Šta je novo?

iOS 7

ako zelis mail da podesis da bude "push" isti moras kreirati preko opcije Exchange. i tako sto ces u server upisati m.google.com ostalo ces vec znati. sto se tice push notifikacija dizanjem na ios7 neces resiti problem ako vec ne radi. sudeci da je tako, rekao bih da tel nije sim free, vrc koristis gevey ili sta vec. da bi ti proradile imas dve opcije
1. originalna kartica operatera sa kog je tel
2. S.A.M - subscriber artificial module. neki kazu da je prevazidjen, meni je odlicno sluzio, cak i drugaru na ios6.

Mozda nije lepo aktiviran telefon, sve push mora da radi osim gmaila

Jeste, izgleda da je losa aktivacija problem

ako zelis mail da podesis da bude "push" isti moras kreirati preko opcije Exchange. i tako sto ces u server upisati m.google.com ostalo ces vec znati.
Google je prekinuo podrsku za exchange na gmail 30 januara. Na uredjajima na kojima je Exchange ActiveSync aktiviran pre tog datuma radice i dalje, ali ako promenite uredjaj nece vise raditi.
Mene to jako nervira jer na iP4 sam imao cetiri mail naloga u jednu istu aplikaciju (fabricku koja dolazi uz iOS) i sve radi super ali na iP5 vise ne mogu da podesim gmail da radi preko exchange, i primoran sam zbog push-a da koristim i zvanicnu gmail aplikaciju koja mi se uopste ne svidja.

Poslednja izmena:
Probao sam ga ali kod mene ne stize trenutno mail kao na zvanicnoj gmail aplikaciji, a ni ne mogu da pronadjem u podesavanjma bilo sta u vezi toga.

Sada je proradio i kod mene push na mailbox, posle update dodali su podrsku i za yahoo mail. Fali mi samo hotmail sada :)
Inace onaj Tydlig sto si preporucio u onoj drugoj temi je bas dobra stvar i zbog takvih aplikacija meni se svidja iOS.

Upravo uradio JB i ono sto mi je trebalo radi: callerID fix u iMessage.
Inace trenutno imaju problem sa mobilesubstrat-om i ceka se update za evasi0n7, pa zato nisam ni instalirao nista drugo sto trazi taj mobilesubstrat.

Inace lep poklon za Bozic :)
tweet.jpg

Poslednja izmena:
Kako ste zadovoljni sa sedmicom? Kako vam je prošao update sa 6.1.x na 7-icu? Je li neko imao nekih problema?

Ja sam zadovoljan sa ovim 6.1.4 koji imam, ali se samo zbog opcije blokiranja nepoželjnih brojeva za pozivaoce razmišljam o prelasku na 7-icu.

Da li čekati JB za 6.x ili prelaziti na 7-icu, šta mislite?

Fala.

Pozdrav.

Djole

Predji na sedmicu, ne samo zbog blokiranja poziva, vec i zbog toga sto sve vise novih aplikacija ce traziti iOS7.
Koliko ja znam samo na iP4 hoce sedmica da laguje, ali ako u opcijama iskljucis te nove animacije i background app refresh, radice koliko toliko prihvatljivo (bar za mene) i na iP4.
U svakom slucaju prednost na iP4 je ta sto moze da se sacuva SHSH sa trenutno instaliranog iOS na uredjaju (recimo 6.1.4) uz pomoc iFaith ako nisi do sada to odradio u cydia, pa moze da se vrati nazad 6.1.4. kasnije ponovo.

Procitao sam na netu da su na novom 7.1 ubrzali te animacije i postoji sansa da ce raditi bolje i na iP4

Poslednja izmena:
jel ima neko neki vodic kako najlakse preci sa 6.1 JB na 7 JB? Naravno, ako je moguce da mi ostane sto vise stvari koje imam sad na telefonu :)

Priest77, na iPhone 5 sam i bez JB-a...

Pa prelazi na 7-icu svakako. Sad imas i mogucnost JB-a. Sta josh cekas?

Upravo tako, iOS7 na iP5 radi bas lepo, samo cekaj malo, nemoj odmah nakon JB da ubacujes tweakove, dok se sve to ne ispegla.

@Highl1
Najbolje da uradis backup u iTunes i da ga vratis posle nakon restore.
Mozes slike za svaki slucaj da sacuvas i rucno, ali itunes vraca sve osim krekovanih aplikacija.

Poslednja izmena:
Pa nisam imao nikakva apsolutno iskustva i dodire sa sedmicom, pa me je to odbijalo. A već sam se update-ovao… :d

Sad da uradim update zaostalih aplikacija i onda probiotik… :d :d :d

Iiiii… Probiotik ne radi. Nema sidije… :wall::wall::wall:

odradjen jb, i skinut icleaner pro, resen problem sa imessage

Ja spadam u onaj dio populacije koji je na 7 došao OTA. Tako da za mene JB ne radi… :wall::wall::wall:

Sad opet pletem prste...

Pa sta te kosta da uradis clean restore? Napravi backup prije toga i kasnije vrati.

odradjen jb, i skinut icleaner pro, resen problem sa imessage

Da li ovaj iCleaner Pro skida podesavanja koja su postavljena od strane provajdera za 3g net, konkretno Cellular pa Personal Hottspot mi je blokiran od att-ma, pa bi to da pocistim ?

ne, on cisti skladiste memorije. cache takodje, sistemske fajlove koji ti nisu potrebni. ali ne cisti cellular data. za to postoji drugi program kojim mozes zaobici to

Personal Hottspot proradio kad sam instalirao TetherMe, inace radi na ios 7, i mywifi dobio zvanicnu ios 7 podrsku.

Pa sta te kosta da uradis clean restore? Napravi backup prije toga i kasnije vrati.

Košta me vremena da se izdrndam sa time kako treba, a to u ovom trenutku nemam. Za koji dan možda… A možda i ovi srede JB za to vrijeme...

odradio sam uspesno jb na iPhone-u za pocetak. moze li neka preporuka softvera za skidanje. preko cydie na telefonu ne mogu da pronadjem AppAddict.

moze i na pm, hvala unapred.

Bitno da si navalio odma svasta da skidas a nisi se potrudio procitati nista o tome na netu ! Ne skidaj jos uvek nista jer nista jos ne radi kako treba jb ti je tu i mozes samo caller id fix da stavis i dalje od toga ne mrdaj ;)

Nazad
Vrh Dno