Šta je novo?

iOS 27

Zato sto nisu jos pustili public betu za 27,imas samo developer. Moram nabaviti developer nalog.

Riješeno, tnx, downloaduje se. 🙂

edit: Auh, radi odlično ovo AI sređivanje, tu je i extend (ovo sam imao samo na Honoru do sada, super korisna opcija) kao i reframe gdje se subjektu može mijenjati ugao, isto kul. 🙂

edit2: Jedna zamjerka, nije bug vjerovatno već apple ko apple, ako su već ubacili separate audio sliders, onda su trebali staviti kao na androidima kad krenes da regulises slider volume up/down dugmicima, da imas pristup svim sliderima iz recimo dynamic islanda a ne da dugmicima mozes da regulises samo ringtone volume, a ako ces alarm/system tones i slicno, moras da ulazis u settings/sounds & haptic. Preglupo.

Poslednja izmena:
Evo sad mi se i pojavio info da radi indeksiranje.
Inače, dobro radi ova beta, baš dobro, pu, pu, da ne ureknem.
Nemoj da te začudi ako potraje 2-3 dana, pa čak i do nedelju ukoliko imaš napunjen telefon.

Inače da, opšti utisak što sam video kod par telefona je da ova Beta radi za sada toliko pristojno (sa nekolicinom bug-ova) i prosto je neverovatno da ovo čak nije ni public verzija. Ima nade za ovaj OS. 🤞🏻

Kakav je multitasking na iOS 27, bolji ili podjednak sa iOS 26?
Ja sam na IP15PM potpuno zaobisao 26 i verovatno cu da predajem tek na 27 u nekom trenutku jer širom neta korisnicima je bolje legla developer beta 27 nego poslednja verzija 26.
Porede 27 sa Win7 dok je 26 ćorsokak kao Vista što je bila.
Prema prvim utiscima korisnika i medijskim izveštajima 27 je fokusiran na brzinu, stabilnost i optimizacije, a ne na veliki redizajn kao 26.
Znači peglaju kroz 27 sve što su za$rali na 26. Ok je to.

Instalirao sam i ja betu 27 na iphone 13 mini. Kako se vraca nazad? 🤣
Ocajno mi je spor telefon, svaka aplikacija se otvara primetno sporije, u pitanju su 3+ sekunde. Mada primetio sam da mi je i sa prethodnom verzijom malo sporije, al sad je bas lose. I kad svajpujem izmedju ekrana secka.

edit: Izgleda da je bilo samo indeksiranje, sad je ok, radi normalno bez seckanja.

Poslednja izmena:
Insralirao sam ios17 beta još 9.6 i još uvek mi stoji da indexira. Izgleda da je neki bag. Telefon radi super( iphone15)

Prilozi

• IMG_2627.webp
    IMG_2627.webp
    42.3 KB · Pregleda: 41
Insralirao sam ios17 beta još 9.6 i još uvek mi stoji da indexira. Izgleda da je neki bag. Telefon radi super( iphone15)

Није баг, то је нормално. А може да траје данима, у зависности од тога колико имаш апликација, фајлова, итд.

Мени је трајало око 5-6 дана.

Za sad od bugova primjećujem da na tapatalku nema dugme "post" u gornjem desnom ćošku kad treba postovati nešto, tj. ne vidi se mada kad se tapne na tom mjestu radi posao. Takođe, dešava mi se da mi ne pozove tastaturu u imessages. Ne dešava se često tako da nije dramatično ali eto, da prijavim.

Ja za sad malo pre od bugova mi se desilo da mi je telefon “poludeo” nakon sto sam odradio screenshot i isekao deo slike, em sto na kraju nije sacuvao kako sam isekao, em je poludeo totalno i poceo da trazi ponovo neke dozvole od aplikacije u kojoj sam u tom trenutku bio. Nakon toga sam opet pokusao screenshot i da isečem, nije “poludeo” ali nije ni sačuvao kako sam hteo da isečem. 16 pro u pitanju

Za sada ako cemo u sitna creva, jedini bug mi je u WhatsApp-u kada udjem u grupu koja ima istoriju chata podugacku, da ima lag prilikom ulaska u tu grupu.
Probao sam da skinem i ponovo pokupim app vratim backup ali se isto desava. Tako da cekam sledecu verziju aplikacije da vidim da li ce da resi problem.

Prvi ozbiljan dealbreaker sam imao sad sa carplay, na dužem putu gde pojma nisam imao gde idem - dešavalo se da puca, da me vraća na fabrički infotaiment OS, pa se vrati i tako dalje. Generalno, nije stabilan rad.

Do odredišta nije bilo problema, međutim tamo je auto stajao na suncu, pa možda mogu da poverujem da je tu nastao problem - inače je auto u garaži na normalnoj temperaturi. Ipak je u pitanju aftermarket modul sa Alija.

Ima bagova:

• Kada se uradi screenshot (a i iz galerije) i pokuša crop slike, kada se klikne "Done", slika se ne sačuva tako isečena nego u originalu. Drugi put kada to probam da uradim, tada funkcioniše.
  • Wallpaper se jako čudno ponaša i sliku koja je u 9:16 formatu extenduje kako on želi i previše zumira bez opcije da se odzumira.

Pa dobro, sve je to očekivano ali da li prijavljujete bagove kroz feedback?

Da li bi trebalo da se baterija poboljsa kad se indeksiranje zavrsi? Trenutno je uzasna

Kada udjem u Messages i krenem da kucam...prva dva slova su velika, pa posle idu mala...jos jedan manji bag 😀

Meni završio indeksiranje za dva dana 17 pro.
Čeka se samo siri.
Baterija onako nije ni loše kakav je pakao bio na 26 beta verzijama.
Utisci dosta fluidniji rad uz bagove vezane za wifi i lte mrežu, danas imao problem tokom poziva da me ne čuje sagovornik.
Ažurirao i apple watch 9 na 27, tu je već tuga ništa novo sem gej fejsa klasika 😩

I meni indeksiranje još traje, evo već četvrti dan. Što se baterije tiče, gotovo identična kao na poslednji IOS 26.

Можда најкориснија Сири функција до сада - кад пратиш неку пошиљку, можеш само тражити да ти пронађе број пошиљке и само унесе. Нема потребе за копи/пејст.

Meni na iphone 15 indeksiranje radi već deseti dan
Такође. 14PM. У Analytics logs нема ниш' нарочито, нема се шта велико ни индексирати. 🤔 Ипак, порука је приказана и даље. Непотребно биће - нестаће са следећом надградњом. 😏

Nazad
Vrh Dno