Šta je novo?

iOS 26

16 pro koliko vidim nema

Prilozi

• IMG_9325.png
    IMG_9325.png
    149.4 KB · Pregleda: 56
Da li su sredili CarPlay sada na poslednjoj 26.2? Puca li i dalje konekcija?
Jeasu li ispaglali ostale greške na 26.2?
Meni je radio normalno CarPlay dok nisam azurirao na 26.2. Ios 26 sam instalirao cim je izasao u septembru. Ali od poslednjeg azuriranja imam problem. Na CarPlay nece da se poveze bezicno kada udjem u auto, vec svaki put moram da obrisem uredjaj iz auta i da idem na forget auta na telefonu. I onda se poveze ispocetka. Probao sam na vise automobila i isto se desava, ne znam sta mogu da uradim povodom toga.

Mozda malo vise vuce zbog 5g tj slabog signala i stalnog saltanja izmedju 4g i 5g.

Fon svakako moram da dopunim u toku dana ali razmišljam da isključim 5G Auto.
Isti K mi je 4G ili 5G, da oprostite na izrazu. Utiče na bateriju svakako, primetio sam.

Jedina prednost 5G za moje potrebe je ta da brze nesto skinem kad mi treba.
Probao i vratio na 4G+

Ja ga drzim na Auto,ko ga j..... Toliko smo cekali pa neka trosi bateriju. Meni svakako izgura oko 2 dana pa i ako se smanji na dan i po,nije problem.

Fon svakako moram da dopunim u toku dana ali razmišljam da isključim 5G Auto.
Isti K mi je 4G ili 5G, da oprostite na izrazu. Utiče na bateriju svakako, primetio sam.
U svakom slučaju 5G Auto je bolja opcija.

Jedno pitanje,kad serujem nesto sa iphona na tv,neki video,kako da namestim da mi se ne zacrni slika na tv,kad se zatamni ekran na telefonu?

Ne znam da li je ovo od verzije 26.2 ili od ranije, ali izgleda da Siri kreće ozbiljnije da rovari po telefonu i da iskopava ono što misli da bi bilo korisno, malo pre me je dočekala ovakva notifikacija koju do sada nisam viđao:

5356dfe76fb80165b82e65b464501e5e.jpg

Moguće je da konačno pripremaju teren za Apple Intelligence koji uzima u obzir ono što imaš u telefonu što reklamiraše prošle godine pa odložiše.

Rade da na tome da poboljšaju App intents koji su obećali onomad. Glasine su da sa 26.4 možemo da očekujemo neke od funkcionalnosti

Sa AI su se ispalili žestoko (najslabiji su to kada se pogleda konkurencija), valjda im i odlazi iz Apple zadužen za taj deo i ovaj zadužen za novi staklo izgled sa kojim su svi oduševljeni.
Što se tiče 5G, srče bateriju ako vam nije pun signal, ako fali samo jedna crta jede ga i na iOS18 kod mene, tako da to nije do iOS26.
Igrao sam se juče malo duže sa iOS26 na 17 Pro i nisam za sada naleto na neki bag. Možda je bagovitiji za starije modele, ako to nisu još sredli.

Sa AI su se ispalili žestoko (najslabiji su to kada se pogleda konkurencija), valjda im i odlazi iz Apple zadužen za taj deo i ovaj zadužen za novi staklo izgled sa kojim su svi oduševljeni.
Što se tiče 5G, srče bateriju ako vam nije pun signal, ako fali samo jedna crta jede ga i na iOS18 kod mene, tako da to nije do iOS26.
Igrao sam se juče malo duže sa iOS26 na 17 Pro i nisam za sada naleto na neki bag. Možda je bagovitiji za starije modele, ako to nisu još sredli.

Šta više korisnog od AI opcija ima na Samsung-u? Ništa pametno.

Nekako AI ne shvatam da mi pravi emoji govanceta u 20 varijanti ili da chatujem sa SIRI, već upravo ovo što Apple pokušava. Problem kod Apple-ovog pristupa nije u tome da ne mogu tehnički da to odrade, već privacy kontrole, legislativa u EU i Americi itd... Hint je i to da AI radi tek od iPhone 15, jer će dosta toga morati da se procesira lokalno, baš zbog privacy kontrola. Pravac, možda, pokazuje i to da su se širile glasine da planiraju da kupe Perplexity.

Za sada, slažem se, Apple nema nešto posebno da ponudi oko AI na iPhone-u. Ipak, ne bih se iznenadio da opet imamo jednu od onih situacija da je Apple nešto implementirao mnogo posle konkurencije, a posle svi konkurenti moraju ipak da ih kopiraju oko toga.

Чекаћемо 26.4 па да видимо шта ће понудити. Слажем се када се погледају многе корисне ту разлика није велика, са једном надоградњом може се надокнадити. Има ту ствари гдје слабији доста попут чишћења слика да баш разлика велика али то се дати средити. Богами и ови тренутно најјачи у пољу вјештачке ителиганције знају да итекако забрљају и на основним стварима.
Мада по мени вјештачка ителигенција постоји од када су појавили рачунари и почели да извршавају задатке.

Ima i dalje kroz ui dosta usporenja gde fps padne ja msm na 10hz umesto 120. Npr brisanje sms poruka, cesto padajuci meni zalaguje lepo, ima jos mesta ali svakako bolje od 26.1 i gore od 18ice

Ja i dalje vidim seckanje tj nije fluidno kad svajpujem, ispravljen je bug da stuca kad svajpujem sa strane widgeta na prvu stranu sa poslednjim iosom
Koristim 26.2 ,17pro 1tb. Imam dosta slobodnog prostora.
Neko sa slicnim problemima?

Ja i dalje vidim seckanje tj nije fluidno kad svajpujem, ispravljen je bug da stuca kad svajpujem sa strane widgeta na prvu stranu sa poslednjim iosom
Koristim 26.2 ,17pro 1tb. Imam dosta slobodnog prostora.
Neko sa slicnim problemima?
17 pro 256gb, ios 26.2 iskreno ne primecujem seckanje kada se svajpuje sa strane widgeta ili nemam tako dobro oko 😀

Ima i dalje kroz ui dosta usporenja gde fps padne ja msm na 10hz umesto 120. Npr brisanje sms poruka, cesto padajuci meni zalaguje lepo, ima jos mesta ali svakako bolje od 26.1 i gore od 18ice
Najgore od svega što u nekim aplikacijama pada frame i na tastaturi gde ima osetan delay prilikom kucanja

Android je zeleo da postane ios, da bi ios postao android… nekad nisam hteo da update-ujem android na noviju verziju zbog problema, sad to radim sa iphone… 😂

Ja sam podigao iPhone 15 Pro sa iOS 18 na iOS 26.2. Čekao sam duže, da bih izbegao eventualne probleme, uobičajene za rane verzije.

Posle nedelju dana na iOS 26.2, mogu reći da nema prevelike razlike u odnosu na iOS 18. Baterija je dan do dan i po, kao što je i bila. Telefon radi sličnom brzinom. Štucanje animacija pri prelasku na App drawer i widget stranicu se smanjilo posle nekoliko dana, valjda posle indeksiranja.

Ja sam podigao iPhone 15 Pro sa iOS 18 na iOS 26.2. Čekao sam duže, da bih izbegao eventualne probleme, uobičajene za rane verzije.

Posle nedelju dana na iOS 26.2, mogu reći da nema prevelike razlike u odnosu na iOS 18. Baterija je dan do dan i po, kao što je i bila. Telefon radi sličnom brzinom. Štucanje animacija pri prelasku na App drawer i widget stranicu se smanjilo posle nekoliko dana, valjda posle indeksiranja.
Kod mene radi kao munja, cak i ovaj Safari leti. Ja ga dalje podizati necu, meni je za sada ovo bomba 💁‍♂️😁

Nazad
Vrh Dno