Šta je novo?

iPad sux :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.geek.com/articles/chips/icd-announces-the-vega-a-15-6-inch-android-2-0-tablet-20091113/

naravno da postoji mnogo izbora... danas. trebalo je samo 2 decenije i Apple i Steve Jobs da se stvari pokrenu.

WINTEL SUX!

iskreno mnogo se radujem sto ce Google zameniti M$ jer gore od M$ ne moze ;)

problem sa Googlom je sto stvarno ne znam sta su zamislili:

1. imas Android sa Dalvikom (Javom)
2. onda imas Android nativne aplikacije koje nece biti kompatibilne za Chrome OS
3. imas Chrome OS koji ce biti... ?

mnogo je sve to rastrkano ili ja jednostavno tu ne vidim nikakvu logiku niti plan :D

Mislim da je njihova ideja da imaju Android za telefone i Chrome OS za naprednije uredjaje. Ne znam tacno, deluje malo konfuzno, ali verujem da znaju sta rade...

Stvari oko ChromeOS i Androida su prilicno jasne.. ChromeOS je duzajniran za web aplikacije koje se razvijaju u JavaScript-u. Aplikacije se uvek nalaze na Web-u i nikada nece biti na uredjaju. Google je ulozio dosta resursa da napravi optimizovani JS interpreter.

Sa druge strane Android je Java OS i aplikacije su na uredjaju.

Meni se licno ne svidja da imam bitne aplikacije na Web-u jer u ovom trenutku pristup internetu nije moguc sa bilo koje tacke na planeti. Vise mi se svidja neki hibridni pristup gde bih imao Web aplikacije i samostalne aplikacije na uredjaju. Android je blizi onome sto meni treba.

Windows 7 ima podrsku sa touch ali aplikacije nisu toga svesne. Samim tim nemoguca je upotreba poznatih aplikacija iskljucivo putem touch ekrana. Zamislite da treba da prstom ubadate sitne dugmice ili da se setate po menijima. Dizajn touch aplikacije js potpuno drugaciji od dizajna desktop aplikacije.

Opet se prica o gomili OS varijanti kao necemu dobrom??? ...
Ovo sto se pravi za iPad/iPhone necete videti na drugim mobilnim uredjajima. Ja bar ni jedan vrhunski app za iPhone nisam video na android/win mobile platformi. Ima slicnih resenja ali em izgledaju ruzije (manje bitno) em su manje funkcionalne zbog losijeg multitouch-a. Da ne spominjem ovo zezanje sa gomilim hw opcija koje opet vecina gleda kao nesto super a zabravlja da ce se sve na kraju pretvoriti u win/PC pakao. I onda se pitaju ljudi zasto nesto ne radi? Pa ne radi kad imas milion varijanti.
Tablet treba da bude sto prostiji da bi sotware bio sto funkcionalniji (po mom misljenju ...)

trebalo je samo 2 decenije i Apple i Steve Jobs da se stvari pokrenu.
Interesantno je da kad se ode na Google Images i ukuca se reč cult, nekoliko prvih rezultata bude sa ovakvom tematikom:

nxks5v.jpg

:p

Mislim da cu sacekati prve tablete sa Maemo/MeeGo OSom.

Kad se planira izlazak ipad klonova od strane drugih proizvodjaca dal se zna?
Sigurno ce biti niza cena a solidne mogucnosti. Dovoljno da bude 10" touch screen i da ima usb portove:d

^ Ne zaboravi i eSATa, pa kako cesh da kachish 5x1TB HDD rack sa filmovima i softverom koje nikada necesh da pogledash/instalirash :d

Josh ako ima mogucnost za vodeno hladjenje, jaaaaaao :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno