Šta je novo?

ip adresa modema?

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Posedujem "divni" sagem fast 800 modem. I sad poshto postoji jedan charobni program (ipchanger) koji mi trazhi ip adresu modema da bi mogao da se diskonektuje i konektuje (pogadjate... varam rapidshare), ja bih trebalo da znam tu adresu. Medjutim kad odem na run-cmd-ipconfig meni pod ip address pishe moja ip adresa(koju mi recimo pokazhe i na whatismyip.org). Naravno kad ja ukucam tu adresu u ipchanger on se zaglupi. Dakle, na koji nachin da ja saznam ip adresu tog usb-a na kom je modem (ili shta mi vec treba)?

Ako whatismyip kaže da je to tvoja IP adresa, onda jeste
Dok je aktivna konekcija tog modema, desni klik na ikonicu u tray-u, status, pa Details, tu pise Client i Server IP adress, Client je tvoja prava IP adresa

ok.ta client ip se slazhe sa onom koju mi izbaci na whatismyip.org. Ali problem je shto se ona menja stalno prilikom disconnectovanja. Ljudi koji recimo koriste ruter, oni ukucaju u taj ipchange program 192.168.1.1 i on im restartuje ruter (ili ako je ruter preko usb-a onda 192.168.1.2). A mene intersuje shta bi ja trebalo da ukucam pa da mi restartuje modem. Naravno ove dve kombinacije kod mene ne rade.

Mozda je ipchanger predviđen samo za rutere a ne za modeme?

Poslednja izmena:
Mozda je ipchanger predviđen samo za rutere a ne za modeme?

Pa oni su tako neshto i nagovestili, ali na tom njihovom blogu lik koji ima isti modem kao i ja (bash modem ne ruter) tvrdi kako njemu sve extra radi. E sad, po meni jedino je problem u toj ip adresi pa sam ja kontao nekako da je saznam, ukucam, pa da vidim jel to zaista funkcionishe.Jedino je fora shto ne znam kako da ju saznam ;)

Vrh Dno