Šta je novo?

iPad 2

Stomatolog

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Moja supruga ima ovaj model,iPad 2. Zeli da ga da nekim svojim rodjacima
na koriscenje , interesuje me kako moze da ga vrati na tzv. fabricko stanje
tj. da pobrise sve iz njega, svoje podatke ,dokumenta i sl.
I jos jedno pitanje jel tesko ove uredjaje jailbreak-ovati ako sam
dobro napisao?
Hvala unapred na savetima.

Moze sve da pobrise iz njega tako sto ce da instalira iTunes na komp i poveze iPad sa njim i onda ce se pojaviti Restore, klikne na njega i bice kao nov to jest prazan. Medjutim posle nece moci da ga Jailbreak -uje, jer poslednja verzija softvera to ne dozvoljava. Inace sam proces Jailbreak -a je veoma lagan. Moj savet je da nadjete temu ovde bas za vas uredjaj i malo je prelistate i iscitate! Tako cete saznati neke osnovne i korisne tutorijale za lakse i bolje koriscenje vaseg uredjaja! Pozz

Poslednja izmena:
A moze i da ode na settings, reset, erase all content and settings i da sacuva iOS na verziji na kojoj je sad. Pa neka taj koji kupi odluci sta ce dalje.

Hvala Vam na odgovorima , mislim da je verzija iOS-a 7, dajemo ga na uslugu rodjacima koji ce koristiti verovatno samo Skype.
Za Jailbreak sam pitao jel smo kupili iPad4 (16gb) ali je na verziji 8, to je verovatno ta poslednja koja ne dozvoljava Jailbreak.
U svakom slucaju iscitacu malo teme o 2 i 4 , nisam ga koristio do sada pa nisam pratio teme.
Hvala Vam jos jednom na savetu i razumevanju.:):rtfm:

Kod iOS 8 nemas JB, sa 7icom imas. Odradi ono sto sam ti napisao i reci da ne updateuju ipad.

Ok, Njikolaj, mogu li negde, kad budem odradio reset, erase all content and settings, da ogranicim automatsku nadogradnju iOS7.
Ti ljudi su stariji i ne razumeju se ako im se stalno nudi nadogradnja mozda kliknu i prihvate a ako postoji mogucnost ja bi blokirao
automatski trazenje nadogradnje.Da bi ostavio mogucnost kasnije za Jailbreak ?

Nazalost ne mozes, ali oni verovatno onda nece zalaziti u deo podesavanja, a update je ipak tamo. Ako ce samo ukljucivati skajp nemas brige.

Hvala, na odgovoru, njima ce upravo samo za skajp i sluziti .

Izvinjavam se, ali zašto je potrebno JB-ovati uređaj za starije ljude koji će koristiti samo Skype? Zar nije bolje predati im fabrički uređaj, onako kako je namenjeno da radi, ako se desi nekakav problem neće biti u mogućnosti da reaguju.

Ma ,Leksa u pravu si u ovom slucaju se radi o starijim koji se nece snaci kad krene nesto van njihove rutine, bez obzira uredjaj bio JB ili ne.
Ja cu im ga i dati resetovan na fabricko stanje samo cu instalirati Skype ali sam pitao za JB cisto zbog mene, da ja znam jel ce tajiPad2 najverovatnije
kasnije ponovo biti kod mene pa bi ga dat mozda JB-ovao ali otom potom.
Pozdrav za sve .

Pa dotle možda naprave JB i za ios8.

Ajde da ne rezurektujem prastaru iPad 2 temu, nego da iskoristim ovu svežiju. Pre nekih mesec dana brat iz Francuske je doneo iPad 2 3G 16GB sa zaključanim iCloud-om... Niti znam ko je originalni vlasnik, niti njegov e-mail. Koliko sam shvatio, njemu je tamo u Francuskoj neko dao taj zaključan iPad, a kad je dolazio u Srbiju poneo ga je u nadi da ću ja moći da uradim nešto povodom toga i da ga otključam. Uz desetak minuta guglanja, shvatio da sam da je to nemoguće, što sam mu i rekao. Brat je odlučio da ne želi da se zeza sa tim, pa mi dade taj iPad i reče da radim sa njim šta hoću - nisam uradio ništa, i od tad mi već mesec dana stoji u fioci...

E sad, u poslednje vreme sam počeo da čitam o nečemu što po svemu sudeći deluje kao mit - iCloud bypass... Koliko sam saznao, početkom godine je postojao neki Doulci metod otključavanja, ali to je iz priče drugih radilo nešto kratko, i od tad bukvalno ne postoji ništa drugo. Taj Doulci mesecima obećava ponovo neki tool, ali sam zbog milion oglasa na njihovom sajtu skapirao da je u pitanju obmana naroda, obećavanje izdavanja čudotvorne alatke da bi ljudi posećivali njihov sajt i oni zarađivali od reklama - klasična prevara.

Što je najgore, ima još par samoproklavanih hakera koji na Twitter-u pričaju da će ovih dana izbaciti besplatan tool za iCloud bypass, pa onda smišljaju izgovore kako im treba još par dana da urade nešto, i tako u nedogled, samo da bi dobijali followere... Svestan sam priče da gomila ljudi čeka besplatan način da otključa iPhone/iPad uređaje, među kojima ima ljudi koji su prevareni jer su kupili iCloud zaključan tablet/smartfon, ali i da je u priči gomila kradenih primeraka...

Vidim da se kod nas reklamiraju ljudi koji navodno otključavaju iCloud, i to ne za male pare, a ja sam skeptičan da je iCloud otključavanje uopšte i izvodljivo. U čemu je štos? Šta oni rade tu, traže IMEI i obećavaju da će za deset dana otključati uređaj, na koju foru? Još jedna stvar koju sam saznao jer po prirodi volim dosta da "kopam", a to je da postoji neko "hardversko otključavanje" iCloud-a, kao odlemi se neki čip, ali tom metodom se opraštaš od 3G konekcije. Za taj poslić traže ni manje ni više nego 80 evra - važi... Da imam iskustvo i alat, otvorio bih ga sam jer ima na netu upustvo šta i kako, ali ne bih da se upuštam u tu avanturu, jer bih sto posto nešto zeznuo u procesu.

Ono što mene na kraju zanima, šta uopšte da radim sa ovakvim iPad-om, da li uopšte da se bakćem sa istim? Da dajem novac na to sumnjivo nedestruktivno iCloud otključavanje, na ovo drugo "3G čip ćao" destruktivnije otključavanje, ili jednostavno da zaboravim celu stvar i da ga prodam za sitne pare za delove, pošto vidim i da ljudi otkupljuju iCloud zaključane... Mada, nude neku smešnu cifru od 40 evra konkretno za ovaj iPad 2 3G 16GB, prosto je greota dati ga za te pare... Ajde neko ko je upućeniji u celu stvar neka piše šta može da se uradi, nije da mi je preko potreban, ali trenutno sam bez tableta, pa ako može uopšte nešto da se učini, što da ne...

edit:

Samo još jedna stvar, pomoću neke iTunes bypass metode, otkrio sam da je na iOS 7.1.2 verziji. Nema nikakvu poruku od vlasnika, već samo ono klasično Activate iPad i zamaskiran Apple ID...

Poslednja izmena:
Ne moze da se uradi nista, on ostaje zakljucan. A ako vec hoces da probas otkljucavanje, kazi da ces im platiti nakon uspesnog otkljucavanja.
A oni koji kupuju, verovatno kupuju za delove.

Ne mozes nikad uraditi sa zakljucanim iPad-om, tj nema nista od tih bypass-ovao koji su provereni i koji bi stvarno trebali da rade. Ja sam se jedno vreme bakcao sa tim i pratio, ali kao sto ti kazes, ovi lazu ljude radi followera.. Jedino da prebacis band cini mi se sa nekog drugog ipada na taj pa ce raditi..
Nisam siguran da li je tacno band u pitanju, odavno sam citao o tome.

Ako neces da ga prodas, onda ga spakuj u fioku i cekaj neku bypass metodu. Koliko se secam skoro je bila neka ali je samo dozvoljavala pristu u ipad, dok je sam tablet ostajao i dalje zakljucan na jedan icloud (ne bi mogao da ubacis svoj icloud, ali bi mogao da instaliras jb pa da sideloadujes aplikacije?).

Takodje je bila i vest da su neki otkljucali na taj nacin zakljucane ios uredjaje ali su trazili 150€ i dokaz da nije ukraden (tako da je prakticno moguce otkljucavanje, samo cekaj dok ovu metodu otkrije neko drugi i jeftiniji).

Poslednja izmena:
Mali bump teme - koji iOS bi bio optimalan za iPad2? Čitao sam da je sedmica dosta lagovala na dvojci pa se nisam ni usudjivao da updejtujem nešto što mi u principu radi dobro.

Kakvo je sada stanje sa iOSom?

prilikom koriscenja deca su azurilala ipad2 na 9.3 i ne mogu da ga pokrenem bez id i lozinke.Imali pomoci !

Ima, ukucaj id i lozinku.

Mali bump teme - koji iOS bi bio optimalan za iPad2? Čitao sam da je sedmica dosta lagovala na dvojci pa se nisam ni usudjivao da updejtujem nešto što mi u principu radi dobro.

Kakvo je sada stanje sa iOSom?
Katastrofa, ja da mogu vratio bih na na 6 ili 7.

nece sa mojom stoji neka cudna i kaze da je sa tom povezan

Heheh :)) onda samo u delove :)

Onda vidi na netu, čini mi se da si povukli updejt upravo zbog tog problema.

Vrh Dno