Šta je novo?

iOS 26

Verujem da u pozadini postoje neke odrednice, tipa, nestaje pre ponoći i aktivira se u zalazak, ali nisam uspeo da ulovim ovako iz dnevnog korišćenja.

Menja sa na sličan, nedokučivi, način i Stock widget... Verovatno i neki drugi.

Ako ne msiliš da večno ostaneš na osnovnoj verziji sa kojom je predstavljen telefon, nema razloga da ne pređeš na prvi sledeći veći update. Već je to upadljivo bolje i drugačije u odnosu na izvorni.

Kakva je sad situacija sa 26.3? Da prelazim sa 18.7? 16PM
Na 17 pro je cini mi se dosta ispeglano a i deluje mi da je baterija bolje. Doduše ima jos par nekih malih vise vizuelnih bagova kao na primer kada se stisne ikonica za brisanje u slikama.

Prilozi

Retrogradni Merkur utiče na bateriju, onaj ko je pisao ios26 rođen je pod retrogradnim merkurom. Ovako mi nisu goreli % ni u Africi kad sam bio, kako su uništili iOS.

Prilozi

• IMG_1564.PNG
    IMG_1564.PNG
    190.9 KB · Pregleda: 59
Imao sam i ja nešto slično pre jedno 2 nedelje. Odmah kad sam ustao ujutro, primetio da nešto nije u redu, jer generalno i ja noću punim mobilni, pa mi stoji na 100% nekih pola sata (verujem da to nije realan podatak nego Apple malo vara, ali to je sad nebitno), a tih nekoliko dana mi je nakon 2 minuta pala baterija na 99%, pa za sat vremena sam već bio ispod 90% a telefon manje-više nisam ni uzeo u ruke. Isto tako rano popodne već imao samo oko 50% a skoro sve vreme sam bio kod kuće, na wifiju, a jedva čačkao telefon. To mi je trajalo neka 3-4 dana, posle se sve vratilo u normalu. Poslednji update sam instalirao nekih 8-10 dana pre ovoga pa ne verujem da se ovo curenje desilo zbog nekog indeksiranja. Mada ko to zna.

Hoće nekada da aplikacija koja radi u pozadini vuče bateriju jer nije lepo optimizovana ili prosto baguje.
Zato jednom u par dana soft reset ili kada se primeti takav nagli pad procenata baterije.

Od updatea na 26.3 home pod mini sam pusta muziku kad mu se cefne 1-2x dnevno, do updatea na 26.3 sve je radilo ok. Nema zakazanih tajmera ni budilnika , pali se totalno random nekad ujutru nekad popodne nekad u sred noci. Restartovan , restartovan fabricki raskacen od apple homa pa vracen ista stvar. Drugi homepod mini koji nije updatovan na 26.3 radi i dalje kao i do sad

Što izgubili?

Bezveze, nisam na droidu, ali sam bio namestio kod majke. Mislio sam da je to normalna funkcija sad… Zna li se što su to uradili?

Tehnički, počelo je kada je Google ugasio Jibe servis u nekim zemljama i RCS mogućnost prebacio na operatere. E sad, što se njima to ne isplati jer ne bi imali prihoda od SMS-a, je verovatno jedan od glavnih razloga zašto i kada će je uopšte uvesti.

Kada npr gledam neki video na instagramu na slaboj jačini i neko me pozove (a zvono je na max), ujedno se i taj video pojača na max na sekundu pre nego što krene zvuk zvona...

Ne samo da otvara nego pucaju aplikacije,nesto radim i odjednom prc.

Kada npr gledam neki video na instagramu na slaboj jačini i neko me pozove (a zvono je na max), ujedno se i taj video pojača na max na sekundu pre nego što krene zvuk zvona...
Tako je i kod mene vec neko vreme.

Ako je volte ukljucen da li se vidi volte ikonica u status baru ili tokom poziva negde?
Na bilo kojoj mrezi a i specificno sa pozivom iz globaltela

ali se vidi LTE ili 5G dok pricas sa nekim

Kako bi moglo da se testira?
Android (volte ikonica, status bar stalno ) zove iphone, HD u pozivu. Iphone pokazuje 4g
isti Iphone sa (4g u toku poziva), zove isti android, android ne pokazuje HD.

ako iphone pokazuje 4G dok traje poziv, znaci da korisi VoLTE

Jos jedna zvrcka u lockdown mode. Da bi pozivi funkcionisali 2g/3g toggle mora da bude on. Ne znam da li je samo za globaltel ili sve operatere. iphone pokazuje 4g ali nije jasno zasto pozivi ne funkcionisu ako je toggle off.

Nazad
Vrh Dno