Šta je novo?

IP adresa

ktm

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
604
Ajde ko zna neki dobar program za "otkrivanje" IP adrese,nesto kao kad ste na stranim forumima pa vam ispisu: Vas IP je taj i taj i vi ste na npr.Infoskay.net........

za otkrivanje tvoje adrese? pa ipconfig/all

Takodje, ako si iza nekog firewall-a na tvom provajderu, tvoja ip-adresa moze se razlikovati od one koja se prijavljuje na internetu. Ona koja se vidi na internetu, tj. onako kako te vide drugi, moze se otkriti tako sto odes na ovu stranicu:
http://www.whatismyip.com/

Ne vide tebe vec server provajdera, moja interna ip adresa je u "lan opsegu" 169.254.xx..xx (kao sto su npr 10.0,192.168... a sa neta se vidi kao 62.193.139.46 sto sam siguran je slucaj i kod drugih na tehnicom wirelessu) Svi koji nemaju externu ip adresu ne mogu ni da hostuju nista, ni game ni ftp niti bilo kakve druge servere bar koliko ja znam :)
Mada koliko sam ja razumeo ktm trazi one skripte koje se ubacuju u signaturu i kazu ti IP i obicno neku poruku, a to isto je koliko je meni poznato zabranjeno ovde :) nadam se da sam ga dobro razumeo ?

definisi malo bolje zahtev, sta bi konkretno hteo da uradis? pretpostavljam da ti zelis da vidis ko pristupa nekim stranicama na tvom sajtu, ili?

loopia je napisao(la):
definisi malo bolje zahtev, sta bi konkretno hteo da uradis? pretpostavljam da ti zelis da vidis ko pristupa nekim stranicama na tvom sajtu, ili?
Hvala na odgovorima,vec sam mislio da nece niko da se javi,.Mislio sam na to da vidite IP adresu preko ICQ ko vam pise,a ne zelita da ga ignore vec da mu kazete da znate odakle je. Pozdrav!!!!!

idi u prompt (Start -> Run -> cmd) i kucaj netstat -a pa ces naci ono sto te interesuje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno