Šta je novo?

iPad 3

moj nije, kolegin jeste (16GB)... u spaniji je samo to bilo 23. marta. sad moram da cekam jos par nedelja...

Drugari, ja danas dobih tablet na Macola nagradnoj igri, ekran je savršen :) Eco sad pišem sa njega, pitajte me šta vas zanima, nije problem bilo šta da istestiram.

Hvala lepo. :) Dakle, problema sa wifi nema, ekran je, kao što sam već napisao, vrhunski. Neverovatno je koliko je dobro urađen, oči mi se uopšte ne naprežu ni posle dužeg čitanja. Verovatno ću otići do Ušća ovih dana da uzmem Wake Up Folio, kapiram da je on najbolji za te pare. Btw. da li je neko naručivao sa dealextreme camera connection kit? Ne plaća mi se ovde 4600 dinara kada je tamo oko 15-20$.

Evo sad sam uzeo u Gigatronu za 2990 dinara, imaju još dva komada čini mi se. Savršeno paše na nov iPad i odličnog je kvaliteta.

Cestitam trenje ;) Welcome to the club :)

Ja jos nisam kupio futrolu ali hocEm. Ako neko bude kupovao Moshi iVisor folije, samo da zna da ona od iPad2 ne odgovara 3ci. Prelazi preko kamere... moze da se razbusi pa da lepo pasuje, ali nije to to. Inache to mi je najbolja folija za iPad. Mat, anti grease i moze 1000 puta da se stavi i skine i moze da se "pere" :)

Na JB iPad2 uz XBMC bez problema strimujem 12GB MKV fajlove sa mreze. Problem je sto nijedan player koji je dostupan na apple store-u ne koristi GPU za dekodiranje vec svi rade preko CPU-a te su iz tog razloga ograniceni na 720p

Kasnim na žurku, no ajde da pitam, videh slučajno ovo. Zanimljiva tvrdnja - kako se to zna da playeri na App Storeu ne koriste GPU? U API-ju nema nikakvih ograničenja tog tipa niti dev tu nešto bira - sve je transparentno i na raspolaganju ti je šta god je Apple smislio da treba, ako se koristi odgovarajući public API. A sasvim sigurno se koristi GPU za ovakve stvari, CPU ni u ludilu.
Ono što na jb telefonu eventualno može da se koristi jeste neki zaseban framework koji priča sa hardwareom ili se prosto zove neki private API koji omogućava više od 720p. Pošto to ograničenje mislim da nije u hardveru već u Appleovoj odluci.

Da ne bude zabune, ne sumnjam u tvoje reči da iPad 2 to može da istera, samo mi je čudno odakle ti to da playeri na App Storeu (ili Appleov sistemski) ne koriste GPU.

Ne znam da li koriste GPU ili CPU, ali mkv 1080p ne moze niti jedan da pusti tecno .... dok 720p pusta recimo avplayerHD bez ikakvih problema.

Evo sad sam uzeo u Gigatronu za 2990 dinara, imaju još dva komada čini mi se. Savršeno paše na nov iPad i odličnog je kvaliteta.

Samo da potvrdim, i ja kupio wake up folio, trojka lezi savršeno, čak je i otvor za mikrofon na svom mestu iako je na trojci, kažu, mikrofon malo pomeren (izgleda da je baš malo)

@DaPimp

A znaš li gde može da se kupi dobra folija za trojku i uz to da je antigrease/antiglare

Kasnim na žurku, no ajde da pitam, videh slučajno ovo. Zanimljiva tvrdnja - kako se to zna da playeri na App Storeu ne koriste GPU? U API-ju nema nikakvih ograničenja tog tipa niti dev tu nešto bira - sve je transparentno i na raspolaganju ti je šta god je Apple smislio da treba, ako se koristi odgovarajući public API. A sasvim sigurno se koristi GPU za ovakve stvari, CPU ni u ludilu.
Ono što na jb telefonu eventualno može da se koristi jeste neki zaseban framework koji priča sa hardwareom ili se prosto zove neki private API koji omogućava više od 720p. Pošto to ograničenje mislim da nije u hardveru već u Appleovoj odluci.

Da ne bude zabune, ne sumnjam u tvoje reči da iPad 2 to može da istera, samo mi je čudno odakle ti to da playeri na App Storeu (ili Appleov sistemski) ne koriste GPU.

Vrlo jednostavno ces utvrditi tako sto ces max 720p sadrzaj (mkv kontejner) pustiti bez seckanja na svom uredjaju. Prvo sam mislio da je wireless limitirajuci faktor, ali se ispostavilo da je 1080p preveliki zalogaj i kada se nalazi na samom iPad-u. Na "trojci" mi jedino nedostaje JB kako bih stavio XBMC. Ostaje nam samo nada da ce sa novim IPad-om konacno ukljuciti GPU u dekodiranje svog video sadrzaja (za sada GPU radi samo za QuickTime video) ,)

^

interesantno...
Apple TV sa A5 procesorom pusta bilo koji 1080 mkv bez seckanja (XBMC ili FlashTV)...

Samo da potvrdim, i ja kupio wake up folio, trojka lezi savršeno, čak je i otvor za mikrofon na svom mestu iako je na trojci, kažu, mikrofon malo pomeren (izgleda da je baš malo)

@DaPimp

A znaš li gde može da se kupi dobra folija za trojku i uz to da je antigrease/antiglare

Ne bih uzimao Antiglare da sam na tvom mestu, te folije ubijaju oštrinu ekrana. Imao sam je kratko na mom iPadu. Jest da nema glare-a i otisci prstiju se mnogo manje hvataju, ali sama oštrina ekrana je manja, zamućuje ekran blago.

Evo da se javim i ja.
Sinoc mi je stigao uredjaj. Jako je zivahan u odnosu na Samsung GT 10.1. Nisam apple fanboy, ovo mi je prvi uredjaj iz apple klana koji koristim.
Ne greje se, ima odličan domet wifi, mozda sam ja dobio okej uredjaj iz USA. Baterija super drzi, sinoc sam se zezao na njemu i trenutno je na 95%. Iskljucio sam bluetooth.
Ekran je stvarno odličan, nemam nikakvih zamerki.
Imam problem druge vrste, tj. vezan za softver i uslugu.
Ne mogu da se registrujem na App Store. Iz I Tunes ne postoji vise opcija da se registrujete bez kreditne kartice, ne postoji opcija "none".
Nas nema na spisku, probao sam sa Hrvatskom i sa Amex i Viza Elektron karticim da se registrujem. Imam poruku "payment method declined" iako su mi obe kartice validne i rade na drugim sajtovima.
Da li je neko imao sličnu situaciju i da li postoji neki "Work Around" da bi se to sredilo!?

svi su navalili na taj wake up folio, pa sam i ja kupio jedan primerak :) još samo novi ipad da stigne ;)

Ne bih uzimao Antiglare da sam na tvom mestu, te folije ubijaju oštrinu ekrana. Imao sam je kratko na mom iPadu. Jest da nema glare-a i otisci prstiju se mnogo manje hvataju, ali sama oštrina ekrana je manja, zamućuje ekran blago.

Hm, a da li ostaju mikro ogrebotine od regularnog koriscenja?

Hm, a da li ostaju mikro ogrebotine od regularnog koriscenja?

Pa ne ostaju ni ovako. Imam prvi iPad koji nema jednu jedinu ogrebotinu na ekranu a bez folije se koristi oduvek. Naravno folija će bolje da ga sačuva, ali meni lično je jako smetala zamućena slika sa tom folijom.

Evo i primera koji sam uspeo da iskopam http://goo.gl/zj0oW

Primetićeš da ne možeš jasno da vidiš ivice pixela

Na ovoj slici možeš i da vidiš poredjenje kako izgleda sa i bez anti glare folije http://goo.gl/z5BJC

Gornji telefon je bez folije.

Na ovom linku imate komentare ljudi koji su dobijali telefone sa već stavljenom antiglare folijom

http://goo.gl/a94dr

Poslednja izmena:
Podeli to rešenje i sa nama.;)

Pa ne ostaju ni ovako. Imam prvi iPad koji nema jednu jedinu ogrebotinu na ekranu a bez folije se koristi oduvek. Naravno folija će bolje da ga sačuva, ali meni lično je jako smetala zamućena slika sa tom folijom.

Evo i primera koji sam uspeo da iskopam http://goo.gl/zj0oW

Primetićeš da ne možeš jasno da vidiš ivice pixela

Na ovoj slici možeš i da vidiš poredjenje kako izgleda sa i bez anti glare folije http://goo.gl/z5BJC

Gornji telefon je bez folije.

Na ovom linku imate komentare ljudi koji su dobijali telefone sa već stavljenom antiglare folijom

http://goo.gl/a94dr

Hvala na iscrpnom odhovoru. Cudi me da je tolika razlika jer npr na dhdu koristim oficijelnu foliju bez ikakve razlike u radu, na kindleu neku kinesku fush koja isto ok radi i navikao sam da imam folije da bih izbegao sitne ogrebotine. Al ovo za ipad stvarno dmanjuje ostrinu :(

Podeli to rešenje i sa nama.;)

Kada nemas acc na app store, krenes da skines FREE app i dobices opciju da pravis acc sa None opcijom za placanje i ne treba ti kartica a slobodno biras zemlju...

Jel na Desire-u koristiš antiglare ili regularnu?

Regularna folija ne smanjuje oštrinu i kontrast.

Pustao sam sa AC playerom HD 180p Captain America u 1920x816 MKV format.
Prisutna su ponekad kratka usporenja iako je aktivna HW akceleracija.
Nije mi jasno zbog cega dolazi do usporenja u nekim scenama?
Meni nije bilo sanse da aktiviram acc sa opcijom "none", nije je jednostavno bilo nigde. Na kraju sam koristio amex.

Ma znam šta hoćeš da kažeš i ja sam u nedoumici ne znam da li mi više smetaju otisci prstiju ili zamućenje ekrana

Amex i Viza Elektron karticim da se registrujem. Imam poruku "payment method declined" iako su mi obe kartice validne i rade na drugim sajtovima.

Visa Virtuon Raiffeisen bake radi bez problema

svi su navalili na taj wake up folio, pa sam i ja kupio jedan primerak :) još samo novi ipad da stigne ;)

Ja sam iskreno oduševljen sa novim Ipad-om i želim ti da ne čekaš dugo :)

Vrh Dno