- Učlanjen(a)
- 29.11.2006
- Poena
- 440
Jel ti stigao "new iPad", ako jeste prvi utisci?
Šta bi sa onim tvojim?
Jel ti stigao "new iPad", ako jeste prvi utisci?
Šta bi sa onim tvojim?
Drugari, ja danas dobih tablet na Macola nagradnoj igri, ekran je savršenEco sad pišem sa njega, pitajte me šta vas zanima, nije problem bilo šta da istestiram.
Na JB iPad2 uz XBMC bez problema strimujem 12GB MKV fajlove sa mreze. Problem je sto nijedan player koji je dostupan na apple store-u ne koristi GPU za dekodiranje vec svi rade preko CPU-a te su iz tog razloga ograniceni na 720p
Evo sad sam uzeo u Gigatronu za 2990 dinara, imaju još dva komada čini mi se. Savršeno paše na nov iPad i odličnog je kvaliteta.
Kasnim na žurku, no ajde da pitam, videh slučajno ovo. Zanimljiva tvrdnja - kako se to zna da playeri na App Storeu ne koriste GPU? U API-ju nema nikakvih ograničenja tog tipa niti dev tu nešto bira - sve je transparentno i na raspolaganju ti je šta god je Apple smislio da treba, ako se koristi odgovarajući public API. A sasvim sigurno se koristi GPU za ovakve stvari, CPU ni u ludilu.
Ono što na jb telefonu eventualno može da se koristi jeste neki zaseban framework koji priča sa hardwareom ili se prosto zove neki private API koji omogućava više od 720p. Pošto to ograničenje mislim da nije u hardveru već u Appleovoj odluci.
Da ne bude zabune, ne sumnjam u tvoje reči da iPad 2 to može da istera, samo mi je čudno odakle ti to da playeri na App Storeu (ili Appleov sistemski) ne koriste GPU.
Samo da potvrdim, i ja kupio wake up folio, trojka lezi savršeno, čak je i otvor za mikrofon na svom mestu iako je na trojci, kažu, mikrofon malo pomeren (izgleda da je baš malo)
@DaPimp
A znaš li gde može da se kupi dobra folija za trojku i uz to da je antigrease/antiglare
svi su navalili na taj wake up folio, pa sam i ja kupio jedan primerakSamo da potvrdim, i ja kupio wake up folio, trojka lezi savršeno, čak je i otvor za mikrofon na svom mestu iako je na trojci, kažu, mikrofon malo pomeren (izgleda da je baš malo)
Ne bih uzimao Antiglare da sam na tvom mestu, te folije ubijaju oštrinu ekrana. Imao sam je kratko na mom iPadu. Jest da nema glare-a i otisci prstiju se mnogo manje hvataju, ali sama oštrina ekrana je manja, zamućuje ekran blago.
Hm, a da li ostaju mikro ogrebotine od regularnog koriscenja?
Pa ne ostaju ni ovako. Imam prvi iPad koji nema jednu jedinu ogrebotinu na ekranu a bez folije se koristi oduvek. Naravno folija će bolje da ga sačuva, ali meni lično je jako smetala zamućena slika sa tom folijom.
Evo i primera koji sam uspeo da iskopam http://goo.gl/zj0oW
Primetićeš da ne možeš jasno da vidiš ivice pixela
Na ovoj slici možeš i da vidiš poredjenje kako izgleda sa i bez anti glare folije http://goo.gl/z5BJC
Gornji telefon je bez folije.
Na ovom linku imate komentare ljudi koji su dobijali telefone sa već stavljenom antiglare folijom
http://goo.gl/a94dr
Podeli to rešenje i sa nama.![]()
Ma znam šta hoćeš da kažeš i ja sam u nedoumici ne znam da li mi više smetaju otisci prstiju ili zamućenje ekranaNe bih uzimao Antiglare da sam na tvom mestu, te folije ubijaju oštrinu ekrana. Imao sam je kratko na mom iPadu. Jest da nema glare-a i otisci prstiju se mnogo manje hvataju, ali sama oštrina ekrana je manja, zamućuje ekran blago.
Amex i Viza Elektron karticim da se registrujem. Imam poruku "payment method declined" iako su mi obe kartice validne i rade na drugim sajtovima.
svi su navalili na taj wake up folio, pa sam i ja kupio jedan primerakjoš samo novi ipad da stigne
![]()
HvalaKada nemas acc na app store, krenes da skines FREE app i dobices opciju da pravis acc sa None opcijom za placanje i ne treba ti kartica a slobodno biras zemlju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari