Šta je novo?

iPad - opšta diskusija

I dalje je nepraktično u odnosu na prethodni i potpuno nepotrebno upropašćena jedna jednostavna i praktična funkcija. I ovi tupavi semafor dugmići za jedan touch OS...

Ali barem slušaju feedback korisnika pa možda ima nade da poprave ono što nije moralo ni da se pokvari.

Izgleda da je ispod haube mnogo više macos nego ipados, pa će neke stvari biti razvijane ispočetka. Ja sam sem toga super zadovoljan. Ne bih se vraćao na 18.

Totalno neodlučan OS, hteo bi da bude touch, a u isto vreme da favorizuje korišćenje (čitaj kupovinu) Magic Keyboard/Trackpad/Mouse. Ali kako deluje rade na tome da dovedu neke propuste u red.

Izasao novi iPad: M5, 12Gb RAM, sve ostalo isto.

Razlika postaje dovoljno velika da pređem sa M2 na M5, prvenstveno jer je solidno lakši za držanje u ruci, ekran je mnogo bolji uživo nego što deluje na papiru, plus sad ima i dosta brže punjenje koliko vidim i cellular modem koji je zadovoljavajuće brz bez da greje celu mašinu kao nezdrav dok se koristi.

Mana je što će morati da se uzima komplet nova magic tastatura i olovka jer ovo što već imam nije kompatibilno...

Razlika postaje dovoljno velika da pređem sa M2 na M5, prvenstveno jer je solidno lakši za držanje u ruci, ekran je mnogo bolji uživo nego što deluje na papiru, plus sad ima i dosta brže punjenje koliko vidim i cellular modem koji je zadovoljavajuće brz bez da greje celu mašinu kao nezdrav dok se koristi.

Mana je što će morati da se uzima komplet nova magic tastatura i olovka jer ovo što već imam nije kompatibilno...
Ja se isto razmisljam da predjem sa iPad Air 5 M1 na M5. Mada mi na ovom Air 5 M1 crkao touch id...

Nema šta, poboljšanja su suptilna i na papiru deluju kao ništa posebno, ali čačkao sam M4 Pro u Emiratima pre pola godine i vredi preći sa M2 samo zbog boljeg ekrana i drastično bolje ergonomije jer je dosta lakši za držanje, da ne pričamo o svemu ostalom. Nisam hteo da prelazim jer sam kontao da M2 može da gura još godinu dana, može da gura još 5 godina zapravo ali sad već cenim da ima smisla razmišljati o upgrade-u ako uzmemo sve u obzir. Ko prelazi sa još starijih mašina, nema šta da se razmišlja, ovo je solidan skok u kvalitetu uređaja

11 pro je dobio i Ultra XDR display. Ja sam to vec dugo cekao na manjem modelu. :)

Idem na 13", 11 je mali. Moram se isciganiti za Apple care u Harvey Norman radnji, kao za sat. :ROFLMAO:

Imam odavno M1 Air... i dan danas kao prvog dana. Vrsi posao, nikada nisam osetio da je spor ili nesto. Menjace se ako se polomi ili znacajno oslabi baterija.

Moj je zadnji non-M. Isto radi kao sat, ostace deci za multimediju.

Narucio sam Magic John screen glass 13", mozda i nije los, 25e sa dostavom.

Ekrani njihovi imaju jako dobre antireflektivne premaze. Mislim da će staklo to da degradira pa ćeš ga skinuti, kao što sam i ja uradio. Nije mu potrebno, btw.

Nađi negde u starim porukama ovde kada mi je stigao Pro M1, mislim da sam ostavio sliku pola sa staklom pola bez, kad sam ga već skinuo. Nema nijednu ogrebotinu, a ne ispuštam ga iz ruke dve godine.

Istina da ga retko iznosim iz kuće, ali evo već godinama M1 koristim svakodnevno bez tragova na ekranu.

Ekrani njihovi imaju jako dobre antireflektivne premaze. Mislim da će staklo to da degradira pa ćeš ga skinuti, kao što sam i ja uradio. Nije mu potrebno, btw.

Nađi negde u starim porukama ovde kada mi je stigao Pro M1, mislim da sam ostavio sliku pola sa staklom pola bez, kad sam ga već skinuo. Nema nijednu ogrebotinu, a ne ispuštam ga iz ruke dve godine.
Klinac ne ispusta tablet iz ruke, zato sam narucio staklo. Moram priznati da nikad nista nije ogrebao ili ostetio, tako da ce mozda iPad na kraju biti protection free ako je zaista lose sa staklom. Spigen armor case isto dolazi, to je must, iako ne traju duze od god dana.

@Labello M4 iPad ide bratovom malom. Da je stric biti lako, bio bi svako. 😁

Mislim da mu je taj špigen top, i da staklo neće trebati. Ako će samo on da koristi, pa da staviš staklo, ali ja sam skinuo staklo i sa tableta mlađeg sina i evo i taj se drži, a neprekidno ispada. Jutros smo ga našli na podu, razvukao kabl preko glave da ga puni i šibno ga dok je spavao. Sa metar i po visine na podu uredno napunjen, i dalje na punjaču.

Dobar case, koji pokriva ekran, apsolutno obavezan, tu ne bi trebalo niko da ima dilemu.

Klinac ne ispusta tablet iz ruke, zato sam narucio staklo. Moram priznati da nikad nista nije ogrebao ili ostetio, tako da ce mozda iPad na kraju biti protection free ako je zaista lose sa staklom. Spigen armor case isto dolazi, to je must, iako ne traju duze od god dana.

@Labello M4 iPad ide bratovom malom. Da je stric biti lako, bio bi svako. 😁
Ma daaaj, prosli put mi mali uzeo RTX 4090, sad mi uzeo M4 iPad. Nije fer! :D

Nazad
Vrh Dno