija) :-devil-:

gx-x:

Benchmark Top 10 sve to ima crno na belo.
Mozda i kupim licencu na kraju, ali treba izdvojiti ~20e za to a ja sam siroma + nezaposlen i nemam tih para :S:

Cekaj moram da se ukljucim u ovu raspravu, Drda ne znam zbog cega pravis problem???
Poslao si covjeku 4 puta rezultate, to kad se salje salje se jednom koliko ja znma no ajde i pravis problem dje ga nema.To je njegov site i on ga sam vodi i njgovo je pravo oce li ti postovati rezultate ili nece...
A to da je ruzan site nije, solidan site kome je cilj da prikazem rezeltate o/c masina 😛 Sto se tice licence samo napred... :bottle:
Samo mi nije jasno zasto pravis problem zbog 100 poena u 3DMArku... :d :wall:
Poz...

@Drda
Onog trenutka kad sam izvukao maksimum iz makine posle 2 nedelje raznih kombinacija ja sam postovao rezultate. Bez sve ljutnje, zaista je neozbiljno svaki cas postovati parcijalne rezultate. Maksimum postoji i kad ga spoznas podeli ga sa forumom.
Neces valjda da cuvas u rukavu najvisi rezultat zarad eventualnog prozivanja.
A u vezi sajta je stvar ukusa, mozda je bolje preko pm-a da das predloge ili da Paradigma javno upita forum sta da menja (ala bi tu nastala ludnica).

poz.

@zokish:
Slazem se, ali ni jedan od rezultata koje sam poslao nije postavljen (sem onog prvog).
Ja jos nisam probao maksimum, niti me on trenutno interesuje, mada mislim, da je negde oko najveceg rezultata koji sam poslao (+6000)
I za sajt se slzem, ali stvarno mi je ruzan, iskreno sam rekao mozda je malo jaca rec ...

pozdrav

Poslednja izmena:
Ja stvarno neznam sto se vi toliko natezete sa tim slikama kad ih svako moze jednostavno fake'ovat !

Predlog : Koristite kao dokaz integrisani online publishing sistem 3DMark'a ili AquaMark'a i to je to. Tamo su navedeni svi relevantni podaci a fake'ovanje je ipak malo teze !

@monteboy:
e to dokazuje koliki sam 3dmark-ovac :d
Pre godinu sam probao da se registrujem, pa nisam uspeo ...

Ja sam ipak za stare dobre bencheve u kojima lepo vidis kad nesto ne stima u masini.

Dakle koji rezlutat treba da smatramo regularnim?

Athlon XP 2400 @ 2210 (10.5x210)
Leadtek 6800GT 256 DDR3 @ 440/1150
71.50
5774

Ovaj?

Cestitam. Ovo ce biti pravi izazov. :wave:

Posalji screenshot za Top 10.

Poslednja izmena:
najzad krecemo u pravom smeru....

@Paradigma:
Nazalost, nisam shotov'o, sad moze i PS da posluzi u tu svrhu 😀
Posalji mi link da uporedimo rezultate, zivo me zanima gde su razlike ...

A i predlazem da se svi registruju, radi otklanjanja svih sumnji u verodostojnost rezultata.

Vec sam bio registrovan na 3dm01, kad sam pokusao davno da se registrujem na 03 sa krakovanom verzijom, ugasio mi je predhodnu registraciju + sam u naredna 2 pokusaja izgubio jos 2 mail adrese ...
service.futuremark pamti te adrese, tako da NE POKUSAVAJTE SA NELEGALNOM VERZIJOM DA SE REGISTRUJETE. Ako vam se ipak desio taj peh kao meni, obrisite futuremarkov cookie, pa pokusajte ponovo sa NOVOIM mail-om ...

Hvala ti monteboy za info,
vec sam izgubio svaku nadu i poceo da razmisljam da je u pitanju laziranje, a da je ASUSTEK pokrovitelj :d

:wave:

genijalcin@23 je napisao(la):
Ti si bre iz druge price, indijanac 😀

Ovo je tabela za nvidijase, ne za ATi-jevce... 🙂

Sto se tice slanja rezultata na futuremark, tamo ima tako nebuloznih rezultata da svaka prica o regularnosti pada u vodu. Ja kad testiram uvek imam ceo spektar rezultata (hvatam shotove dok podizem clockove), na svakom otvorim i details da se vidi frame-rate za svaki test tako da nije problem proveriti, a svakako je pre za poverovati nego neki rezultati na futuremarku.
Doduse Srkijev metod sa slikanjem avi filmica je najbolji, jedino sto nemaju svi kamere.

E moj genijalcin@23. 😀 :d
Svako u svoj tabor. 😉

POZ :wave:

@[Mancha]:

Slazem se u potpunosti i to ne samo za regularnost, vec smatram 3dm02/03 za donekle 'sinteticke' jer vam je valjda svima jasno da se paralelno optimizuju
za oba tabora - ravnopravno. Tako da nema mnogo vrdanja.
Al' eto, moda je moda, sareno, za svaciji ukus. Pa se i ja primik ...

Nego, pitao bih za codecreatures ako ko zna ima li negde neki oficialni sajt sa rezultatima, obozavam ga zbog 'polys/s' pa se po njemu nahodim za dalje 'radnje' mislim da realno racuna. Na googletu samo par linkova i oni revjuvi koji mi uopste nisu reper.

p.s. kako si naduv'o onih 30k u 01, ja nemogu ni dva'es ? 🙂

pozdrav

Nesto rezultata mozes videti na www.paradigma.co.sr. Gledacu da postavim i neke svezije.

3DMark 2001SE je u grafickom pogledu prevazidjen test za moderne graficke kartice pa do izrazaja dolazi brzina platforme. To se najcesce svodi na procesorski clok + memoriski transfer.

Poslednja izmena:
Video.
Imao sam koliko se secam ~4500 sa 5900xt sa 6600 54, 54.4 sa sparklovima u vodi

6800gt 445/1220
[/IMG]

Prilozi

• code_cpu.210x10.5_gfx.445x1220.gif
    code_cpu.210x10.5_gfx.445x1220.gif
    30.3 KB · Pregleda: 52
Nazad
Vrh Dno